5 tips om de beste reispartner te vinden

reispartner“A traveler without observation is a bird without wings.”

Het zomerseizoen breekt aan en dan is er voor vele onder ons ook weer een tijd aangebroken om naar vakanties uit te kijken. Waar gaat de reis heen en most of all, wie neem je mee? Vandaag geef ik je alvast 5 tips om de beste reispartner te vinden!

1. Wat is het budget?

Dit lijkt me wel het meest logische! Je zult iemand moeten vinden die ongeveer hetzelfde wilt uitgeven en daar kom je alleen achter als je allebei je budget deelt. Hierdoor zul je weten wat je kunt uitgeven en kun je ook makkelijk filteren wat voor soort vakantie er geboekt zal worden.

2. Het doel van de vakantie

Wanneer we aan vakantie denken, denken we (meestal) aan zon, zee en strand. Maar dat is niet voor iedereen zo. Dus dubbel zo belangrijk dat je met je (mogelijke) reispartner beslist wat voor vakantie er geboekt gaat worden. Gaan jullie voor een actieve vakantie, citytrip of een luie all-inclusive vakantie?

3. Gun elkaar ruimte

Wanneer je op vakantie gaat is het van belang om te weten dat ieder nog zijn eigen weg kan gaan. Je bent 24/7 samen en dat is toch anders dan wanneer je thuis bent. Dus ook op vakantie heeft ieder behoefte aan zijn/haar ruimte en persoonlijke tijd. Dat hoeft niet te betekenen dat jullie elk apart weg gaan, zeker niet als je maar met twee bent, maar doe ook eens wat de ander leuk vindt en niet alleen je eigen planning.

4. Toon begrip

Heeft je reispartner bepaalde wensen waar jij het niet mee eens bent, toon dan begrip voordat je deze wensen meteen afschrijft. Dit geldt niet alleen voordat jullie op vakantie vertrekken, maar ook tijdens de vakantie. Het gezegde “water bij de wijn” komt hier heel goed van pas!

5. Maak duidelijke afspraken

Het klinkt heel simpel en het hoeft ook niet perse op papier, maar afspraken maken zijn ontzettend belangrijk! Zo voorkom je onnodige discussies en voornamelijk teleurstellingen. Afspraken over de reis, wat jullie daar gaan doen, hoe het zit met kosten etc. Het zijn misschien hele simpele dingen, maar ook die kunnen voor frustraties zorgen. Voorkom deze frustraties dus met duidelijke afspraken.

6. Have fun!

Een extra tip en uiteraard een heel belangrijke! Ga op vakantie met iemand waar je het goed mee kunt vinden, iemand waarvan jij weet dat je gewoon jezelf kunt zijn en een leuke tijd mee zult hebben. Vanaf het moment dat jullie vertrekken begint de vakantie en is het alleen nog maar tijd om te genieten!

Ik ben in ieder geval heel bij met mijn reispartner (dat zeg ik niet omdat ze dit kan lezen 😉 ) en onze volgende vakantie staat ook al gepland! *doet een dansje* Daar krijgen jullie in de komende periode zeker nog meer over te horen, zo zijn we wel, we delen graag onze vreugde en uitjes met jullie.

Hebben jullie al vakantieplannen? En met wie ga jij op vakantie?

Liefs,

Tasja
Follow

2 Reacties

  1. 23/06/2016 / 17:44

    Goede tips, alhoewel het me toch wel logisch lijkt dat je sowieso niet op vakantie gaat met iemand waarmee je niet goed op kunt schieten haha.

  2. 17/06/2016 / 08:36

    Ik ging vroeger met een vriendin soms maanden weg, nog steeds is zij mijn favoriete reispartner, nog nooit problemen gehad. Alhoewel mijn dochter een goede tweede is, die vind alles wat ik zeg op vakantie prima, en alles leuk. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }