De 15 Reisdilemma’s Tag

Residilemma's Tag
Vandaag maak ik het mezelf lekker lastig met het invullen van de Reisdilemma’s Tag. Zal het me lukken om deze (bijna) onmogelijke keuzes te maken?

1. Zonvakantie of wintersportvakantie?

We beginnen met een makkelijke: Zonvakantie! Ik ben nog nooit op wintersportvakantie geweest. Ik denk dat ik het wel een keertje zou willen proberen. Ik moet dan wel duimen dat ik niet beide benen breek, maar hey, dan heb ik het wel geprobeerd, toch?

2. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Dat is heel afhankelijk van het type vakantie. Als ik lekker ga stedentrippen, hoef ik niet zo nodig een kust in de buurt te hebben.. (Anders is Barcelona een perfecte mix van beide). Maar als ik op zonvakantie ga, vind ik het heerlijk om direct bij de kust te liggen. De heerlijke zoute lucht, het frisse windje en het prachtige uitzicht zijn een must!

Residilemma's Tag

3. Europees eten of Aziatisch eten?

Ik word nog redelijk gespaard met het maken van keuzes tot nu toe. Aziatisch eten wint sowieso. Sushi, curry’s en teriyaki, daar maak je mij wel blij mee. Van de Europese keuken vind ik pasta overheerlijk! 

4. Weg met vrienden of weg met partner?

Ik had niet zo hard moeten roepen dat ik redelijk gespaard werd. Ugh. Wat is dit nu voor keuze? Ik weiger dus ook gewoon om deze te maken hoor, haha.

9 Notting Hill

5. Actieve vakantie of luiervakantie?

Meestal actief! Behalve één keer per jaar dan. Dan wil ik lekker luieren en helemaal niets doen. Behalve boeken lezen, eten en drinken. Verder ben ik een echte avonturier en wil ik zoveel mogelijk mooie plekken zien en bezoeken. En dat gaat nu eenmaal niet als je op je luie kont ligt.

6. Azië of Afrika?

Beide werelddelen staan nog op mijn Bucket List. Ik vind dit dus ook weer een redelijk dilemma. En een bijna onmogelijke keuze. I hate this! Ik wil dolgraag rondreizen door Azië. Lekker naar Thailand, Indonesië, Singapore en noem maar op… Maar ik zou het ook enorm gaaf vinden om op jeepsafari in Zuid-Afrika te gaan. Pffft. I just can’t do this…. #sorrynotsorry

Reisdilemma's Tag

7. Barcelona of Rome?

Ai ai ai. Het wordt nu wel écht steeds moeilijker. Wat moet ik hier nu van zeggen. Beide steden zijn ge-wel-dig. Barcelona is prachtig met al haar Gaudi kunstwerken, Las Ramblas, Park Guell, de tapas en Spaanse tortilla’s. Maar toch heeft Rome ook wel een plekje in mijn hart veroverd. De eeuwenoude stad met het Colosseum, de prachtige parken, de architectuur en de pasta’s en gelato. Oh oh oh. Why do I have to choose? Ik ga voor Barcelona, want ik heb het idee dat ik daar nog niet alles gezien heb.

8. Hotel of camping?

Hotel! Alhoewel ik zeker nog wel een keer wil kamperen. Lekker gezellig in een (luxe) stacaravan, kampvuur in de avond. Ja, dat lijkt me ook wel gezellig! Dit was ons hotel in Rome! <3

Hotel Eurostars Aeterna

9. Citytrip of natuurvakantie?

Dit is echt een vreselijk dilemma. Beide zijn uiteraard enorm leuk om te doen. Hier moet gewoon een goede balans tussen zitten. Als ik net op stedentrip geweest ben, ga ik liever even de natuur in en andersom…

10. Wereldreis of de wereld in meerdere keren zien?

De wereld in meerdere keren zien. Een wereldreis lijkt me echt geweldig, maar dat zit er gewoon niet in met mijn vaste baan etc. Daarnaast zou ik de mensen die hier achterblijven ook niet echt kunnen missen. En het is ook altijd zo fijn om je weer te verheugen op een nieuwe reis!

Reisdilemma's Tag

11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

Jeetje. Hoe bedenk je zo’n vraag? Dat is toch een onmogelijke keuze voor een traveljunkie? Ik maak wel nieuwe vrienden onderweg… Nee kidding. Dat zou ik echt niet kunnen hoor. Met pijn in mijn (reis)hart, kies ik dan toch voor mijn vrienden. Snik!

12. Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Dit vind ik niet echt een dilemma, want dat is gewoon heel afhankelijk van de reis. Parijs is voor ons zo dichtbij dat reizen met het vliegtuig meer tijd zou kosten als dat we er naartoe rijden. Beide vind ik fijn. Ik heb niet echt een voorkeur.

Reidilemma's Tag

13. Backpacken of cruisen?

Cruisen. En dan wil ik deze!

14. Alles regelen of op de bonnefooi?

Ik ben een regelaar. Ik plan niet exact alles in qua tijdstippen enzo, maar ik wil wel al wat dingen weten voor ik op reis ga en een stad bezoek. Dat zijn jullie ondertussen wel gewend met mijn Bucket List artikelen. Maar het gebeurt vaak wel dat we dan alsnog op de bonnefooi rondlopen hoor…

15. Roadtrip of op dezelfde plek blijven?

Road trip! Ik houd ervan om zoveel mogelijk te zien. Op dezelfde plek blijven doe ik alleen op luiervakanties. En zelfs dan piep ik er een dagje of twee tussenuit om de omgeving te verkennen.

Ga jij voor een stedentrip of een zonvakantie?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 23/09/2016 / 06:46

    Leuke tag is dit hè, persoonlijk vind ik dit één van de leukste tags die ik heb ingevuld. Ik zou ook zonder twijfel kiezen voor een zonvakantie :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }