Life Lately #1 | Zwanger, Kinkhoest & Corona!

Sowww. Het eerste kwartaal van het jaar zit er alweer op! Ik kan niet geloven hoe snel dit gegaan is. Ik wilde eigenlijk in januari al starten met deze nieuwe #LifeLately rubriek, maar wegens enkele omstandigheden is dat tot nu toe niet eerder gelukt… Maar ik heb wel een super leuk nieuwtje!!

Life Lately #1
Life Lately

Vanaf nu verschijnt er regelmatig een Life Lately met persoonlijke updates en dingen die ik gedaan of meegemaakt heb! Ik wilde dit eigenlijk al veel eerder doen, maar wist nooit een leuke naam voor de rubriek en of ik wel persoonlijke updates wilde gaan delen, want… who cares? Maar aangezien ik zelf altijd blij wordt van jullie dagboeken en maandelijkse en wekelijkse reviews, dacht ik: Why not?

Nu heb ik besloten om deze Life Lately artikelen te plaatsen wanneer ik iets te vertellen heb en wanneer het goed voelt. So let’s go!

Zwanger van ons eerste kindje! ❤

Ik ga even helemaal terug naar 7 januari! Dat is de dag waarop mijn vriend en ik samen een zwangerschapstest deden en deze positief was. Eigenlijk had ik het zelf al een beetje door, maar de test was de echte bevestiging. Op dat moment was ik dus pas zo’n 3 weken zwanger als ik goed tel. Dat is heel onwerkelijk. En ondanks dat dit je wens is, moet je toch even wennen aan het idee. Nu gaat het echt gebeuren! Uiteraard zijn we hartstikke gelukkig en is hij of zij meer dan welkom!

De weken die volgden waren apart. Je wilt het het liefst van de daken schreeuwen, maar weet ook dat dat niet verstandig is. Ik was zelf doodmoe en kon me niet meer concentreren op werk. Ondertussen had ik wel al mijn schoonzusje en enkele goede vriendinnen ingelicht. Zo had ik toch iemand, buiten mijn vriend, om lekker mee te kletsen. Zo mooi om de reacties van anderen te zien. Het worden de liefste tantes!

Kinkhoest

Rond 22 januari werd ik steeds meer moe en had ik een vreemd hoestje. Nu hoest ik wel vaker, dus ik schenk daar niet snel aandacht aan. Alleen was deze zo vervelend, dat ik niet eens meer zin had om te werken. Dus ik nam verlof. Ik voelde me namelijk niet ziek, maar het was wel irritant. Ik besloot voor de zekerheid om even langs de dokter te gaan. Aangezien ik nu zwanger was, vond ik het toch belangrijk om me even na te laten kijken. Ze luisterde naar m’n longen etc. en concludeerde dat het een virale infectie moest zijn. Dat kon wel even duren. Als de hoest aan zou houden, dan weer even contact opnemen.

Vervolgens ben ik zo’n 1,5 week ziek thuis gebleven en heb ik echt plat gelegen. Ik voelde me enorm slap en leeg, dus ik dacht dat het inderdaad wel een virale infectie moest zijn. Daarna startte ik weer met werken. Maar het hoestje bleef maar aanhouden. Na drie dagen werken was ik er weer klaar mee en zette weer 2 dagen verlof in (Vervolgens zou ik toch 2 verlof hebben om te verhuizen.) Ondertussen belde ik nog eens met de dokter en maakte een nieuwe afspraak.

Tijdens de afspraak werd er wederom geluisterd naar m’n longen, gekeken naar de saturatie in m’n bloed etc. Niets aan de hand. Alles in orde. Toen zei ze ineens: ‘Kinkhoest heerst, dus ga maar even bloed prikken om te kijken of dat het is.’ Ik was alles behalve blij, (want: 100 dagen hoest) en voelde de bui al hangen. Een paar dagen later bleek de uitslag positief te zijn. #kinkhoest

De weken die daarop volgden waren op z’n zachts uitgedrukt, verschrikkelijk! Hoesten tot je er in stikt etc. (zal niet in de gore details treden). En als kers op de taart begaf m’n rug en m’n ribben het door al dat gehoest. Ik lag weken plat! Gelukkig zorgde mijn vriend enorm goed voor me en heeft hij de hele verhuizing zowat in z’n eentje gedaan. Germ!

Corona got real

Toen ik eindelijk aan de beterende hand was en op vrijdag besloot om maandag de 16e maart weer naar kantoor te gaan, kwam het verschrikkelijke nieuws van de intelligente lockdown. We voelden ‘m natuurlijk wel aankomen, maar fijn is anders. Zeker als je al zo goed als bijna 2 maanden binnen gezeten had. Aangezien ik bij een bedrijf werk waar we thuis kunnen werken, kon ik gelukkig wel weer aan de slag. Dat zorgde voor genoeg afleiding en via Teams/Skype heb ik weer contact met mijn collega’s. Heel fijn!

Verder slaan we ons er hier redelijk doorheen. We zijn lekker aan het opruimen (alles van de verhuizing lag er nog door mijn kinkhoest) en mijn vriend is flink aan het klussen geslagen als hij niet naar zijn werk is. Zelf kom ik helemaal niet meer de deur uit, behalve om te wandelen met de hond. Na de kinkhoest en i.v.m. de zwangerschap doe ik een beetje voorzichtig! Dus ik vermaak me met bloggen, fotografie cursus, nieuwe recepten proberen en spelletjes spelen! Het enige wat wel heel erg balen is, is dat onze geslachtsecho niet door kon gaan en mijn vriend niet meer mee mag naar controles en de 20-weken echo. Maar het is niet anders…

Ik kan echt nog uren doorgaan, aangezien het hele eerste kwartaal in dit artikel zit, maar ik denk dat het artikel veel te lang wordt. Laat me vooral weten als het te saai is, langer of korter moet of de hele rubriek de deur uit kan! 😉 Ik dacht dat het na (bijna) 5 jaar bloggen wel eens tijd werd voor meer persoonlijke updates.

How’s your Life Lately tijdens deze intelligente lockdown?

23 Reacties

 1. 11/04/2020 / 10:44

  proficiat met je zwangerschap… lijkt me zalig, zelfs met alle tegenslagen…

 2. 11/04/2020 / 10:16

  Gefeliciteerd met je zwangerschap. De rest is inderdaad minder, maar hopelijk voel jij je snel beter.

 3. Mieke | Miek's Mind
  10/04/2020 / 09:06

  Wat een nieuws zeg! gefeliciteerd met je zwangerschap, leuk een 1e kindje!

 4. 09/04/2020 / 10:48

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Het is verder te hopen dat het virus snel wegebt en we weer lekker naar buiten kunnen. Je hebt immers al behoorlijk lang binnen gezeten!

 5. Frederique
  06/04/2020 / 13:46

  Zo wat veel ‘grote’ dingen in zo’n ‘kleine’ periode. Wel supergefeliciteerd met je zwangerschap. Probeer te genieten ondanks de rare tijd!

 6. 05/04/2020 / 19:09

  Wat super leuk meid! Van harte gefeliciteerd!!! Wel vervelend dat je kinkhoest heb, dat kan er ook nog wel bij in deze situatie pff, beterschap!

 7. 03/04/2020 / 21:38

  Ik vind persoonlijke updates best wel leuk. Kom je wat meer te weten over de persoon achter de blog :-). Allereerst van harte proficiat met jouw zwangerschap! Jammer dat het net in een periode met beperkingen is zoals het feit dat je partner niet mee binnen mag. Wist niet dat je als volwassene ook kinkhoest kon krijgen, klinkt vreselijke die hoest! Nog veel succes met de zwangerschap!

 8. 03/04/2020 / 21:30

  Gefeliciteerd! Spannend en leuk maar in n periode die je sowieso niet meer vergeet! Ik vind het maar saai zo maar het is niet anders.

 9. 03/04/2020 / 13:40

  Wat een gekke maanden heb je achter de rug. Heel erg gefeliciteerd met jullie zwangerschap! <3 Probeer er ondanks deze gekke tijd van te genieten! En naar te horen van de kinkhoest, klinkt heel vervelend. Beterschap!

 10. 03/04/2020 / 12:01

  Ahhh Simone, gefeliciteerd! Wat mooi nieuws <3 Echt hartstikke balen van de kinkhoest. Als je net zwanger bent, ben je al zo vatbaar voor van alles en sneller moe en dan kinkhoest krijgen, bluh. Ik hoop dat je je snel weer fit voelt en dat alles van de verhuizing geregeld wordt en natuurlijk dat je zo snel mogelijk vollop kan genieten van het zwanger zijn! Nogmaals gefeliciteeeeerd!

  • 03/04/2020 / 13:59

   Dank je wel meis, super lief! Ik was helemaal enthousiast toen ik je naam zag. Wat leuk dat je weer blogt. Ga je uiteraard meteen weer volgen! Ik voel me gelukkig al een stuk beter en van de zwangerschap tot nu toe geen last (even afkloppen, haha)

 11. 03/04/2020 / 11:03

  Ten eerste gefeliciteerd met jullie eerste zwangerschap wat mooi en oeh kinkhoest.. dat is wel heftig. Gelukkig werd er goed voor je gezorgd (wat moeten we soms ook zonder die mannen van ons he 😉 haha) en probeer vooral veel te genieten van deze momenten nu je zwanger bent!

  • 03/04/2020 / 11:55

   Dank je wel meis, lief! En inderdaad, soms kunnen we toch helemaal niet zonder ze, haha.

 12. 03/04/2020 / 10:12

  Nog gefeliciteerd met jullie kindje!
  Ik zit veel thuis nu. Werk gedeeltelijk vanuit huis. En kan veel bloggen :).

 13. Jasmina
  03/04/2020 / 10:00

  Oow wat spannend…je eerste zwangerschap! Gefeliciteerd! Ik heb de kinkhoest vaccinatie nooot gehad..deze is me ook nooit aangeboden

 14. 02/04/2020 / 16:34

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat jammer dat je vriend nu niet mee kan. Ik hoop hard dat corona snel de wereld uit is en hij mee naar die speciale momenten kan.

 15. 02/04/2020 / 14:38

  Nog van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat een fijn nieuws voor jullie.

 16. 02/04/2020 / 13:58

  Alvast gefeliciteerd met je zwangerschap en, heh bah, die kinkhoest. Zeker op dit moment lijkt me dat niet aan te raden. Blijf maar goed binnen en verzorg je goed!

 17. Laura
  02/04/2020 / 13:21

  Zozo. 2020 is een gemixt jaar voor jou. Ik hoop dat je wel van je zwangerschap kan genieten.

 18. 02/04/2020 / 13:16

  Gefeliciteerd met je zwangerschap. Dat klinkt niet als een fijn begin. Kan me voorstellen, dat je nu rustig aan doet. Ik help locaties met hun online zichtbaarheid. En nu willen we allemaal online zichtbaar zijn haha.

 19. 02/04/2020 / 12:51

  super leuk dat je zwanger bent alleen de rest niet he 🙁 ik ben geboren met kinkhoest wat later omging in zware astma dus not nice. probeer zoveel mogelijk te genieten oke ondanks dat het lastig is 😉

 20. 02/04/2020 / 11:09

  Oh jeetje, jij hebt ook al heel wat voor je kiezen gehad! Super leuk dat je zwanger bent. Hoop voor je dat je er wel een beetje van kan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }