5 Bezienswaardigheden in Barcelona die je gezien moet hebben

Bezienswaardigheden in Barcelona
Via Shutterstock

Nog nooit in Barcelona geweest? Dan mag je deze 5 bezienswaardigheden zeker niet missen!

Het Spaanse Barcelona is een heerlijke stad om minimaal een paar dagen te verblijven. Met anderhalf miljoen inwoners is het na Madrid de grootste stad van het land. De stad heeft een mediterraans klimaat met milde winters en hete zomers. Bovendien is het aantal neerslagdagen beperkt, want gemiddeld regent het hier maar zeven dagen per maand. Je kunt Barcelona dus het hele jaar door bezoeken. Als je deze stad aan de Middellandse Zee bezoekt, wil je natuurlijk wel weten waar je het beste heen kunt gaan. Daarom geven we je hier vijf tips voor bezienswaardigheden in Barcelona die je echt bezocht moet hebben.

1. Stadion Camp Nou van FC Barcelona

Of je nu voetbalfan bent of niet, een bezoek aan het imposante Camp Nou stadion van de plaatselijke voetbalclub is een must als je in Barcelona bent. Het is met bijna 110.000 zitplaatsen het grootste voetbalstadion van Europa en wordt al zestig jaar onafgebroken gebruikt. Je kunt een rondleiding door het stadion krijgen als er niet gespeeld wordt, maar het leukste is natuurlijk om een wedstrijd van FC Barcelona te gaan bekijken. Naast dat je dan één van de beste voetbalteams ter wereld ziet, kun je ook goed ervaren hoezeer deze voetbalclub een uitlaatklep is voor de naar onafhankelijkheid snakkende Catalaanse bevolking.

2. La Sagrada Familia (Heilige Familie)

Sinds 1882 wordt er bijna continue gebouwd aan deze basiliek die werd ontworpen door Antoni Gaudi. De kerk is deels in gotische stijl gebouwd en deels ontworpen in het Catelaanse modernisme, een stroming die nauw verwant is aan de Jugendstil. De bouw van deze indrukwekkende kerk wordt vrijwel volledig gefinancierd door entreegelden en giften van bezoekers. Officieel wordt de Sagrada Familia in 2026 opgeleverd, maar wie de nog niet gebouwde 170 meter hoge vieringtoren in de maquette van het gebouw ziet, zal beseffen dat het nog een klus wordt om alles op tijd af te krijgen.

La Sagrada Familia
Via Shutterstock
3. La Rambla (Las Ramblas)

De 1,2 kilometer lange La Rambla boulevard is de bekendste straat van Barcelona. Druk en toeristisch, maar minstens net zo gezellig en levendig. Deze tot een boulevard omgedoopte oude rivierbedding loopt van het grote centrale plein van Barcelona (Plaça de Catalunya) naar de oude haven. Onderweg kom je onder meer mooie gebouwen, bloemenstallen, artiesten, vogelverkopers en heel veel terrasjes tegen. Omdat de boulevard is opgeknipt in vijf delen, wordt er ook wel gesproken van Las Ramblas.

4. Park Güell

Dit stadspark is één van de negen locaties in Barcelona die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Maar liefst zeven van deze locaties zijn door Anton Gaudi ontworpen, waaronder naast Park Güell ook de Sagrada Familia. Het naar de rijke industrieel Eusebi Güell vernoemde park was bedoeld als sociaal woongebied, maar is door onder meer de organische vormen en enkele met mozaïek ingelegde objecten uitgegroeid tot een bezienswaardigheid van wereldformaat.

Bezienswaardigheden in Barcelona
Via Shutterstock
5. Montjuïc

De Montjuïc is een prettige plaats om even uit het drukke stadsleven te ontsnappen. Op deze heuvel aan de zuidwestelijke kant van Barcelona zijn tal van bezienswaardigheden te vinden. Je kunt hier onder meer een bezoek brengen aan het kunstmuseum van Catalonië (MCAN, Museu Nacional d’Art de Catalunya), het Olympisch Stadion uit 1992, de botanische tuinen en het kasteel van Montjuïc, een fort uit de achttiende eeuw.

Wat zijn jouw favoriete bezienswaardigheden in Barcelona?

Liefs,
Simone

*In samenwerking met Reisfanaten.be

1 Reactie

  1. 20/12/2016 / 15:12

    Nice! Ik ben nog nooit in Barcelona geweest maar wil er wel graag eens naartoe! Handige tips dus! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }