De Zomer Tag

IMG_9311Aangezien het nog steeds zomer is (op de kalender in ieder geval!), vond ik het leuk om nog een zomerse tag in te vullen. Wat is mijn ultieme zomergevoel? En wat eet en doe ik dan het liefste?

1. Wat is het ultieme zomergevoel?

Wakker worden, de zon zien schijnen en beseffen dat je vakantie hebt. Het liefst in een heerlijk vakantieresort natuurlijk! Nog een dikke maand en dan gaan we er weer voor. Genieten met een stapel goede boeken, chillend en bruinbakkend op een strandbedje en af en toe een lekkere cocktail om dat ultieme gevoel zo lang mogelijk vast te houden!

2. Van welke zomerse temperaturen houd je?

Dat is enorm verschillend. Als ik aan het werk ben, hoeft het voor mij niet zo heel warm te zijn. Dan is het in de avonduren net een sauna bij mij thuis. Te heet weer in Nederland resulteert in veel benauwdheid. Daar maak je me echt niet blij mee. Maar als ik op vakantie ben, mag het best 30 graden zijn. Dat is dan ook genoeg om heerlijk bij het zwembad te vertoeven. Voor thuis vind ik een graad of 24 met een mooie, strakke blauwe lucht wel voldoende. Terrasjes, lekker wandelen en ijsjes eten. Niets meer aan doen!

3. Wat is je favoriete zomervakantie herinnering?

Ik heb eigenlijk nooit echt zomervakantie, want ik ga meestal buiten de piekperiodes. Maar als ik daaruit moet kiezen, dan ga ik toch voor onze vakantie in Bodrum en Manavgat!

Side Collage #1
4. Thuis blijven of op vakantie gaan?

Op vakantie gaan! Als ik de keuze heb, dan zal ik altijd voor vakantie kiezen. Eén keer per jaar vind ik het sowieso nodig om een luilekker-vakantie te hebben. Hier wil ik dan ook niets doen. Alles mag en niets moet. Gewoon even helemaal tot rust komen. De andere reizen die ik maak vind ik helemaal geweldig, maar ze zijn ook vermoeiend. Dit is dus gewoon nodig.

5. Wat doet jou denken aan het woord zomer?

Zon, ijsjes, palmbomen, de zee, het strand, veel fruit en een lekkere cocktail aan het zwembad. En lezen! Door het jaar heen lees ik ook wel, maar wegens tijdgebrek doe ik dan vaak twee weken over een boek. Op vakantie lees ik ongeveer een boek per dag. Dat is toch wel een verschil. Daar kan ik echt van genieten.

Collega Side6

6. In de zomer maak je mij gelukkig met…

Zon, zee, strand, boeken lezen. Eigenlijk heb ik die vraag zojuist al beantwoord. Daarnaast vind ik een BBQ op z’n tijd ook enorm gezellig. Oh en Liefmans, dat is echt een zomerdrankje. En pastasalades’s!

7. Favoriete zomerse uitstapjes?

Als het niet te warm is, naar een pretpark, een leuk (food)festival, een stedentripje, weekendjes weg. Dit kan echt vanalles zijn!

Collage Side8

8. In de zomer kan ik niet zonder…

Mijn zonnebril! Ik kan echt niet autorijden en raak echt in paniek als ik mijn Ray-Ban niet kan vinden. Nu moet ik wel toegeven dat dit in de winter niet veel anders is. Ik heb mijn zonnebril vaak nog op als het regent. Sinds ik lenzen heb kan ik het felle licht overdag niet meer goed verdragen. Verder kan ik ook niet zonder airco als het benauwd is. Helaas heb ik die thuis niet, maar op werk vind ik het heerlijk!

9. Beste zomerbestemming

Als er zon, zee, strand en een zwembad is, maak je mij gelukkig. Als ik dan ook nog eens onbeperkt kan eten en drinken, wanneer ik daar zin in heb, is dat gevoel helemaal compleet. Turkije is wat dat betreft mijn favoriete bestemming tot nu toe. Ik ben ooit een keer in Tunesië geweest, maar die vakantie was één groot fiasco. Wie weet waar we volgend jaar terechtkomen!

10. Het lekkerste zomerse gerecht?

Pastasalade! Niet dat ik deze vaak maak, maar dat zou ik dus wel vaker moeten doen, want ik vind het heerlijk!

Pastasalade

11. Wat zijn je zomerplannen?

Mijn reisplannen kon je afgelopen week al lezen. Mocht je het gemist hebben, dan vind je het artikel hier! <3

Wat vind jij het allerleukste aan de zomer?

Liefs,
Simone

Delen:

4 Reacties

 1. 15/08/2016 / 15:07

  Ik kijk uit naar de zomer omdat het zonnetje dan (zou moeten) schijnen. Dan denk ik aan uitstapjes maken of gewoon luieren in de zon met een frisse cocktail in de hand. Dat is zomer.

  • 04/09/2016 / 09:24

   Ohjaaa, dat heb ik dit jaar echt zo gemist. Nog twee weekjes en dan lekker genieten in Turkije!

 2. 15/08/2016 / 06:51

  Het allerleukste aan de zomer vind ik het moment dat de zon schijnt ;-). Ik ga nooit in de zomervakantie op vakantie, maar altijd buiten het seizoen om. Lekker naar het terras, uit eten etc. daar maak je mij blij mee in de zomer.

  • 04/09/2016 / 09:26

   Eigenlijk ben ik ook nog nooit in het seizoen gegaan. Ik vind het ook wel fijner zo, dan is het rustiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }