Tag #7 / De Blog Top Drie Tag

Posted 23/09/2015 by Sim's Cup Of Tea in Blogs in het zonnetje, Persoonlijk / 23 Comments

Blog Top DrieEen aantal weken geleden werd ik door Femke gevraagd om de ‘De Blog Top Drie’ tag in te vullen. Onder het mom van ‘beter laat, dan nooit’, zijn hier dan eindelijk ook mijn antwoorden. De tag is overigens bedacht door Sylvia.

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

De dingen die ik absoluut niet kan missen zijn toch wel mijn Macbook Air. Logisch ook, anders komen er geen artikelen online. Daarnaast gebruik ik mijn smartphone om foto’s te maken en het onderhouden van mijn Social Media kanalen. Wat verder onmisbaar is, is een dosis inspiratie. Gelukkig heb ik tot nu toe nog niet zonder gezeten. *Klopt af*.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Mmm, lastig. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat iedereen lekker doet wat hij of zij zelf wilt. Dat hele ‘moeten’ en ‘blogregels’, daar houd ik stiekem niet zo van. Ik denk wel dat het een leuke lay-out en eerlijke uitstraling zeker zal helpen. Dat mensen een soort van band met je krijgen en daardoor graag terug willen blijven komen. Ik vind het ook wel handig als er een fijn reactieveld is. Als deze niet goed werkt, ben ik sneller geneigd om niet te reageren, terwijl ik dat wel graag zou willen. Dat vind ik dan erg jammer. Want er is niets leukers dan een reactie op een artikel krijgen.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

Wederom geen hele makkelijke vraag voor mij. Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, ben ik niet het type dat zich focust op een bepaalde niche. Ik vind veel dingen leuk en wil delen waar ik op dat moment zin in heb. Ik geniet ontzettend van het maken van mijn NYC Bucketlist en hoop stiekem dat jullie deze net zo leuk vinden. Daarnaast stuiter ik ook echt, wanneer ik weer allemaal leuke nieuwe series ontdek. Het reviewen van producten vind ik ook ontzettend leuk. Dat is alleen nog niet heel vaak voorgekomen.

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Ik duik even snel mijn Google Analytics overzicht in hoor! Momentje… Yes. Ik heb ze! Ik heb even gekeken vanaf het moment dat ik begon met bloggen t/m het heden. De populairste drie zijn: 5 nieuwe series in de herfst 2015, boeken die ik wil lezen voordat ze in 2016 verfilmd worden en tips om meer boeken te lezen.

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/ bereiken met je blog?

Ik wil vooral uitstralen dat niets moet en alles mag. Het moet gewoon lekker gezellig zijn om een blog te lezen, dus ik hoop dat het gezellig voelt om hier te zijn. Daarnaast vind ik het leuk om mensen enthousiast te maken met de dingen die ik ook leuk vind. Het is altijd fijn als mensen zichzelf herkennen in bepaalde stukjes.

6. Via welke drie social media is jouw blog te vinden?

Het zijn er meer als drie, maar de drie meest belangrijke zijn denk ik toch Facebook, Twitter en Instagram. Alhoewel ik het ook leuk zou vinden als ik meer Bloglovin’ volgers krijg. Bij 200 volgers heb ik sowieso een winactie beloofd. Dit is bijna, spannend! Daarnaast vind je ook op Pinterest en Tumblr.

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Ik kan meer voor- als nadelen bedenken. De voordelen zijn voor mij dat ik ontzettend leuke en lieve mensen heb leren kennen. Tot nu toe alleen offline, maar binnenkort ook online. Daar verheug ik me echt op. Ik mag elke dag schrijven over dingen die ik leuk vind en krijg ontzettend lieve reacties van vaste volgers, maar ook nieuwe lezers en lezeressen. Een nadeel vind ik dat ik het af en toe moeilijk kan loslaten. Het bloggen is zo verslavend! Terwijl ik soms ook gewoon lekker een hele dag iets anders zou willen doen.

8. Welke drie lezers laten de meeste reactie achter?

Dat zijn Femke, Godelieve en Bianca! Super lief. En ik vind het ontzettend leuk om te merken dat ik vaste volgers heb. Thanks ladies! <3 Overigens ook bedankt aan iedereen die wel leest en niet reageert. Al ben ik wel benieuwd naar jullie, dus kom maar op met die reacties!

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Dit vind ik echt een hele vervelende vraag, haha. Want ik kan echt niet kiezen. Er zijn zoveel leuke blogs en ik lees er echt graag heel veel. Ik raad je aan om dit artikel te lezen. Vanaf nu komt er elke maand zo’n artikel online. Dus dan leren jullie vanzelf mijn favoriete bloggers kennen. Iedereen verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Ik kies dan ook geen specifieke artikelen.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Ook dit is ontzettend gevarieerd. Ik vind reviews van make-up erg leuk, terwijl ik het zelf niet echt veel gebruik. Raar mens ben ik hè! 😉 Ik vind het ook altijd leuk om shoplogs te lezen. Tags, persoonlijke verhalen en en en…. Je leest het al, besluiteloos!

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Blijf jezelf, schrijf alleen over dingen die jij echt leuk vindt en zie jouw mede-bloggers als collega’s, niet als concurrenten. Zo blijft het lekker gezellig en wie weet houd je er iets moois aan over! Niks moet, alles mag!

Zo, dat was weer een flinke lap tekst. Ik kon me niet inhouden, haha. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze tag te lezen. Eigenlijk is het de bedoeling dat ik twaalf andere bloggers tag, maar dat vind ik erg veel. Ik kies er dus drie die deze tag mogen overnemen. Dit zijn Godelieve, Nicky en Iep! Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden, dames! <3

Ps: Iedereen is natuurlijk vrij om deze tag over te nemen, maar vergeet niet om even terug te linken naar de bedenker van de tag. Dat is wel zo netjes. Mocht je de tag overgenomen hebben, laat dan even een linkje achter. Dan kan ik jouw antwoorden ook lezen.

Wat vonden jullie van deze tag?

Liefs,

Simone

Follow

23 responses to “Tag #7 / De Blog Top Drie Tag

 1. Ik vind dit zo een leuke tag! En super leuk ingevuld. Had hem een tijd terug ook al ingevuld ga hem nu is terug zoeken en kijken of ik over alles nog het zelfde denk :p

  • Simscupoftea

   Ah leuk! Ik lig nu al lekker in bed, maar dan ga ik zodra ik tijd heb eens even snuffelen op je site. Vind het wel leuk om de antwoorden van anderen te lezen!

  • Simscupoftea

   Is goed meis, ik heb er ook drie weken over gedaan hoor, haha. Dus dat is helemaal geen probleem. Geen deadlines! Alles mag, niets moet! <3

 2. Wat ontzettend lief van je Simone, dat je mij noemt vanwege de reacties die ik bij je achterlaat 🙂 Zelf weet ik hoe fijn en gezellig het is als mensen de moeite nemen om te reageren en dat gun ik anderen ook 🙂

  Leuk dat je deze tag aan me doorgeeft! Ik zal hem met plezier invullen. Ik zal even kijken voor wanneer ik hem inplan. Dat zal waarschijnlijk begin volgende week zijn, misschien komend weekend al 🙂
  Bedankt voor de benoeming Simone 🙂

  • Simscupoftea

   Dat is heel graag gedaan! Leuk dat je de tag ook wilt gaan invullen. Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw antwoorden. Ik zie ze vanzelf wel voorbij komen op jouw blog! X

 3. Hey Simone, Super leuke tag is dit he :). Je hebt hem ook leuk ingevuld. Ik kan ook inderdaad genieten van jouw NYC bucketlists :). En ik ben ook dol op nieuwe series :).

  Liefs!

  • Simscupoftea

   Dank je wel! En wat fijn om te horen dat mijn bucketlist en serie artikelen goed bevallen. Dat vind ik echt heel leuk om te horen. Dank je wel!

 4. Hah je bent niet de enige, ik lees ook graag make-up artikels terwijl ik zelf haast nooit make-up gebruik en dan nog alleen wat mascara ofzo ? Klinkt gewoon altijd zo glamoureus, haha.

 5. Ah super leuk dat je mij hebt getagd! (terwijl ik dit typte moest ik even nadenken of dit wel een woord was haha) Maar heel veel punten zijn wel herkenbaar maar dat zul je binnenkort wel lezen 😉

  • Simscupoftea

   Haha, ik vind het ook raar klinken. Eigenlijk een Engels woord, dus dan klinkt het al snel raar. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden! 🙂 Xx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.