5 adembenemende plekken op deze wereld!

Magische plekken op aardeWisten jullie dat er wel duizenden adembenemende plekken op deze wereld zijn? Ik ging weer op zoek naar een aantal mooie plekken op deze wereld, die ik zeker wel eens zou willen bezoeken.

Waarschijnlijk zullen deze dromen nooit allemaal uitkomen, maar daar zijn dromen voor, toch? Ik vind het in ieder geval al heerlijk om alleen al de foto’s van andere reizigers te bekijken. En het liefst hoop ik dat ik ze ooit zelf kan maken natuurlijk.

Hier weer een aantal adembenemende plekken die zeker op mijn Bucket List staan!

Machu Picchu, Peru

Dit zijn de overblijfselen van een oude Inca stad. In 1532 werd het gebied door de Spanjaarden veroverd. Echter hebben ze deze stad nooit gevonden. Hierdoor zijn de restanten nog intact en kunnen wij reizigers genieten van een adembenemende plek!

Machu Picchu

Glacier Bay, Alaska

Dit nationale park is maar liefst 13.287 km² groot en vind je in het zuiden van Alaska. Je kunt er niet lopend komen, dus alles moet via het water of door de lucht. Er leven een aantal dieren zoals ijsberen en sneeuwgeiten en dergelijke. Er zijn zo’n 16 gletsjers en dit is gewoon prachtig om een keer te zien. Niet?

Glacier Bay Alaska

Kelimutu, Flores

Deze vulkaan vind je op het Indonesische eiland Flores. Omdat het niet meer heel veilig is, is het sinds 2013 niet meer toegankelijk. Enorm jammer, want het ziet er gewoon prachtig uit met die felblauwe meren!

Kelimutu

Marble Caves, Chili

Nu denk je vast, er is toch niks te beleven, wat moet je in zo’n grot. Dat is waar, maar toch is en blijft het prachtig om te zien. Omdat het waterniveau steeds wisselt, zien de grotten er ook altijd weer anders uit. Daarnaast is het een ideale visplek, want er zwemmen genoeg zalmen en forellen rond. Heb je meteen wat te doen! 😉

Marble Caves

Huacachina, Peru

Ook dit mooie plekje vind je in Peru. Dus mocht je toch al bij Machu Picchu zijn, dan kun je net zo goed even doorreizen, want dit is zeker de moeite waard om te bekijken. De oase van Amerika wordt het genoemd! De plek is wel enorm toeristisch, maar dat maakt het natuurlijk niet minder mooi. Peru staat nu dus zeker op mijn Bucket List!

Huacachina

Welke van deze adembenemende plekken zou jij aan je Bucket List toevoegen?

Liefs,
Simone

Follow

7 Reacties

 1. 09/02/2016 / 18:26

  Ik wil er morgen allemaal naar toe vliegen! Zo prachtig zien dit soort plekken eruit. Heb ook wel eens indrukwekkende plaatjes van zoutvlakten gezien, die hebben onder bepaalde weersomstandigheden zo’n spiegeleffect.

 2. 09/02/2016 / 17:16

  Beiden in Peru!! Maar eigenlijk allemaal, zo mooi!

 3. 09/02/2016 / 11:50

  Mooie plaatsen. Op mijn bucket lijstje staat schotland, Zweden. Het zijn niet echt steden maar wel landen waar ik naar toe wil gaan.

 4. 09/02/2016 / 07:39

  De Macchu Picchu staat er al op, dus dan voeg ik de Huacachina er aan toe, als ik dan toch in de buurt ben.

 5. 09/02/2016 / 06:30

  Ohw god, I’m dying over here! Ik wil naar ze toe, allemaal. Heerlijk al die bucketlists Sim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }