11x Waarom wij ons verheugen op onze all-inclusive vakantie in Turkije

all-inclusive vakantie
Nog maar 5 dagen en dan is het ein-de-lijk zover. De lang verwachte luiervakantie gaat van start! Heerlijk genieten! Dit is waarom wij ons verheugen op onze all-inclusive vakantie!

All-inclusive vakantie

In principe verheugen we ons altijd op elke vakantie. Of dat nu een stedentrip naar London, een verre reis of een zonvakantie is. Reizen is reizen en dat is toch wel iets wat wij het allerliefste doen. Maar bij een all-inclusive vakantie verheug je je altijd op net iets andere dingen als bij andere reizen…

1. Het all-inclusive concept

Dit is iets waar ik echt van kan genieten. Onbeperkt eten en drinken wanneer jij daar zin in hebt. Niet dat ik dan de hele dag aan het eten ben, maar het is wel een fijne gedachte dat het kan. Daarnaast vind ik het fijn dat je zo in principe niet meer na hoeft te denken over de kosten voor eten en drinken. Vooral dat laatste scheelt behoorlijk in de portemonnee. Stel je voor, dat je al dat water de hele dag moest betalen…poeh!

2. Niets moet, alles mag principe

Al lig ik die 13 dagen op mijn luie gat en kom ik er niet meer vanaf. Ik zal me er niet schuldig over voelen. Dit is hét moment om heerlijk bij te tanken, volledig op te laden, ultiem te ontspannen en volledig tot rust te komen.

3. Variatie aan activiteiten

Er is voor ieder wat wils. Niet iedereen houdt ervan om de hele vakantie te luieren. Veel mensen vervelen zich al na een dagje bakken onder de hete zon. En dat kan ik me best goed voorstellen. Je moet het wel kunnen, stil liggen en niets doen! In een all-inclusive resort valt vanalles te beleven. Het animatieteam staat paraat, in de avonden zijn er shows, je kunt een excursie boeken of deelnemen aan één van de watersport activiteiten. Of je kiest er voor om de omgeving op eigen houtje te verkennen. The sky is the limit!

photo-1447966374608-a6f7e7a12974

4. No stress

Het boeken van een all-inclusive vakantie is ook enorm fijn. Je hoeft niet zelf op zoek naar tickets, een goed hotel, transfers, koffers bijboeken en dergelijke. Dit krijg je gewoon allemaal in één pakket. Zonder gedoe! Eén keer per jaar vind ik dit heerlijk om te doen. En als je dan ook nog eens net als ons op dezelfde manier en in hetzelfde resort als het jaar ervoor boekt, dan is het helemaal appeltje eitje.

5. De luxe

Echt… in Club Nena voelden we ons enorm in de watten gelegd. Af en toe hadden we zelfs zoiets van: ‘Uhm, dat kunnen we zelf ook wel hoor!’ Haha. Uiteindelijk leg je je daar snel bij neer en accepteer je de luxe en het pamperen. We waren nog geen seconde uit de taxi en onze koffers werden al uit handen genomen en werd een koud glas cola voor ons neergezet. Ik kan je vertellen dat dat enorm goed voelt na een nacht zonder slaap!

6. Veel boeken lezen

Hier verheug ik me zo enorm op. Alhoewel het met de laatste maanden toch redelijk lukt om meer te lezen, vind ik het toch altijd erg fijn als ik weet dat ik hier twee weken lang aan één stuk door lekker kan lezen. Hoe fijn is dat? Dat je ondertussen bruin en op je wenken bediend wordt is een mooie bijkomstigheid, toch?

beach-1232772_1280

7. Cocktails aan het zwembad

Mmmm, cocktails op vakantie smaken altijd zo enorm lekker. Het is niet dat ik dronken wordt als ik aan het zwembad lig, maar een cocktail of twee gaat er toch wel in hoor. En het mooie daarvan is, dat het niet uitmaakt hoe laat het is. Na 12:00 kan de pret beginnen!

8. Iedereen kan zijn eigen ding doen

Ben je met reisgenoten of je partner en houden zij niet van dezelfde dingen als jij? Geen probleem. In een resort kan iedereen zijn eigen weg gaan. Als jij ‘s morgens lekker wilt fitnessen of langs het strand wilt joggen, dan doe je dat toch lekker. Kan de ander fijn aan het zwembad gaan liggen en dan zien jullie elkaar later weer. Het is veilig, want iedereen blijft gewoon binnen het resort.

9. The food

Je hoeft hier nooit bang te zijn dat je iets niet lust, want er is elke dag een ruime keuze aan verschillende soorten maaltijden. Ook houden ze er rekening mee dat niet iedereen uit hetzelfde land komt. Daarnaast is het wel fijn dat er zo’n ruime keuze is, want zo kun je ook eens nieuwe dingen proberen, die je normaal niet zo snel zou eten.

10. Direct aan zee

Alhoewel wij vaker aan het zwembad liggen, vind ik het toch heerlijk dat we ook direct aan het strand liggen. De zoute lucht, het hete zand…Ja! Afgelopen jaar zijn we geen enkele keer de zee in gedoken, dus daar wil ik dit jaar toch wel verandering in brengen.

photo-1440130266107-787dd24d69d7

11. Parasailing

In Club Nena heb je een ruim aanbod aan watersport activiteiten. Vorig jaar wilden we al parasailen, maar uiteindelijk kozen we er voor om dat toch niet te doen. We hadden al redelijk wat geld uitgegeven aan excursies en we vonden het wel prima zo. Dit jaar gaan we het absoluut wel doen. Zeker nu we een Go Pro hebben om alles te filmen!

Houd jij van all-inclusive vakanties?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 15/09/2016 / 07:23

    Ahhh heerlijk! Ik wil mee. Ik ben toe aan vakantie, ook al heb ik nu een mini vakantie ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }