Camptoo: De Airbnb on wheels!

Camptoo

” You can’t  buy happiness, but you can buy an RV. That’s pretty close.”

We naderen het vakantieseizoen en de reiskriebels beginnen dus alweer te komen. Er is zo ontzettend veel keus wat betreft vakantiebestemmingen of de manier waarop je reist. Wij hebben eerder al kennis gemaakt met het AirBnb concept. Je huurt een woning van iemand anders, gedurende de periode dat hij/zij niet aanwezig is. Camptoo komt met hetzelfde idee, maar dan mobiel: Airbnb on wheels! Wat het precies inhoudt, lees je hier!

Camptoo brengt deeleconomie, kamperen en roadtrippen samen. Het is hét platform voor (ver)huur van campers en caravans. Vandaar de passende naam: Airbnb on wheels.

Wat houdt dit concept precies in?

Steeds meer mensen geloven in een levensstijl, waarbij we onze eigendommen met elkaar delen. Niet alleen om de portemonnee en het milieu te sparen, maar ook om het gevoel van sociale verbondenheid te ervaren. Camptoo speelt in op deze behoefte en biedt een deeleconomie platform. Consumenten huren er een camper of caravan van medekampeerders. Deze voertuigen staan namelijk gemiddeld 48 weken per jaar stil en dat is zonde. Zo hoeft er minder geproduceerd te worden, gaan de kosten van het gebruik omlaag en beleven meer mensen de vrijheid van kamperen of roadtrippen in een uniek en persoonlijk kampeermiddel. Camptoo maakt zo een vakantie goedkoper, groener, gemakkelijker én avontuurlijker.

Airbnb

Stem je mobiele verblijf af op jouw behoefte

Camptoo beschikt over een gevarieerd aanbod van meer dan 200 campers en caravans in Nederland en enkele in het buitenland. Zo kun je bij Camptoo kiezen uit kleine/grote (sta)caravans, alkoofcampers, buscampers en (semi-)integraalcampers – geschikt voor 1-7 personen, lekker back-to-basic óf juist van alle gemakken voorzien.

Mogelijkheden voor een vakantie variëren van een luxe kampeerbeleving in een integraalcamper in de Algarve tot een surf-roadtrip langs de Spaanse kust in een authentieke met graffiti bedekte Volkswagen-buscamper. Voor families met kinderen is een kampeervakantie in een alkoofcamper met vertrek vanuit Nederland ideaal.

Vintage

Kleine caravan

Vintage graffiti busje

Hoe kun jij gebruik maken van Camptoo?

Op Camptoo.nl kies je een camper of caravan uit die bij jouw reisplannen past. Je kunt hierbij filteren op bijvoorbeeld ophaallocatie, aantal en type bedden, prijs per nacht en voorzieningen zoals een keukenblok, douche en toilet. Heb je iets interessants gevonden, dan kun je vragen stellen aan de verhuurder of direct een reservering doen. Zodra de verhuurder akkoord is met jouw verzoek, voltooi je de aanvraag met een verificatieprocedure door je rijbewijs te uploaden. Camptoo checkt hierbij jouw identiteit en controleert op de geldigheid van je rijbewijs en BKR registraties. Vervolgens doe je een aanbetaling van 50% (tot maximaal €400,-) met iDEAL of je creditcard. Het restant van de betaling voldoe je acht weken voor aanvang van de reis.

De eigenaar wordt pas uitbetaald zodra jij de camper of caravan hebt opgehaald. Zo ben je altijd gegarandeerd van een voertuig. Om de betrouwbaarheid en kwaliteit te waarborgen, hanteert Camptoo een strenge selectieprocedure voor de aanbieders van campers en caravans en wordt ieder voertuig gecontroleerd en schoon uitgegeven. Met Camptoo zijn zowel huurders als verhuurders goed verzekerd; een veilige kampeerervaring staat te allen tijde voorop.

Ben jij al klaar om aan je roadtrip te beginnen? Hier alvast een voorproefje van een mogelijk uitzicht! 😉

Uitzicht

Wil je graag gebruik maken van Camptoo en een camper of caravan huren, dan kan dat hier. Heb je zelf een camper of caravan die gedurende het jaar stil staat en je wilt deze verhuren? Klik dan op deze link om je aan te melden als verhuurder.

Wat vind jij van het Airbnb on wheels concept?

Liefs,

Tasja

Follow

3 Reacties

  1. 29/03/2016 / 06:48

    Wat een goed en leuk idee is dit. Ik weet van veel mensen dat de caravan en kamper inderdaad vaak stil staat, dit is wellicht een goede uitkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }