Blogmutsen & Co #12 / Leven zonder internet? Zo doe je dat!

Posted 23/03/2016 by Sim's Cup Of Tea in Persoonlijk / 17 Comments

Leven zonder internet

Leven zonder internet kunnen we ons bijna niet meer voorstellen. Toch lijkt het me heerlijk om af en toe nog eens even terug in de tijd te gaan. De tijd voor het digitale tijdperk…

Leven zonder internet

Alhoewel ik moet toegeven dat mijn Macbook Air en iPhone zowat aan mijn lijf vergroeid zijn, denk ik toch met veel plezier terug aan de tijd van vroeger. Waar je nog op de bonnefooi bij iemand langs ging. Als ze er niet waren, had je pech. Mensen belden elkaar nog wel eens voor een gezellig praatje. En als ik mijn vriendjes en vriendinnetjes wilde zien, ging ik buiten naar ze op zoek! Tegenwoordig is dat allemaal anders. Maar stel nu, dat ikย een week geen internet zou hebben. Even terug in de tijd. Hoe ziet mijn leven zonder internet er dan uit?

Lezen

Ik zou ontzettend veel lezen! Geen afleiding, hoe fijn zou dat zijn? Ik hoef niet te bloggen, mijn artikelen niet te delen, ik heb geen digitale camera (die was er toen ook nog niet, can you imagine?) en ik word niet gestoord door honderden groepsapps. Wat een leven! Volgens mij kom je dan echt tot rust en is het leven een stuk minder chaotisch. Ik denk dat ik 5 boeken in een week zou lezen. Er moet natuurlijk wel nog gewerkt worden.

Uiteten met vriendinnen

Een tweede goede optie is om lekker te gaan uiteten. En tijdens het eten heeft iedereen aandacht voor elkaar. Er is immers niemand met een smartphone. Gezellig kletsen en lekker eten is dan het enige dat overblijft! Alhoewel ik in het non-digitale tijdperk nog niet oud genoeg was om alleen te gaan uiteten, lijkt dit me toch behoorlijk fijn. Ik maak me zelf behoorlijk schuldig aan apps en dergelijke checken tijdens het eten. Sorry, not sorry.

Wandelen

Als het mooi weer is, is het soms ook wel eens fijn om een mooie wandeling te maken. Vooral in de herfst en lente kan dit prachtig zijn. Alhoewel het jammer is dat de digitale camera nog niet bestaat. Met een wegwerp camera dan maar! Dan zie ik over enkele weken wel of mijn kiekjes gelukt zijn, haha.

Bordspellen

Een ouderwets bordspel spelen. Kunnen we dan wel doen alsof mijn Game Of Thrones monopoly spel toen wel al bestond? Dit heeft niks met het internet te maken, dus ik vind van wel. Daarnaast vind ik kaartspellen ook altijd leuk om te doen. Wie kaart er tegenwoordig nou nog? Doodzonde. Ik speel het graag, maar ik ken dus niemand die gezellig een potje meedoet. Jammer!

Ok, ik ben tot de conclusie gekomen dat het leven zonder internet best saai is, want ik kan dus maar vier dingen bedenken. En dat zijn niet eens vier dingen die je continu zou doen. Ik ben nu enorm benieuwd naar wat jullie zouden doen als je een leven zonder internet zou hebben. Wellicht zijn jullie wat creatiever als ik.

Hoe ziet het leven zonder internet van de andere blogmutsen er uit?

Hoe ziet jouw leven zonder internet er uit?

Liefs,
Simone
Follow

17 responses to “Blogmutsen & Co #12 / Leven zonder internet? Zo doe je dat!

  1. Het eerste voordeel dat met te binnen schiet is de bespaarde tijd die ik aan lezen en knutselen kan spenderen. Internet heeft echter ook heel wat voordelen voor me. Zo kan ik contact houden met vrienden ook al ben ik zelf niet erg mobiel. Ik heb ook heel wat mensen met een gedeelde passie ontmoet dankzij het bloggen en een geweldige vriendin via Facebook die ik anders waarschijnlijk nooit had leren kennen.

  2. Haha, nou ik denk dat je een heleboel zou kunnen doen! Ik ben gek op schilderen, zou eindelijk aan mijn roman beginnen die ik wil schrijven, heerlijk wandelen of naar het strand rijden en daar wandelen. Ik zou gaan tekenen, puzzelen en kleuren in kleurboeken. Ik zou proberen om nummers te schrijven en eindelijk eens een muziekinstrument leren spelen. Ik zou mijn vrienden verrassen met een bezoekje, daarbij neem ik mijn eigen gebakken koekjes, cake of appeltaart mee. Ik zou een moestuintje kunnen aanleggen en hier mijn gerechten van kunnen maken. Ik kan bij familie langs en diepe gesprekken over mijn opa’s en oma’s jeugd kunnen hebben. Ik zou uit eten kunnen gaan, gaan bowlen, lekker naar een concert of theater. Maar wacht! Dat kan ik nu ook allemaal, alleen even dat ding wegleggen.. haha! Dat is best wel pittig. Ik houd ook gewoon teveel van bloggen ๐Ÿ˜‰ Leuke post!

  3. Leuk geschreven! Ik geloof dat ik zonder internet toch wel wat ongelukkiger zou zijn, want tja… bloggen. Waarschijnlijk zou ik heel andere dingen schrijven haha.

  4. Kim

    Mijn leven zonder internet… Veel lezen, creatief bezig zijn, wandelen… Dat zouden de voornaamste dingen zijn die ik zou doen. Daarnaast zou ik me denk ik meer eenzaam voelen, dus ik denk dat ik heel blij ben dat ik niet verplicht ben zonder internet te leven. ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.