4 van de leukste restaurants in Utrecht

Woerden is zonder meer een van de leukste stadjes van Nederland met haar mooie oude centrum. Maar het is kleine stad vergeleken met de grote buurman Utrecht. Nu we eindelijk weer uit eten kunnen, is de aantrekkingskracht van zo’n grote stad vol leuke horeca groot. Omdat bij het centrum parkeren in Utrecht niet zo lastig is als het wellicht klinkt en naar een restaurant gaan in Utrecht dus prima te doen is, bespreken we vier van de leukste restaurants in Utrecht.

leukste restaurants in Utrecht
Houses on Oudegracht via Shutterstock by Olena Z
Krishna Villas

Soms is bijzonder smaakvol eten meer waard dan de setting waarin dat gebeurt. Dat kunnen we wel stellen voor Krishna Villas aan de Kaatstraat. Op het oog is dit restaurant weinig aantrekkelijk, maar het eten is echt top. Ze serveren authentieke gerechten uit de Zuid-Indiase keuken. Dat kan een heerlijke curry zijn, maar bijvoorbeeld ook Indiase pannenkoekjes. De hele menukaart is vegetarisch, dus je moet wel een avondje geen vlees willen eten.

Jasmijn en Ik

Houd je van Aziatisch eten? Dan kun je in de knusse setting van Jasmijn en Ik aan de Kanaalstraat genieten van kleine gerechten en hoofdgerechten uit de Thaise, Vietnamese en Cantonese keuken. Ook voor dim sum-liefhebber moet je hier zijn. Ze zijn bijzonder smakelijk en terug te vinden op de menukaart onder de naam Jasmijnhapjes.

leukste restaurants in Utrecht
Dim Sum via Shutterstock by sarun_J
Simple

Wil je dineren op niveau op een plek waar je kunt praten met je tafelgenoten zonder dat anderen er al te zeer van kunnen meegenieten? Bezoek dan het ruim opgezette restaurant Simple aan de Domstraat, gevestigd in een mooi achttiende-eeuws pand. In een hippe en stijlvolle setting geniet je hier van een maandelijks wisselend menu met zaken als oesters en krab. De prijzen zijn hier wel bovengemiddeld. 

Piero’s

Ook buiten het centrum van Utrecht kun je uitstekend dineren. Ten zuiden van het centrum aan het Ledig Erf vind je een van de beste Italiaanse restaurants van Utrecht. Hier kun je terecht voor verse pasta in heerlijke gerechten, authentieke antipasti en goede Italiaanse wijnen. Piero’s is een modern Italiaans restaurant waarbij de traditionele Italiaanse gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Je kunt hier overigens prima cocktails krijgen. Het restaurant heeft ook een ruim terras.

Alle reden dus om jezelf een avondje uit te gunnen in Utrecht. Dat is overigens ook prima te combineren met een dagje winkelen, want Utrecht is ook een echte winkelstad. Vergeet niet een tafel te reserveren bij het restaurant van je keuze, want er zijn meer mensen die weer van de horeca willen genieten.

1 Reactie

  1. 19/08/2021 / 17:19

    Klinkt allemaal ook wel erg goed, pasgeleden heb ik nog met mijn nichtje langs de gracht gegeten. (lunch) was niet verkeerd, maar niet dat ik zeg.. ik ga er nog eens heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }