8 Tips en tricks voor autohuur op vakantie!

Autohuur op vakantie

Met het vliegtuig op vakantie gaan is populairder dan ooit tevoren, mede door de zakkende vliegprijzen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat huurauto’s populariteit winnen. Veel mensen denken echter nog steeds dat het huren van een auto gepaard gaat met veel stress of gedoe. Dit is natuurlijk al lang niet meer het geval. Om je ervaring nog wat aangenamer te maken heb ik na grondig onderzoek 8 tips voor je verzameld!

Autohuur op vakantie

Wilt u geen tijd verspillen aan het zoeken van de verhuurder?

Kijk van tevoren waar de verhuurder zich bevindt. Je kunt op internet kijken of de verhuurder zich op het vliegveld bevindt of dat ze bereikbaar zijn met een shuttledienst.

Ga je op rondreis? Zoals wij afgelopen oktober in Andalusie. Dan is het goed denkbaar dat je de auto ergens anders in wilt leveren dan waar je hem hebt opgehaald. Het is slim om van tevoren te checken of dit geen probleem is bij de verhuurder. Soms wordt er een toeslag voor gerekend.

Kijk niet alleen naar de reviews per verhuurder!

Waar Hertz bijvoorbeeld erg goede beoordelingen kan krijgen in Málaga, kunnen ze erg slecht beoordeeld worden in Milaan. Op HolidayCars kun je bijvoorbeeld reviews zien per verhuurder per locatie!

Neem je creditcard mee

Tot op heden is het vrijwel niet mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Dit komt door de hoge borgsom die ingehouden wordt van jouw creditcard.

Schade verhalen

Zorg er voor dat er geen schade op je wordt verhaald die al op de auto zat bij het moment van afname. Wanneer je de auto op gaat halen moet je samen met de verhuurder een zo goed mogelijk schaderapport opmaken.

Voorwaarden van de verzekering

Zorg er voor dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden van je verzekering. Hierin staat precies waar je wel of geen dekking voor hebt en wat je moet doen in het geval dat je schade maakt.

Kies niet standaard voor een economy auto.

Soms zijn goedkopere auto’s duurder qua verzekering omdat ze minder veilig zijn. Verder kan het zo zijn dat goedkopere auto’s minder zuinig rijden. Een zo laag mogelijke huurprijs betekent dus niet per sé dat je het goedkoopst uit bent. Daarnaast kan een ‘betere’ (duurdere) auto een positieve bijdrage leveren aan de vakantie! Denk aan airco/verwarming of WiFi!

Heb je geen zin om lang in de rij te staan?

Je kunt er voor kiezen om iemand van jouw reisgezelschap vast naar de balie te laten gaan terwijl de rest op de koffers wacht. Zo ben je de drukte van het pas gelande vliegtuig voor.

Heb jij al eens aan autohuur op vakantie gedacht?

€€€

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }