12 redenen waarom je absoluut meer zou moeten reizen

Posted 26/11/2015 by Sim's Cup Of Tea in Travel / 10 Comments

Redenen-meer-reizen1I wandered everywhere, through cities and countries wide. And everywhere I went, the world was on my side.”

De wereld zien is iets wat veel mensen willen en ik ben daar zeker één van! Maar het willen en daadwerkelijk omzetten naar doen, is nog een stapje verder weg. Er zijn veel dingen die mensen tegenhouden om het écht te doen. Misschien ben je door onderstaande punten overtuigd dat het tijd wordt om die stap wél te zetten!

1. Het is makkelijker dan je denkt

Een droom realiteit maken, is makkelijker dan je denkt. Als je alles op papier zet, in plaats van erover te dromen, kom je erachter dat het vaak simpeler is dan je in eerste instantie dacht.

2. Het opent je ogen

Als je echt gaat reizen, kom je jezelf tegen. Je wordt op alle vlakken een veelzijdiger persoon. Cultuur, eten, taal en zelfs je perceptie. Wie wilt dit nu niet? Het doel is om niet alleen plekken te zien, maar ze ook écht te beleven.

3. Leer jezelf kennen

Of je nu alleen of met partner reist, het geeft je de kans om jezelf te leren kennen. Misschien wist je helemaal niet dat je zo’n goede kennis van de natuur had. Of dat je best goed bent in het verkennen van locaties. Wie weet vind je kwaliteiten in jezelf terug, waarvan je nooit hebt geweten dat je ze had. Op reis moet je alles op alles zetten en het uiterste van jezelf eisen.

4. Relaties opbouwen

Zeker als je alleen reist, is het belangrijk om je medemens te waarderen en te leren kennen. Je reist misschien alleen, maar je hebt anderen nodig om verder te komen. Wie weet kom je je soulmate wel tegen!

5. Het avontuur

Daar doen we het voor, toch? Je gaat reizen omdat je op zoek bent naar avontuur, je wilt de wereld zien! Je zal niet altijd alleen maar positieve dingen ondervinden, maar ook tegen obstakels aan lopen. Zie deze obstakels niet als hindernissen, maar als uitdagingen. Daag jezelf keer op keer uit. Hier zit de spanning in.

6. Tussendoortje

Zit je in een dipje? Je weet niet wat je wilt met je leven en je carrière? Denk je er over om er even tussenuit te piepen? Doen! Reizen zorgt voor perspectief. Het geeft je een hele nieuwe kijk op het leven.

7. Educatief

Reizen kun je doen om te ontspannen, maar je kunt er ook een leerrijke ervaring van maken. Wil je weten hoe de Australische rimboe eruit ziet en hoe mensen daar leven? Of spendeer je liever tijd in Afrika als vrijwilliger om kindjes bijles te geven?

Wil je graag weten welke redenen er nog zijn om meer te reizen? Ga dan snel door naar Bellesqa voor het volledige artikel!

Waarom zou jij graag meer willen reizen?

Liefs,
Simone

Follow

10 responses to “12 redenen waarom je absoluut meer zou moeten reizen

  1. Reizen is echt heerlijk. Je leert ontzettend veel nieuwe dingen en bekijkt culturen vanuit een ander perspectief. Ik snap niet dat er mensen kunnen zijn die daar anders over denken. ?

  2. Reizen vind ik heerlijk! Even weg zijn van de dagelijkse beslommeringen, nieuwe dingen ontdekken, inspiratie opdoen….jezelf verrijken met nieuwe culturen…heerlijk!

  3. Wanneer mijn inkomen het toe zouden laten zou ik zeker minder willen werken om meer ruimte voor reizen te hebben. Mezelf hervinden, de wereld ontdekken en echt zien, niet alleen via National Geographic. Jezelf verrijken door ervaring, ontmoetingen, gewoon alles wat je ziet en meemaakt. Het is zo knap dat mensen huis en haard + inkomen achterlaten en de wijde wereld intrekken.

  4. Reizen is gewoon heerlijk, ik krijg er heel veel energie door. Ik hou er van om nieuwe plaatsen te ontdekken en andere culturen. Als ik meer salaris kreeg en meer vakantiedagen (haha) dan zou ik zeker meer op reis gaan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.