7 redenen waarom ik van ons hondje Toby houd!

hondje Toby

“The world would be a nicer place if everyone had the ability to love as unconditionally as a dog.”

Mijn vriend heeft een hondje, Toby. En Toby is echt de allerliefste hond van de hele wereld. Ondertussen is het natuurlijk ook mijn hondje. Zo denkt zelfs Toby er over. Vandaag deel ik de redenen waarom ik zoveel van ons hondje Toby houd!

Redenen waarom ik van ons hondje Toby houd…
  • Omdat, zodra ik door de voordeur kom, hij al braaf staat te wachten om me te bespringen en helemaal dood te knuffelen. Wat een enthousiasme, wat een liefde! Mocht ik een baaldag hebben, is deze bijna instant over, door dat lieve, kleine en pluizige bolletje dat zo blij is om mij te zien thuiskomen.
  • Omdat hij altijd wel zin heeft om te knuffelen en lekker bij te liggen. Ook als we met ons twee op de bank liggen, kruipt hij lekker tussen ons in. Het is gewoon een echte knuffelhond!
  • Omdat hij ervoor zorgt dat ik af en toe nog buiten kom. Zonder Toby zou ik niet snel besluiten om een rondje te gaan lopen. Als ik eenmaal buiten ben, vind ik het wel lekker. Frisse lucht doet altijd goed!
  • Omdat hij niet kan/wil apporteren. Een balletje wegoogien vind hij geweldig. Ophalen doet hij ook. Maar het balletje terug aan ons geven? Dat is een klein probleempje, haha. Hij ziet het dan als een uitdaging om de bal zo stevig mogelijk vast te houden. We kunnen dus altijd maar één keer gooien. Daarna is het spelletje over. En dat vind ik dan wel weer hilarisch.
  • Omdat je alles met hem kunt doen. We stoeien vaak voor de grap met hem. Als we een vuist maken, ‘bijt’ hij in de vuist. Niet hard, het doet helemaal geen pijn. Maar als wij dan voor de gein auw roepen, stopt hij meteen en begint te likken. Dan krijgen we dus een kusje, omdat het pijn doet. Echt te schattig. Dit heeft mijn vriend hem geleerd.
  • Hij wilt altijd gezellig met ons mee eten. Zodra wij ontbijten of avondeten krijgt hij altijd een sneetje brood van ons bovenop zijn brokken. Dat vindt hij heerlijk! En één keer in de week krijgt hij natvoer van ons.
  • Als ik thuis aan het werk of aan het bloggen ben, komt hij altijd op de stoel naast me liggen. Gezelschap!

Uiteraard zijn er nog wel 100.000 redenen te bedenken. Ik kan me in ieder geval geen leven zonder dit liefdevolle pluizenbolletje voorstellen.

Heb jij net zo’n leuk hondje waar je heel veel van houdt?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }