3 Europese Road Trips die je in je leven gemaakt moet hebben!

Europese road trips
Road trip via Shutterstock by 

Nu Kerst achter de rug is en we met ons allen het nieuwe jaar ingeluid hebben, keert de dagelijkse sleur langzaam terug. Om die sleur te doorbreken droom ik graag over de volgende reizen die ik zou willen maken. Deze Europese Road Trips zijn stuk voor stuk enorm bijzonder (volgens de kenners) en moet je gewoon een keer gemaakt hebben in je leven!

Europese Road Trips

Zelf heb ik in de afgelopen jaren een aantal road trips gemaakt. Sindsdien ben ik verkocht en weet ik zeker dat er nog vele zullen volgen. Het fijne aan deze Europese road trips is dat je die met je eigen auto of een huurauto kunt maken. Met onze handige dakkoffers van Dakdragerwinkel.nl kunnen we zoveel spullen meenemen als we willen. Altijd fijn als je te maken krijgt met verschillende weersomstandigheden en je camera, statief e.d. mee wilt nemen.

De road trip die ik tot nu gemaakt heb:

Aangezien Tenerife en Mallorca niet heel groot zijn kun je makkelijk op één plaats blijven om te logeren. In Andalusië hopten we van hotel naar hotel door het zuiden van Spanje. En die ervaring vond ik zo gaaf, dat ik de volgende Europese road trips ook nog een keer zou willen maken.

Ring of Kerry – Ierland

Ierland op zijn wildst. De Ring Of Kerry is geen enorm lange tocht, in principe kun je dit in één dag doen. Maar het is beter om de tijd te nemen.  Deze road trip brengt je o.a. langs prachtige dorpjes met idyllische Ierse huisjes, Killarney National Park en vele mooie bergen en meren.

Europese road trips
Ring of Kerry via Shutterstock by Tiramisu Studio
Toscane – Italië

Italië: Het land van pasta, pizza en gelato! Ik ben ondertussen al meerdere malen in Italië geweest, maar nog nooit in de Toscane. Het lijkt me zo gaaf om eens een keer door de Toscane to roadtrippen! Met aan aftrap in Florence om de weg te vervolgen langs het platteland naar o.a. Orvieto, Siena en Castellina. La vita è bella!

Europese Road Trips
Toscane via Shutterstock by 
Slovenië

Eén van de landen die ik enorm graag wil bezoeken is Slovenië. Alle prachtige foto’s van Ljubljana en Lake Bled liegen er niet om. Een bezoekje aan de Soča river met het heldere smaragd blauwe water mag niet op de lijst ontbreken. Vintgar Gorge doet me denken aan El Caminito del Rey in Malaga. Zo gaaf! Dat is wel een hike waard.

Europese road trips
Lake Bled via Shutterstock by 

Welke Europese road trips raad jij aan?

7 Reacties

 1. 17/07/2020 / 19:34

  Wow super mooi. Zelf zou ik graag een rondreis door Italie of Engeland maken. Heb 2 jaar geleden een mini rondreis door zuid Finland gemaakt. Ook prachtig

 2. 03/02/2019 / 20:51

  Wauw, Ierland en Slovenië zien er allebei echt prachtig uit! Helaas hebben zowel vriendlief als ik allebei ons rijbewijs nog niet, dus het laat even op zich wachten voor ik ook zulke reisjes kan maken. Ze gaan beide in ieder geval op de bucketlist!

  • 04/02/2019 / 07:59

   Ah dat is jammer, road trips zijn echt te gek! Ik hoop dat jullie ze ooit kunnen maken! 🙂

 3. 07/01/2019 / 16:09

  Tof! Overigens zou ik in Ierland de Ring of Kerry echt overslaan (veel te toeristisch, veel te commercieel en veel te brede wegen!) en voor de veel idyllischer Ring of Beara kiezen. Daar heb je smalle weggetjes, stille dorpjes, prachtige natuur en daar mogen de touringcars niet komen (vanwege die smalle weggetjes dus!).
  Bij de Ring of Kerry sta je bij de populaire uitzichtpunten samen met grote groepen Aziaten foto’s te maken terwijl je de Ring of Beara meestal voor jezelf hebt!

  Roadtrippen in Toscane vond ik echt fantastisch, zo’n mooi land en zulk lekker eten!!

  • 11/01/2019 / 10:47

   Thanks voor de tip, dan ga ik de Ring of Beara zeker eens opzoeken. Ik houd wel van de minder toeristische plekjes.

 4. 07/01/2019 / 14:19

  Ierland en Slovenië staan hier ook op de lijst! En Schotland! Toscane is schitterend. Can’t go wrong with Italy. Ik hoop dat je er een of meerdere op de reisplanning kunt zetten en ik kijk al uit naar je verslag over Andalusie want die heb ik ook nog op de wishlist!

  • 07/01/2019 / 14:24

   Ik hoop het ook, heb er echt mega veel zin in!! Ik ga snel eens aan de slag met de foto’s en het reisverslag van Andalusië. Ik was er in oktober 2017 en ben er niet meer aan toe gekomen. Maar echt wel een dikke aanrader hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }