10x redenen waarom ik van de herfst houd!

herfst
Vandaag start de herfst officieel weer. En alhoewel we dan direct denken aan koude, natte en gure dagen, zijn er toch genoeg redenen waarom ik van de herfst houd! In Blogmutsen & Co #10 gaf ik aan dat eigenlijk elk seizoen wel z’n charmes heeft. En daar sta ik nog steeds volledig achter. Tenzij we volgend jaar weer zo’n prutzomer als die van 2016 krijgen. Dan kan het beter direct herfst zijn…

Lekker cocoonen onder je fleecedekentje

Dit blijft mijn favoriet. Lekker wegkruipen onder je dekentje. iPad met games of Netlfix erbij en ik ben tevreden! Ik vind het maar niks als het in de zomer ‘s avonds te warm is, want dan kan ik niet lekker onder een dekentje kruipen.

De omgeving verandert in een kleurenparadijs

De blaadjes vallen van de bomen. Op zich is dat niet fijn, want dan zitten we daarna weer met dat kale en sombere uitzicht, maar… het proces daartussenin is werkelijk betoverend. Dikke pakken met oranje/bruin gekleurde bladeren op de grond zorgen voor een grandioos uitzicht, dat vraagt om boswandelingen. Heerlijk fotomateriaal ook! Daarnaast ziet het er gewoon ontzettend sfeervol uit.

photo-1445277547562-477f4b504b7b

Het is weer tijd voor liters thee…

Jup, ik ben iemand die in de herfst en winter genoeg thee drinkt, maar in de lente en zomer helemaal niet. Ik moet er niks van hebben, warm drinken als het buiten warm is. Op een of andere manier werkt dat bij mij dus echt niet. Ik verheug me nu al op mijn twee favoriete smaken: Minty Morocco en Caramalised Pear van Pickwick!

En uiteraard ook voor hot chocolate!

Mmm… Als het buiten ijs- en ijskoud is, kan ik echt genieten van een hete kop chocolademelk. Ik heb nog nooit marshmallows in mijn chocolademelk gedaan. Daar maak ik deze herfst een doel van. Hot chocolate met marshmallows en salted caramel drinken. Als dat bestaat… vast wel, toch?

photo-1466019251091-1933ce15ba04

Hartige gerechten

Als het buiten guur en nat is, kun je jezelf binnen lekker verwennen met comfort food. Denk aan hartige soepen, overheerlijke stamppotten, lekkere ovenschotels en stoofpotjes. Heerlijk! Ik zal wel een echte Nederlander zijn, want ik ben dol op stamppotjes. Boerenkool is mijn favoriet! <3

Cozy Sweaters

Een lekkere dikke oversized trui om heerlijk in weg te kruipen op de bank. Inclusief bovengenoemd fleecedekentje en sloffen uiteraard. Ik ben een echte koukleum, dus dat is wel nodig. Buiten dat heb je niet meteen een winterjas nodig. Winterjassen.com biedt een aantal goede tussenoplossingen, waaronder de tussenjas!

photo-1444492827838-96343b09c9af

Haardvuur

Nu we het toch over warme chocolademelk en koukleumen hebben… Ik kan ook enorm genieten van een haardvuur. De geur, de warmte, het knetteren van het hout… En dan heerlijk op de bank in slaap vallen. Autumn goals!

Halloween

Ik vind het best jammer dat er in Nederland niet zoveel aan Halloween gedaan wordt. Het lijkt me echt geweldig om in deze tijd van het jaar in Amerika te zijn en een echt Halloween feest mee te maken. The scarier, the better!

De kaarsjes gaan weer aan…

Ook dit doe ik eigenlijk alleen in de Herfst en Winter. In de zomer gebruik ik ze totaal niet. Alleen af en toe in de tuin misschien. In de Herfst is het heerlijk om lekkere geurkaarsen te branden.

Het serieseizoen is geopend!

Yes, de Herfst is het perfecte seizoen om nieuwe series te ontdekken. Een aantal zette ik al voor jullie op een rij! Ik heb nog lang niet alle series van vorig jaar gezien, dus ik vermaak me deze herfst wel! 😉 En waarschijnlijk zijn er nog honderdduizend redenen te bedenken waarom dit een heerlijk seizoen is. Ik kom er in ieder geval open en eerlijk voor uit. Ik vind het een fantastisch seizoen!

Dit is waarom de andere blogmutsen van de herfst houden:

Wat vind jij het allerleukste aan de Herfst?

Liefs, Simone

1 Reactie

  1. 21/09/2016 / 06:37

    Je hebt fijne dingen en momenten uitgekozen Sim. Deze dingen vind ik ook leuk aan de herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }