The Do’s of Bangkok by Hann!

city-1567283_1280
Hann woont al een jaar met haar man en zonen in Bangkok. Aangezien haar man hier een baan kon krijgen, besloten ze om de stap te wagen. Speciaal voor Sim’s Cup Of Tea deelt zij haar verhaal!

Bangkok

Het begon toen mijn man van zijn werk thuis kwam. ‘Ik kan in het buitenland gaan werken Hann, in Thailand’. ‘Wauw’, dacht ik. Hier dromen wij al een tijd van, in het buitenland wonen. Een super ervaring die wij graag aan onze zonen van 14 en 11 jaar willen meegeven!

Bangkok

Ik droomde al een beetje weg en zag mijzelf al met een cocktail in mijn hand onder de wuivende palmbomen liggen, terwijl ik naar de ondergaande zon keek. Dat beeld werd wreed verstoord toen ik mijn man in de verte hoorde zeggen: ‘En we gaan in Bangkok wonen’. Is dat niet die hele grote stad met net zoveel inwoners als Nederland heeft en even groot is als de provincie Utrecht? De warmste stad van heel Europa? De stad waar je niet kunt fietsen omdat het verkeer te druk en chaotisch is?

2

Inmiddels woont ons gezin een jaar in Bangkok. Het afgelopen jaar heb ik de tijd gekregen om Bangkok te ontdekken en verliefd te worden op deze waanzinnige stad! Ga jij binnenkort ook naar Bangkok? Ik heb voor jou de DO’S van Bangkok op een rijtje gezet!

Fietstocht door Bangkok

Wil je Bangkok op een echte Nederlandse manier ontdekken? Wil je binnen 1 dag een goede indruk krijgen van deze enerverende stad? Ga dan naar Co van Kessel en boek een fietstocht door Bangkok.Tijdens deze fietstocht zie je de leukste de leukste Hotspots van Bangkok. In een korte tijd krijg je een hoop van Bangkok te zien! Deze fietstocht kan je zowel overdag als in de avond doen. Tip is om deze fietstocht in de avond te doen. Dan is het net iets koeler om te fietsen!

IMG-20160818-WA0023

 

Floating Market Bangkok

Je moet ook echt een kijkje nemen bij de floating market. Het is één van de bekendste markten in Bangkok. De marktkoopmannen en -vrouwen verkopen hun waren vanuit hun boten. Verse groenten en vis, maar ook onwijs leuke sieraden zijn op deze markt te koop. Bij sommige markten is de klant diegene die vanuit de boot zijn waren verkoopt. Echt superleuk om te doen!

Bangkok Floating Market

Shopping Mall Terminal 21 Bangkok

Wordt de warmte van Bangkok je te veel en zoek je verkoeling? Ga dan naar shoppingmall terminal 21. Hier waan je je op een vliegveld. Iedere verdieping heeft de naam van een land of stad. Zelfs kinderen vinden het leuk om hier te gaan shoppen, omdat er op iedere verdieping wel een kleine bezienswaardigheid te zien is!

Bangkok Terminal 21Bangkok Terminal 21

Cooking with Poo

Houd jij van koken en lekker Thais eten? Reserveer dan een plekje bij Cooking with Poo. Poo vertelt je eerst haar eigen verhaal. Zij is opgegroeid in de de slumbs (sloppenwijken) waar zij een arm leven leidde. Toen kwam zij op het idee om een kookschool te beginnen om zo ook de andere inwoners van de slumbs te helpen en te ondersteunen. 20% van de gehele opbrengst gaat naar de woongemeente waar de kookschool van Poo gevestigd is. Poo neemt je mee naar de lokale markt waar je verse groenten en vlees koopt voor het gerecht. Terug in de kookschool van Poo maak je een heerlijk gerecht! Voor boekingen en meer informatie: http://www.cookingwithpoo.com/

Bangkok

Tuk tuk tour Bangkok

Een TUK TUK tour doen….dat is echt geweldig! Heerlijk in de TUK TUK en de wind door je haren laten waaien. De TUK TUK stopt bij de leukste barretjes of eettentjes. Dit afhankelijk van welke tour je afspreekt. Deze tours kun je voor overdag of voor in de avond bespreken.

8

Rooftop Skybar Bangkok

En die cocktail waar ik het in het begin over had? Die kun je in de avond op de Rooftop Skybar drinken in het centrum van Bangkok. Ga met gepaste kleding en schoenen hierheen en je wordt getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over de mooie stad Bangkok terwijl je geniet van een overheerlijke cocktail, cheers!

Skybar

 

Ik ben ontzettend benieuwd welke DO’S jij hebt gedaan tijdens jouw verblijf in Bangkok, laat het mij weten! Ben je benieuwd hoe het ons gezin vergaat in Bangkok? Volg ons via mijn site http://www.hannblogt.com/

Lieve groet, Hann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }