4x leuke manieren om te kamperen in Nederland en België

kamperen in Nederland en België
Via Shutterstock

Wil je graag op vakantie maar heb je geen budget voor een vliegticket en hotel? Dan kun je ook gaan kamperen! Kamperen is, naast dat het niet zo duur is, erg leuk om te doen. Je voelt je ontzettend vrij en je hoeft de hele dag niks anders te doen dan waar jij op dat moment zin in hebt! Kamperen is de ultieme manier om de dagelijkse stress te ontvluchten.

Paalkamperen (wildkamperen)

Wat is er nou lekkerder dan volledig één met de natuur zijn tijdens je vakantie? Wildkamperen is helaas verboden maar er is een goed alternatief, paalkamperen. In Nederland en in België zijn tegenwoordig meerdere paalkampeerplaatsen. Deze plekken vind je in verschillende natuurgebieden en zijn door Staatsbosbeheer aangewezen als plekken waar je mag wildkamperen. Bij deze palen zit een waterpomp zodat je wel beschikt over water. Dit water moet je wel even koken voordat je het kunt drinken. Ben je dus op zoek naar een avontuurlijk vakantie? Bekijk dan eens waar je kunt paalkamperen!

Kamperen op een Waddeneiland

Nederland staat onder andere bekend om zijn Waddeneilanden. Op een Waddeneiland kun je perfect kamperen. De wat kleinere Waddeneilanden zijn vaak heerlijk rustig zodat je lekker tot rust komt. Bovendien zit je altijd vlakbij het strand omdat de eilanden qua oppervlakte niet zo groot zijn. Als je niet per sé een rustige vakantie zoekt kan je ook goed kamperen op het Eiland Texel. Texel is ongeveer 170 km2 met veel lange stranden en mooie duinen, een ideaal eiland dus voor fiets- en wandelvakanties. Bezoek als je op Texel bent ook het natuurgebied de Slufter. Deze unieke strandvlakte is omgeven door duinen en staat regelmatig onder water na een zware storm, hierdoor is er een kwelderlandschap ontstaan.

Kamperen in Nederland en België
Via Shutterstock
Kamperen in de Ardennen

Als je naast uitrusten ook lekker actief wilt zijn tijdens je vakantie is de Belgische Ardennen een leuk plek om te bezoeken! In de Ardennen kun je allerlei leuke activiteiten doen zoals kanoën, klimmen of grotten bezoeken. Een van de bekendste grotten in de Ardennen zijn de grotten van Han. Dit stelsel van onderaardse grotten ligt in Han-sur-Lesse in de buurt van Rochefort. Dit grottenstelsel staat bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een dagje naar een autorace gaan kijken op het circuit van Spa of een bezoekje brengen aan het indrukwekkende kasteel van Bouillon in het gelijknamige Belgische stadje Bouillon. Het zuiden van de Ardennen is wat meer open en gezelliger dan het noorden van de regio, dit komt omdat er in het noorden iets vaker mist hangt en er meer dikke donkere naaldbossen zijn. Bij Bestcamp vind je allerlei leuke campings in België en met een Bestcamp aanbieding kampeer je extra goedkoop.

Glampen

Wil je graag kamperen maar hou je ook wel van een beetje luxe? Ga dan glampen! Glampen betekent ‘glamorous camping‘ en doe je in een luxe tent voorzien van alle gemakken die je ook vind in een appartement of hotel. Als je gaat glampen hoef je geen tent op te zetten, geen slaapzak mee te nemen en geen vuur te maken om je eten te kunnen koken. Je combineert bij glamping dus het buitengevoel met de luxe van een huisje. Een ander groot voordeel van glampen is dat je een stuk minder mee hoeft te nemen. Omdat je een luxe tent huurt ben je meestal van alle gemakken voorzien en kan jullie aanhangwagentje dus lekker thuis blijven. Kies ook eens voor bijzonder overnachten in een natuurhuisje. Wedden dat je helemaal uitgerust terug komt?

*Dit is een gastblog zonder sponsoring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }