12 x banen voor reisliefhebbers!

Reizen

Investment in travel is an investment in yourself.”

Banen voor reisliefhebbers

Wat als je nu zou kunnen reizen voor je werk? Ik kan geen genoeg krijgen van al die mooie plekken op aarde! Er gaat geen dag voorbij dat ik niet dagdroom over alle landen die ik nog wil zien. Met een vaste baan is dat niet vanzelfsprekend. Dit zijn dè jobs die je moet kiezen als je veel wilt reizen!

1. Fotograaf

Ligt je passie bij fotograferen en wil je de wereld zien? Dan is dit een perfecte baan. Als freelancer of in dienst van een bedrijf dat zijn fotografen de wereld rondstuurt. Als reisfotograaf kun je je werk gebruiken om je passie voor reizen te combineren. Het kan beginnen in eigen land, maar het kunnen ook reizen naar de andere kant van de wereld zijn! Dat lijkt me heerlijk en een geweldige ervaring. Eerst nog maar flink oefenen met fotograferen!

Fotograaf

2. Archeoloog

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar als archeoloog krijg je de kans om op unieke plekken in de wereld te komen. Natuurlijk hoort hier wel een studie bij en zul je moeten kiezen wat voor type archeoloog je wilt zijn. Als we even oppervlakkig kijken naar de job ‘archeoloog’, kun je je erbij voorstellen dat je bijvoorbeeld oude graven in Egypte opzoekt! Voor mensen met een passie voor cultuur, geschiedenis en die niet bang zijn om handen vuil te maken, is dit een match!

Archeoloog

3. Reisgids

Als reisgids zie je alles! Dat zeggen ze in ieder geval! 😉 Het is natuurlijk afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt en wat je verantwoordelijkheden zijn. Als reisgids sta je echt overal middenin. Van tours plannen tot aan mensen begeleiden met wandelingen en informatie delen met reizigers. Dit lijkt me in ieder geval een ontzettend leuke baan! Een road trip plannen door Amerika? I’m in!

Reisgids

4. Tolk

Oké, deze is misschien niet heel makkelijk. Als je toevallig een aantal talen vloeiend spreekt kun je van geluk spreken, want dan kun je als tolk aan de slag. Er is altijd wel werk te vinden in deze branche. Als vertaler kun je je naar de landen begeven waar ze de taal nodig hebben die jij spreekt (of geleerd hebt). Als freelancer of voor het bedrijf waar je voor werkt, kun je naar opdrachten gestuurd worden. En wie zegt dat dat reisje alleen maar werken moet betekenen? 😉

Maar het kan nog makkelijker. Bijvoorbeeld via een vertaalbureau zoals Fairlingo of Vertaalbureau Perfect. Dit is een online vertaalbureau. Als je hiervoor gaat werken, kun je overal ter wereld jouw diensten aanbieden.Ben je bijvoorbeeld erg goed in Duits? Dan kun je voor dit Duits vertaalbureau werken. Via dit vertaalbureau kunnen klanten allerlei vertalingen aanvragen. Denk aan boeken, contracten etc. Jij als hoogopgeleide native speaker zorgt er dan voor dat de vertaling gemaakt wordt. Vervolgens wordt deze weer gecontroleerd door een andere vertaler. Easy as that! Het enige dat je nodig hebt is een laptop met internetverbinding en je kunt vanuit je luie hangmat aan de slag!

5. Reisblogger

De baan waar menig blogger waarschijnlijk jaloers op is. De mooiste reizen maken, genieten en er dan over schrijven. Hier kun je je bezoekers vervolgens ook van laten genieten. Het is hard werken, dat geloof ik zeker, maar het voelt waarschijnlijk heel anders dan 40 uur op een kantoor zitten!

Reisblogger

6. Steward(ess)/Piloot

Dit is een heel logische keuze! De steward(s) en stewardessen zijn gedurende de hele vlucht aanwezig om het jou naar je zin te maken. De piloot zorgt ervoor dat je op je eindbestemming aankomt. Ik vroeg me altijd af of ze na het landen altijd weer terugvlogen of ook een paar dagen ergens bleven. Het blijkt dat dit wisselvallig is. Soms vliegen ze na een paar uur weer terug en soms ook pas de dag erna of zelfs langer erna. Hoelang je ook op die bestemming blijft, als je tijd hebt om het vliegveld uit te gaan, moet je dat gewoon doen! Alle kleine stukjes van een ander land wat je kunt zien, moet je gewoon gezien hebben.

Steward(ess)/Piloot

7. Hotelmedewerker

Je werkt in een hotel als receptioniste, in de keuken, kamermeisje of aan de infobalie. Wanneer je in een hotel werkt dat over de hele wereld hotels heeft, dan gebeurt het vaak genoeg dat het personeel onderling uitgewisseld wordt. Zo kun je een seizoen in eigen land zitten en het andere seizoen in het warme Italië. Als je voor een heel grote hotelketen werkt, heb je ook de luxe om nog verder te reizen.

Hotelmedewerker

8. Au Pair

Opgelet, dit is alleen geschikt als je van kinderen houdt! 😉 Als Au Pair zul je je intrek nemen bij een gezin, dat jou inhuurt als oppas en alles wat rondom de kinderen draait. Een Au Pair is ook verantwoordelijk voor het huishouden. Een Au Pair in dienst nemen is meestal niet goedkoop, dus de plekken waar een Au Pair (meestal) terecht komt mogen er absoluut zijn! Je moet in ieder geval (in de meeste gevallen) verhuizen, dus kies je locatie zorgvuldig uit! 😉

9. Ski/Scuba instructeur

Wanneer je een instructeur voor een bepaalde sport of hobby bent, kun je makkelijk aan de slag in andere landen. Daar is de vraag tijdens bepaalde seizoenen enorm groot. Zo kun je als ski-instructeur naar de mooiste berggebieden en als scuba-instructeur naar de mooiste tropische eilanden.

Ski/Scuba Instructeur

Ski/Scuba instructeur

10. Verkoopagent

Veel verkopers staan in de winkel of zitten aan een bureau, maar toch zijn er ook genoeg banen in verkoop waar je voor kunt reizen. Denk dan bijvoorbeeld aan deur aan deur verkopers of verkopers voor grote bedrijven die naar andere landen reizen om hun producten en diensten aan te bieden. Veel farmaceutische bedrijven of modebedrijven staan hier vooral bekend om. Heb je zelf een product of dienst, dan kun je natuurlijk ook als zelfstandige de stap nemen om je product of dienst te gaan verkopen.

11. Event coordinator

Wanneer je verantwoordelijk bent voor het organiseren van grote evenementen, is de kans ontzettend groot dat je zult gaan reizen voor je werk. Het kan in eigen land of over de grens. Als event coördinator zul je ervoor moeten zorgen dat alles in goede banen geleid wordt. Dit kan door opdrachten van opdrachtgevers binnen te halen en het verdelen van de taken onder je personeel. Wanneer je opdrachtgever in een ander land zit, is het natuurlijk mooi meegenomen dat je hiervoor een reisje maakt.

Evenement coordinator

12. Journalist

Journalisten zitten niet alleen aan hun bureau om nieuws te schrijven. Ze halen hun nieuws natuurlijk ook ergens vandaan! Je kunt een lokale journalist zijn, die in eigen land op zoek gaat naar nieuws. Of je kiest voor het internationale nieuws. Dat tweede is natuurlijk waar we naar op zoek zijn! Je reist de wereld af en dat hoort gewoon bij je baan.

reisliefhebbers

Dat zijn al aardig wat jobs waaruit je kunt kiezen! Reizen kan op heel veel manieren en er is dus geen reden waarom je het niet zou moeten doen. Reisblogger zijn is natuurlijk helemaal geweldig! Zo veel reizen, dat ik jullie elke dag kan voorzien van een Travel artikel, dat klinkt als muziek in mijn oren! Alhoewel ik het thuisfront wel enorm zou missen!

Welke job zou jij kiezen om de wereld te zien?

Liefs,
Simone

3 Reacties

 1. 06/09/2017 / 11:34

  Wat een ontzettend leuk artikel! Vroeger wilde ik altijd heel graag stewardess worden en zelfs nu als ik ze zie, krijg ik dat gevoel weer. Heel leuk om zo nieuwe plekken te ontdekken!

  • 06/09/2017 / 12:08

   Dank je wel voor je leuke reactie, Rebecca. Nieuwe landen ontdekken lijkt me heerlijk. Beter dan mijn duffe kantoorbaan! 😉

 2. 01/09/2017 / 17:15

  Leuk artikel, stuk voor stuk geweldige banen! Mijn favorieten blijven toch wel journalist en reisblogger (al zie ik reisblogger niet echt als een fulltime job, tenzij je je op de internationale markt richt en alles in het Engels doet ;p)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }