5 Bezienswaardigheden in Londen die je gezien moet hebben!

bezienswaardigheden in Londen
Via Shutterstock

Afgelopen jaar brachten we een bezoekje aan het prachtige Londen. Dit zijn 5 bezienswaardigheden in Londen die je zeker niet mag missen als je voor het eerst naar deze geweldige stad gaat!

1. Palace of Westminster & Big Ben

Een bezoek aan Londen is niet compleet als u de iconische Big Ben niet heeft gehoord. Deze massieve klok hangt in de 96 meter hoge ‘Elizabeth Tower’. Deze toren kunt u beklimmen via een stenen wenteltrap die 334 treden telt. De toren behoort tot het Palace of Westminster, een enorm gebouw waarvan de oudste delen uit 1097 dateren. Deze bezienswaardigheid staat aan de oever van de rivier de Theems. Het imposante gebouw telt 100 trappen en 1100 kamers, en heeft een gangenstelsel van 3 kilometer lang. Verder kunt u, als u toch in de buurt bent, meteen het gigantische reuzenrad de London Eye bezoeken, dat zich aan de zuidelijke oever van de Theems bevindt.

2. De Tower of London

De Tower of London staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat is niet voor niks. De Tower heeft in zijn lange geschiedenis gefungeerd als fort, gevangenis, koninklijk paleis en garnizoen. Tegenwoordig is het een museum waar de kroonjuwelen worden tentoongesteld, en waar u harnassen en strijdmiddelen uit vervlogen tijden kunt bekijken. De Tower is één van de bekendste toeristische attracties van Londen. Dit is grotendeels te danken aan de oude legende van de raven. Volgens de legende zal het Koninkrijk ineen storten wanneer de raven de Tower verlaten. De raven beschermen het gebouw tegen belagers van buitenaf. Deze legende dateert al uit de tijd van Koning Karel II van Engeland. Die gaf de opdracht dat er altijd raven bij de Tower gehouden moeten worden, en zo geschiedde het.

bezienswaardigheden in Londen
Via Shutterstock
3. De Tower Bridge

De Tower Bridge over de Theems ligt direct naast de Tower of London, en fungeert nog steeds als brug. De brug is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd, omdat er behoefte was aan een verbinding met het oostelijke deel van Londen. De brug is te bezoeken. U kunt er van een tentoonstelling genieten en er worden rondleidingen gegeven.

4. Buckingham Palace

Dit is het paleis van de Britse Koninklijke familie, waar in vroeger tijden koningin Elizabeth II resideerde. Nu doet een deel van het paleis dienst als kunstgalerij, en is het een belangrijke toeristische bezienswaardigheid. Wie naar Londen gaat, moet zeker de wisseling van de wacht zien. Deze eeuwenoude traditie wordt al sinds 1660 in stand gehouden. U kunt de wisseling in het hoogseizoen eenmaal per dag aanschouwen op het voorplein, en in de wintermaanden vindt de ceremonie om de dag plaats.

5. West End

West End is het theater- en uitgaansgebied van Londen. U vindt hier ruim 50 theaters en voor bijna alle bekende musicals is hier een kaartje te verkrijgen. Een aantal musicals draait al jaren in hetzelfde theater. Daarnaast kunt u in West End heerlijk uitgaan in restaurants, muziekcafés, clubs en bioscopen, en er zijn ook veel hotels te vinden. Verder bevinden zich hier musea zoals de National Gallery en de National Portrait Gallery, en de beroemde kerk St. Martin-in- the-Fields. U kan naar Londen gaan met TUI, de grootste Belgische reisorganisatie.

Welke bezienswaardigheden in Londen kun jij nog aanraden?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 15/06/2020 / 10:41

    Leuke tips. Als ik naar London ga, dan kies ik altijd voor de minder bekende plekken. Er zo veel moois in London te ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }