Bezienswaardigheden rondom de Drôme

De Drôme is een geliefde streek onder vakantievierders in Zuid-Frankrijk. Dat is niet voor niets, want deze regio beschikt over verscheidene bezienswaardigheden. Hieronder volgen wat bezienswaardigheden rondom de Drôme voor een onvergetelijke vakantie.

Bezienswaardigheden rondom de Drôme
Drôme River by Dennis Wegewijs
Steden en dorpjes

Grignan is een dorp dat beschikt over een middeleeuws kasteel en lavendelvelden. Het is een zeer charmante plek waar veel kunstenaars wonen, evenals het middeleeuwse dorp Mirmande, dat zich op een heuvel bevindt. Het leuke is dat dit plaatsje nog niet door veel toeristen ontdekt is! Voor de grotere steden is olijvenstad Nyons met hun wekelijkse markt een aanrader, evenals het kleurrijke Montélimar en het historische Avignon met hun beroemde brug.

Leestip: Schilderachtige charme van Bretagne

Voor de kinderen

Ook voor kinderen is deze regio bij uitstek geschikt. Op de camping aan de drome is er namelijk genoeg vertier, zoals zwemmogelijkheden maar ook kinderanimatie. De regio beschikt over klimpark Drôme Aventure, La Cité du Chocolat Valrhona (een interactief museum dat over chocola gaat), Aquarium des Tropiques en nog veel meer. Ook het plaatsje Valence is geschikt voor kinderen omdat het beschikt over meerdere speeltuinen. Zo kun je er trampoline springen, klimmen en klauteren, pootjebaden en zijn er zelfs dieren te bewonderen. Het centrum van Valence is autovrij, maar voor de mensen die geen grote afstanden willen lopen rijdt er ook een toeristentrein door de stad.

Bezienswaardigheden rondom de Drôme
Chute de la Druise by Fotografiecor.nl
Prachtige natuur

Ook de natuurliefhebber kom hier zeker aan zijn trekken. Zo staat de regio namelijk bekend om zijn wijngaarden en zorgt dit voor prachtige landschappen. De wijngaarden van l’Hermitage liggen aan de rivier de Rhône, waar je ook nog eens goed kunt wandelen. In het zuiden van het plaatsje Vercors ligt een prachtige waterval, genaamd Chute de la Druise. Deze waterval mondt uit in een riviertje waar je goed kunt zwemmen of pootjebaden. Een paar kilometer van deze waterval ligt de canyon Les Gueulards waar je tussen de kloof van twee rotsen door loopt. Rondom en in het plaatsje zijn er veel lavendelvelden (bloeitijd tussen eind juni en eind juli), fruitbomen en bergen te zien.

Welke bezienswaardigheden rondom de Drôme spreken jou het meest aan?

1 Reactie

  1. 15/10/2020 / 12:34

    Ik ben er nog nooit geweest maar je foto’s tonen mooi. Ik als natuurliefhebber zou er graag een keer naar toe gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }