Waar Je Huis Woont Tag

Waar je huis woont
Via Shutterstock

In de ‘ Waar je huis woont’ tag neem ik jullie mee naar mijn geboorteplaats, woonplaats en vertel ik iets meer over de voor- en nadelen hiervan!

Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Op dit moment woon ik in Heerlen. Hier ben ik niet geboren en ook niet getogen. De eerste 16 jaar van mijn leven woonde ik een plaats verder, in Brunssum.

Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Yes, ik voel me hier absoluut thuis. Ik ken de weg op mijn duimpje en heb eigenlijk niets te klagen. Wat ik vooral fijn vind, is dat ik direct naast de snelweg woon. Zo voorkom ik drukte in de ochtend en ben ik lekker snel op mijn werk. Daarnaast woon ik erg dicht bij de grens van België (Maasmechelen) en Duitsland (Aken). Altijd handig als je eens ergens anders wilt shoppen.

Wil je hier blijven wonen?

In principe zou ik het prima vinden om in Heerlen te blijven wonen, maar niet op de plek waar ik nu woon. Hier woon ik nu zo’n 6 jaar en het is wel tijd voor iets nieuws. Gelukkig is dat ‘ nieuws’  ondertussen ook al op mijn pad gekomen en ga ik binnenkort verhuizen (a.k.a. samenwonen). Dit is weer een plaatsje verder… in Landgraaf.

In wat voor een soort huis woon je?

Op dit moment woon ik in een een flat met 6 verdiepingen. Als ik me niet vergis zijn er zo’n 60 woningen in dit gebouw. Destijds vond ik dat prima, maar de laatste jaren is het erg rumoerig geworden en ik ben blij als ik hier weg ben.

Waar je huis woont
Heerlen via Shutterstock
Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Poeh, daar denk ik eigenlijk niet zoveel over na. Zoals ik al aangaf, vind ik het fijn dat het erg centraal ligt en dat je snel overal bent. Wat ik stom vind, is dat we een vrij saai centrum hebben. De winkels zijn niet echt aantrekkelijk en je bent er snel uitgekeken. Allemaal erg standaard… En Heerlen heeft niet echt hele leuke, mooie en gezellige plekjes.

Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Zie je mijn uitgelichte afbeelding? Soms droom ik van zo’n heerlijk cliché Amerikaans huis met een white picket fence en een porch. Haha. I know, stupid. Maar het lijkt me heerlijk om daar in een of ander mooi en rustig dorpje, vlakbij de grote stad te wonen. Ergens in de buurt van New York misschien? 😉

Wat is op dit moment de hotspot in jouw woonplaats?

Uhhhh, good question. Ik zou het je niet kunnen vertellen. Ik woon hier, maar daar is dan ook alles mee gezegd hoor. In het centrum kom ik alleen als het echt nodig is. Dingen die ik online kan bestellen, laat ik lekker leveren! Ik zou dus niet weten wat op dit moment hot en happening is hier.

Wat vind jij zo leuk aan jouw woonplaats?

Liefs,
Simone

 

2 Reacties

  1. 01/12/2016 / 11:20

    Haha leuk! Ik ken Heerlen eigenlijk niet echt, ben in het verleden heel af en toe in Landgraaf geweest om te skiën, maar dichter dan dat ben ik geloof ik niet bij Heerlen geweest!
    Maar Aken in de buurt is dan wel weer héél tof!

  2. 01/12/2016 / 07:25

    Dat droomhuis van je ziet er zeker goed uit :-)! Leuke tag is dit hè, vond hem zelf ook leuk om te vullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }