Een bezoekje aan Ameland mag niet ontbreken als je Nederland echt wilt ontdekken

Vakanties in eigen land zijn populair. Niet zo vreemd, want lekker dicht bij huis blijven heeft zo zijn voordelen. De reistijd is lekker kort, zodat je optimaal van je vakantiedagen kunt genieten. Inpakstress behoort tot het verleden, want ben je iets vergeten zijn er altijd winkels die je kent in de buurt, of kun je desnoods even naar huis om het op te halen. Bovendien worden onze zomers steeds warmer, zodat vertrekken richting het ‘zonnige zuiden’ ook niet meer noodzakelijk is. En al wonen we in een klein landje, het landschap is zo divers dat je ieder jaar een heel ander gebied kunt ontdekken. Een bezoekje aan Ameland mag dan niet ontbreken!

bezoekje aan Ameland
Lighthouse on Ameland by emka74
Ga je voor het strand of voor de bossen?

Ook al is ons land klein, we kennen heel wat verschillende landschappen. Dat komt mooi uit, want dat betekent dat er voor bijna ieder type vakantieganger wel een geschikt plekje is. Ben je dol op bossen? Dan kom je vooral in het zuiden en oosten van ons land goed aan je trekken. De Veluwe is een prachtig gebied met volop ruimte om te genieten van de natuur, waarin bossen en zandvlaktes elkaar afwisselen. Ga eens op safari in eigen land, want wist je dat er ook in onze bossen heel wat bijzondere dieren wonen?

In het zuiden van ons land vind je volop heuvels. Maak je graag een stevige wandeling of fietstocht of geniet je gewoon graag van het mooie uitzicht dat een glooiend landschap je kan geven, dan moet je hier zijn. Je zal zien dat de sfeer in het zuiden van Limburg anders is dan in veel andere gebieden van ons land. Bourgondischer, gemoedelijker. Heerlijk om van te genieten tijdens een vakantie!

Maar ook als je in je vakanties liever een strand opzoekt kom je in eigen land volop aan je trekken. We hebben hier 250 kilometer strand, er is vast een mooi plekje voor je bij.

bezoekje aan Ameland
Foot print on Ameland beach by emka74
Het strand is altijd in de buurt

Een plek waar het strand altijd dichtbij is, is Ameland. Niet zo vreemd: dit eiland is niet al te groot in oppervlakte, dus welke kant je ook op gaat, je komt altijd snel genoeg op een strand uit. Maar dat is niet het enige waar je op dit Waddeneiland van kunt genieten. In een verder vrij rustige omgeving, die vooral draait om de prachtige natuur, vind je hier mooie hotels en goede restaurants waar je volop in de watten wordt gelegd. Nobel Ameland is een begrip als het gaat om gastvrijheid en culinair genieten. Het restaurant/hotel, dat met Nobeltje Ameland zelfs een eigen likeur heeft, is een plek voor echte levensgenieters. Of je nu naar Ameland komt om stevige wandelingen te maken of om even helemaal niks te doen, niet genieten is bijna onmogelijk.

Heb jij al eens een bezoekje aan Ameland gebracht?

1 Reactie

  1. 08/02/2021 / 00:50

    Ik ben al wel vaker op bezoek geweest in Nederland, maar nog maar 2 keer aan de kust 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }