Backpack Bestemmingen – Roëll de Ram

Een aantal weken geleden viel het reisboek ‘ Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram op de deurmat. Roëll is founder & travelblogger van ‘We are travellers’. Voor ‘We are travellers’ reist ze de hele wereld over op zoek naar de beste en mooiste reizen voor backpackers.

Backpack Bestemmingen
Backpack Bestemmingen

In Backpack Bestemmingen vind je haar selectie van beste landen voor de mooiste en budget vriendelijke backpackavonturen. Van Canada tot aan de Seychellen en van Australië tot aan Ijsland. Voor ieder wat wils dus.

Budget tips & Paklijst

Vooraf vertelt Roëll wat je allemaal moet weten voordat je gaat backpacken. Daarnaast geeft ze hele fijne tips om geld te besparen en zo budget vriendelijk als mogelijk rond te reizen. Uiteraard mag een paklijst niet ontbreken in het verhaal. Super handig dus voor als je nog nooit bent gaan backpacken.

De verschillende Backpack Bestemmingen in beeld

Elke reis wordt uitzonderlijk mooi beschreven en uitgebeeld door middel van persoonlijke afbeeldingen van Roëll. Dit geheel zorgt ervoor dat het boek uniek is. Ik kan echt uren naar al deze prachtige plekken staren en dromen over de volgende reis die ik ga maken. Of ik echt een backpacker ben? Geen idee. Maar dit is vast ook te doen als je van hotel naar hotel gaat. Alleen ben je dan niet meer heel budgetvriendelijk bezig.

Elke nieuwe bestemming begint met een prachtige afbeelding, een korte samenvatting over het land en handige weetjes, zoals hoe lang de reis duurt, hoe budgetvriendelijk deze is, wanneer je het beste kunt reizen en welke gerechten je in dit land zeker moet eten.

Zodra je doorbladert kun je lezen welke plekken je echt niet mag missen als je door dit land gaat reizen.

Mijn mening

Een super gaaf en mooi boek, waarmee je zeker inspiratie kunt opdoen voor een nieuwe reis. Ik heb alweer een aantal landen aan mijn Bucket List toegevoegd! 😉

Enige wat ik zelf een beetje mis zijn een paar hotspot tips. Bijvoorbeeld waar je lekker goedkoop en goed kunt eten, wat je echt niet moet missen in bepaalde plaatsen en andere leuke en handige tips. ( Over het OV bijvoorbeeld.) Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Dit vind ik vast ook op het internet. Dit boek is vooral fijn om heerlijk bij weg te dromen, mooie plaatjes te kijken en nieuwe reizen te ontdekken.

Welke backpack bestemmingen zijn jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }