Soofos cursussen WordPress en Photoshop!

wp

Een cursus volgen was nog nooit zo gemakkelijk! Vandaag vertel ik jullie meer over de Soofos cursussen WordPress en Photoshop.

Het is jullie vast niet ontgaan dat er af en toe ook artikelen op Sim’s Cup of Tea verschijnen die door mij geschreven zijn. Ondanks dat ik regelmatig artikelen schrijf, bleef mijn kennis van WordPress en Photoshop wel achter.

Toen Simone me vertelde over Soofos en dat we via hen een cursus mochten uitproberen, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Vandaar dat ik jullie vandaag een korte introductie geef over Soofos én de cursussen die ik gevolgd heb!

Soofos

Soofos is een marktplaats voor online cursussen, deze cursussen zijn altijd toegankelijk en bestaan meestal uit een combinatie van video’s, teksten en opdrachten. Iedereen kan een online cursus maken of volgen. Wil jij graag jouw kennis delen? Of wil jij juist meer leren op een flexibele manier? Dan zit je goed!

Aanbod

De cursussen die je op Soofos vindt zijn niet door Soofos zelf ontwikkeld. Jij, ik en ieder ander kan een cursus samenstellen en deze aanbieden op dit online platform. Ben je zelf op zoek naar een cursus? Ook dan ben je hier aan het juiste adres om een cursus te volgen!

Er is voor ieder wat wils. Je kunt tegen betaling een cursus volgen of je kunt geld verdienen met het aanbieden van een cursus.

Het aanbod aan cursussen is in de volgende categorieën ingedeeld:

 • Beweging
 • Design
 • Fotografie
 • Gezondheid
 • Gratis cursussen
 • Marketing
 • Muziek
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Productiviteit
 • Seminars
 • Talen
 • Vrije tijd
 • Web ontwikkeling
 • Zakelijk
Hoe gaat het in zijn werk?

Het is ontzettend simpel en erg aangenaam in gebruik! In plaats van de stappen klakkeloos te noteren, dacht ik dat het wel leuk was om jullie te laten zien hoe ik de cursus WordPress gevolgd heb.

Het begint natuurlijk allemaal met het surfen naar de website en het aanmaken van een account. Je krijgt een gebruikersnaam en een wachtwoord, waar je vervolgens mee inlogt.

Dan kom je terecht op je persoonlijke pagina, waarin je de door jouw gekozen cursussen terug kunt zien. In mijn geval zie je dus Online Cursus WordPress en Online Cursus Photoshop CC.

cursusoverzicht

De volgorde waarin ze staan heeft geen betekenis en ik kon beide cursussen aanklikken om te starten. Ik begon met WordPress!

Wanneer je op ‘Start Cursus’ klikt, krijg je onderstaand scherm te zien. Een korte introductie met daarin informatie over hoe een online cursus op Soofos in zijn werk gaat.

cursuswelkom

Het is belangrijk om te weten dat de cursus niet door Soofos gemaakt is. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij je instructeur. Voor website issues bij Soofos. Wanneer je voorbij het introductiefilmpje bent, kan het echte werk beginnen!

Let’s get started!

Een filmpje voor elk hoofdstuk! Je instructeur begeleidt je door de stappen en geeft de nodige uitleg. Ik vond het enorm prettig om de cursus op deze manier te volgen. De instructies zijn duidelijk, efficient en de filmpjes zijn niet te lang.

Wanneer je klaar bent met een hoofdstuk, kun je het markeren als voltooid. Zo houd je je voortgang bij en wordt de voortgang ook a.d.h.v een percentage bijgehouden.

schermafbeelding-2016-11-30-om-21-37-41

En zo zag het bijvoorbeeld uit bij Photoshop, waar ik toen nog niet klaar was.

schermafbeelding-2016-11-30-om-21-51-15

Natuurlijk is er niets zo motiverend als het bijhouden van de voortgang en hoofdstukken als voltooid te markeren. Wat ook prettig is, is dat het niet verplicht is, waardoor je perfect terug kunt naar een  bepaald hoofdstuk om het nog eens te zien.

Je kunt de cursus helemaal op je eigen tempo doen: pauzeren, terugspoelen en verder gaan wanneer jij dat wilt is geen probleem. Heel handig dus! Heb je tussendoor vragen of opmerkingen? Geen probleem, de instructeur staat voor je klaar. Onderaan elk filmpje staat een linkje met ‘ Stel een vraag’. Hierop kun je klikken en je vraag stellen! Deze gaat naar de instructeur, die je maar al te graag verder helpt.

Op het einde van elke cursus krijg je de mogelijkheid om de cursus te beoordelen. Ik vind het belangrijk dat de mensen die deze cursussen aanbieden de juiste feedback krijgen, positief of opbouwend. Hierdoor kunnen ze er elke keer opnieuw voor zorgen dat hun cursussen voldoen aan de vraag van de klant!

review

Extra

Wil je graag weten wie het master-brein achter een specifieke cursus is? Geen probleem! Klik op de naam van de instructeur en je krijgt zijn/haar persoonlijke omgeving te zien. Hier vind je informatie over de instructeur en tevens alle cursussen die op zijn/haar naam staan.

Conclusie

Een echte aanrader. Ik heb nu het privilege gehad om WordPress en Photoshop te kunnen voltooien, maar ik ben ook al eens gaan neuzen in de andere categorieën. Ik denk dat er zeker nog wel wat bijzit dat ik interessant vind.

Ik stel voor dat jullie zeker zelf eens een kijkje nemen, wie weet, kom jij nog wel verborgen interesses tegen en kun jij vanuit je bank een online cursus volgen!

Ben jij bekend met Soofos en/of zou jij hier gebruik van maken?

Liefs,
Tasja

1 Reactie

 1. 02/12/2016 / 08:42

  Leuk! Ik ben momenteel bezig met een studie Social Media maar wil volgend jaar september eigenlijk met een cursus PhotoShop aan de slag. Hoe vond jij deze via Soofos? Aanrader voor beginners of juist niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }