Stop wishing, start doing!

Stop Wishing uitgelicht“It’s always the start that requires the greatest effort”

Een inspirende quote van de filantroop ‘James Cash Penney’, die naar mijn mening klopt als een bus. Ik volg al jaren met veel plezier en interesse blogs van andere bloggers. De afgelopen maanden betrapte ik mezelf steeds meer op het feit dat ik graag een eigen blog zou willen. Want hoe leuk zou het zijn als ik ook een eigen plekje op het internet zou hebben? Waar ik alles kan delen over dingen die mij bezig houden in het dagelijks leven?

Dat was dus makkelijker gedacht als gedaan. Ik stuitte meteen tegen het eerste probleem aan. Een blognaam bedenken. Want zonder naam, kun je natuurlijk niet eens starten. Na maandenlang wikken en wegen (ik kon er af en toe niet eens van slapen), Google afspeuren voor gelijknamige blogs, etc. heb ik uiteindelijk dan toch gekozen voor ‘Sim’s Cup Of Tea’. Zo is de naam persoonlijk, maar toch vrij algemeen. Ik heb namelijk niet 1 bepaalde niche waar ik over wil schrijven.

Na het kiezen van de naam, liep ik vrijwel direct tegen de volgende uitdaging aan. Hoe maak je zo’n blog nu eigenlijk? Dus wederom veel speurwerk met behulp van mijn BFF ‘Google’. Zou de mensheid het nog overleven zonder deze geweldige zoekfunctie? Anyway, na het lezen van vele artikelen was ik het er met mezelf over eens dat WordPress de beste keuze is. Deze kan ik later ook weer makkelijk omzetten naar een eigen domein. Zo gezegd, zo gedaan! Na een poosje puzzelen ben ik dus best trots dat mijn allereerste blogpost nu online staat!

In het begin zal het zeker nog een uitdaging zijn. Hoe krijg ik bezoekers? Hoe wek ik de interesse van mijn bezoekers? Hoe vaak kan en wil ik een blog posten naast mijn full-time baan? Hoe werkt SEO? Welke afbeeldingen mag ik gebruiken? Hoe ga ik leren om zelf mooie foto’s te maken? Maar dat gaat zeker goed komen. De eerste stap is gezet! Tips, feedback, commentaar etc. is natuurlijk altijd welkom.

Ik hoop dat jullie veel plezier gaan beleven aan het lezen van mijn blogs!

Voor nu, fijne avond!

Liefs,

Simone

3 Reacties

  1. Mandy
    07/05/2015 / 15:00

    Good luck moppie! En dat SEO heb je zo onder de knie 😉 XoX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }