5 bijzondere eilanden in Europa

bijzondere eilanden in Europa
Mykines via Shutterstock

Wil je eens naar een bijzonder eiland op vakantie gaan? Daar hoef je helemaal niet zo ver voor te reizen. Binnen Europa zijn prachtige eilanden te vinden waar jij helemaal tot rust kunt komen. Ik heb hieronder vijf eilanden voor je beschreven!

Mykines, Faeröer eilanden

Mykines is het meest westelijk gelegen eiland van de faeröer eilanden. Het enige dorp op het eiland heet net als het eiland zelf, Mykines en heeft 20 inwoners. Vanwege het lage inwonertal op het eiland en de prachtige natuur is Mykines een erg bijzonder eiland om naartoe te gaan. Het eiland is lastig te bereiken dus als je gaat, plan je reis dan van te voren. Mykines is het gehele jaar per helikopter te bereiken en tussen 1 mei en 31 augustus vaart er een boot vanaf Sørvágur. Op en rond het eiland vliegen ontzettend veel papegaaiduikers. Het gebied rond de vuurtoren van Mykines geeft je een prachtig uitzicht op allerlei vogel kolonies die op de rotsen gevestigd zijn. Neem tijdens je bezoek aan Mykines wel zelf je lunch mee aangezien er nagenoeg niks te kopen is op Mykines.

bijzondere eilanden in Europa
Inishmore via Shutterstock
Inishmore, Ierland

Inishmore is een eiland ten westen van Ierland, waar zo’n 840 mensen gedurende het jaar wonen. Het eiland is niet met een weg of brug aan het vasteland verbonden, dus je zult er met de ferry vanaf Rossaveal of Doolin heen moeten varen. Het eiland staat bekend om de typische Ierse cultuur die er aanwezig is. Wanneer je op het eiland bent, dan moet je langs de Dun Duchathair gaan. Dit is een prachtige rotspartij die door veel mensen gezien wordt als de mooiste klif van Ierland. Bezoek daarna: Dun Aengus, ook wel het Fort van Aonghasa genoemd. Dit is een ruïne van een oud fort met een prachtig uitzicht over de rest van het eiland.

Bijzondere eilanden in Europa
Kefalonia via Shutterstock
Kefalonia, Griekenland

Het eiland Kefalonia ligt ten westen van Griekenland. Op het eiland wonen ruim 35 duizend mensen en is dus wat groter dan de vorige twee eilanden. Vanaf het eiland heb je uitzicht over de zee en over de andere eilanden van Griekenland. Ga naar Myrtos Beach wat door sommige mensen gezien wordt als het mooiste strand van Griekenland. Myrtos beach is wel een kiezelstrand dus huur een strandbedje als je lekker wilt liggen. Als je iets even wilt afkoelen van het warme klimaat van Griekenland dan kun je naar de Drogarati grotten gaan.

Bijzondere eilanden in Europa
Madeira via Shutterstock
Madeira, Portugal

Madeira is een eiland ten westen van Marokko en hoort bij Portugal. Het eiland telt ruim 267 duizend inwoners. Vanwege de zuidelijke ligging heeft het eiland in de winter een mild klimaat (tussen de 16 en 22 graden). Op Madeira is veel te doen, zo kun je één van de vele wildlife tours doen waarbij je met een open landrover de bergen in gaat om de natuur te bekijken. Als je lekker een duik wilt nemen ga dan naar Porto Moniz. Porto Moniz is een dorpje in het Noordwesten van Madeira en is bekend om zijn natuurlijke zwembaden. De zwembaden zien er voor een deel uit als zwembad maar de baden zijn gevuld met zeewater. Waardoor het lijkt alsof je in een zwembad in de zee zwemt. Lees nog meer info over Madeira dit artikel: De 35 meest romantische steden van Europa.

Bijzondere eilanden in Europa
Capri via Shutterstock
Capri, Italië

Capri is een eiland wat ligt in de baai van Napels en telt ruim 12 duizend inwoners. Op het eiland vind je twee dorpen: Capri en Anacapri. In Anacapri kun je met een stoeltjeslift naar de top van Mount Solaro gaan. Op de top heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Ten zuiden van het eiland vind je de Green Grotta. Deze grotten zijn half boven water en half onder water waardoor je er met een bootje doorheen kunt varen. Dit geeft je een prachtig gezicht van het rotslandschap van Capri.

*Dit is een gastblog zonder sponsoring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }