Starbook Fotoboek van Colorland met foto’s van de Newborn- en Zwangerschapsshoot!

‘Een zwangerschapsshoot? Dat is niet echt iets voor mij denk ik…’ Toen ontving ik een cadeaubon van mijn schoonzus voor een zwangerschapsshoot bij Sanne Jennes. En wat ben ik er achteraf blij mee! Zo blij dat we ook een newborn shoot bij haar planden en ik nu alle foto’s bij elkaar gebundeld heb in het Starbook Fotoboek van Colorland.

Starbook fotoboek van Colorland
Fotoboek ontwerpen

Normaal gesproken heb ik een hekel heb aan fotoboeken ontwerpen. Meestal ben ik niet tevreden over de software van het bedrijf of duurt het uren voordat ik de juiste lay-out gemaakt heb en dan ben ik nog niet tevreden. Toen ik gevraagd werd om één van de producten van Colorland te reviewen, ben ik dus eerst even op de site gaan snuffelen. Boven verwachting werd ik blij van wat ik daar zag. Dus ik vond het wel weer eens een poging waard. Zeker omdat ik mijn mooit foto’s sowieso in één album wilde bundelen.

Starbook fotoboek van Colorland
Sjablonen

Waar ik nu zo enthousiast van werd? Er staat een enorm aanbod aan sjablonen op de website van Colorland. Sjablonen voor feestjes, huwelijken, babyfoto’s of reizen. Je kunt voor elk onderwerp wel een geschikt sjabloon vinden.

Aan de slag met het ontwerpen van een Starbook

Allereerst koos ik het formaat. Aangezien deze foto’s erg bijzonder en dierbaar zijn, wilde ik wel dat ze goed zichtbaar zouden zijn. Ik koos dus voor het allergrootste formaat: 30X30cm.

Vervolgens koos ik binnen de categorie ‘Kinderen’ voor het prachtige sjabloon ‘Blauw Engeltje’ en gaf aan dat deze 88 pagina’s mocht bevatten.

Starbook fotoboek van Colorland

Nu was het tijd om te vullen. Ik startte met de kaft. De indeling hiervan heb ik ietsje aangepast, omdat ik het prachtige geboortekaartje van het Uilennestje graag op de voorkant wilde hebben staan. De rest was een eitje. Elke pagina was al gevuld met een sjabloon, waardoor ik alleen nog maar alle foto’s hoefde in te laden. Dit heb ik wel handmatig gedaan, zodat ik zelf kon kiezen welke foto’s bij elkaar kwamen.

Van Sanne kreeg ik alle foto’s zowel in kleur als in zwart-wit. Aangezien ik beide erg mooi vond heb ik alle foto’s dubbel in het album staan. Weliswaar op heel verschillende pagina’s met andere combinaties, waardoor het totaal niet opvalt. Ben echt super blij met het mooie resultaat.

Ik ben ook blij en dankbaar dat ik dit mooie fotoboek mocht ontwerpen in samenwerking met Colorland. Ik heb nu eindelijk een fijne site gevonden en ga deze zeker vaker inzetten voor het vastleggen van mooie reisherinneringen en andere speciale gelegenheden.

Zou jij je herinneringen in een Starbook fotoboek van Colorland vastleggen?

4 Reacties

 1. 16/02/2021 / 19:38

  Prachtige foto’s zeg, ziet er echt heel erg mooi uit.. uniek en zo tastbaar.

  • 19/02/2021 / 16:56

   Wat lief, dank je wel! 🙂 Ik ben er ook zo enorm blij mee dat ik deze gemaakt heb.

 2. 09/02/2021 / 14:21

  Wow wat is deze gaaf geworden zeg! Bedankt voor de tip! Ik ga er ook even naar kijken! 😀

 3. 09/02/2021 / 07:45

  Mooi boek en prachtig zulke foto’s van een minimensje <3
  Tijd gaat snel kan ik uit ervaring vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }