Weekendje Brugge met Bla Bla Car!

Bla Bla Car
In het weekend van 27 augustus was het tijd voor een gezellig weekendje Brugge. We verbleven in een prachtige B&B en deelden onze rit via Bla Bla Car. Benieuwd hoe dit afliep?

Bla Bla Car

Toen ik via Bla Bla Car werd uitgenodigd om een weekendje in een stad naar keuze door te brengen, hoefde ik geen twee keer na te denken. Nog even lekker een weekendje weg, voordat we naar Turkije gaan? Sure! Of we dan onze BlabBla-ervaring wilde delen? Uiteraard!

Zo gezegd zo gedaan. Zoals jullie hier konden lezen, viel het eerste weekendje in het water. Geen probleem, dan proberen we het gewoon nog eens! Dit keer waren we op tijd met het aanbieden van onze rit. Zo hadden potentiële passagiers nog twee weken de tijd om aan te geven dat ze met ons mee wilden rijden.

Bla Bla Car aanmelden

Hoe werkt Bla Bla Car nu precies? Als eerste maakte ik een account aan! Dit kan via Facebook (duurt maar 2 seconden) of via je gegevens als naam, geboortedatum en mailadres (duurt ietsje langer, 30 seconden).

Bla Bla Car registratie

Vervolgens wordt er gevraagd om je mobiele nummer te verifiëren. Geen zorgen, deze wordt nooit openbaar getoond. Deze is alleen nodig voor de chauffeur/passagiers. Het is natuurlijk handig als je bereikbaar bent op de dag van de rit. Daarnaast is het handig om met elkaar te communiceren over ontmoetingsplekken en tijdstippen.

Nadat je je telefoonnummer en e-mailadres geverifieerd hebt, is het tijd om nog een aantal andere dingen vast te leggen. Zo kun je een korte biografie over jezelf schrijven, die vervolgens gecheckt en gekeurd wordt. Bla Bla Car denkt aan de veiligheid van jou en de passagiers en vraagt iedereen die een account aanmaakt om de samenrijdersovereenkomst te accepteren.

Bla Bla Car samenrijdersovereenkomst

Klinkt logisch, toch? Als je deze geaccepteerd hebt is het tijd voor de volgende stappen. Het enige dat je nog hoeft te doen is een leuke foto uploaden, aangeven in welk merk en type auto je rijdt (foto mag) en wat je reisvoorkeuren zijn.

Bla Bla Car Reisvoorkeuren

Er zijn in totaal vier reisvoorkeuren die je naar behoefte kunt aanpassen. Dit zijn er niet veel, maar ze zijn wel van essentieel belang voor een plezierige rit.

Bla Bla Car Reisvoorkeuren

Ben jij een echte kletskous? Dan kies je voor Bla Bla Bla. Ben jij echter iemand die liever niet praat? Dan kies je voor Bla. Zo weet je in ieder geval waar je rekening mee kunt houden. Daarnaast kun je aangeven of er gerookt mag worden, huisdieren toegestaan zijn en of je wel/niet van muziek houdt. Dit kunnen allemaal stoorzenders zijn, dus kijk goed of alles naar wens is, voordat je een rit boekt.

Bla Bla Car rit aanbieden

Nadat ik mijn profiel volledig aangevuld had, was het tijd om onze rit aan te bieden. Ik voerde in dat ik van Maastricht naar Brugge zou rijden en onderweg in Genk, Antwerpen en Gent zou kunnen stoppen. Voldoende mogelijkheden om passagiers op te pikken dus. Voor de terugweg gold hetzelfde, alleen werd het dan: Brugge, Gent, Antwerpen, Gent, Maastricht, Heerlen.

Bla Bla Car – De passagiers melden zich!

Ongeveer een week nadat onze rit online stond, kreeg ik om 19:34 een sms van Bla Bla Car. Hierin stond: ‘Vivian 24 jaar, wil 2 pl. boeken € 10,- van Brugge naar Antwerpen zo 28 aug – 17:00. Antwoord op deze sms met JA09 of NEE09 voor vandaag – 23:22. (Ik had aangegeven dat ik zeker binnen drie uur zou kunnen reageren.)

Ondertussen had ik ook al een persoonlijk berichtje van Vivian en haar vriendin Annick ontvangen. Zij zouden vanaf donderdag de 25e al in Brugge zijn, dus ze wilde graag mee terug richting Antwerpen. We spraken een plaats en tijd af via ons Bla Bla account en het was geregeld! Ondertussen waren onze mobiele nummers ook zichtbaar voor elkaar en konden we de rest onderweg via app, sms of een belletje regelen.

Bla Bla Car – de rit naar huis

Zoals afgesproken, zouden we Vivian en Annick vanuit Brugge in Antwerpen afzetten. We hadden eigenlijk om 17:00 bij het station van Brugge afgesproken, maar na goed overleg hebben we gezamenlijk besloten om wat eerder naar huis te vertrekken. We waren allemaal moe en voldaan van het leuke weekend, dus dit was voor niemand een probleem.

De rit zelf was enorm gezellig. Samen met de meiden kletsten we over ons weekendje Brugge en de verdere reizen die we gemaakt hebben/nog op de planning staan.

Aan het einde van de rit kregen we nog een code van Vivian. Deze code had ik nodig als bewijs dat ik de twee dames echt meegenomen heb, anders kreeg ik mijn geld niet. Top geregeld en enorm veilig.

Bla Bla Car – Conclusie

Een top concept voor mensen die lekker budget willen reizen of zelf geen auto hebben. Als je de ritkosten kunt delen, scheelt dat aanzienlijk. Daarnaast is samen reizen leuker als alleen. Dus ook dat is een dikke plus! Ik kan het in ieder geval aan iedereen aanraden. Wij hebben een hele goede ervaring gehad.

Ondertussen ben ik druk bezig met het uitzoeken en bewerken van de foto’s, dus de diary van het weekendje komt er ook snel aan!

Heb jij al eens met Bla Bla Car gereisd?

Liefs,
Simone

3 Reacties

  1. 03/06/2020 / 13:15

    Nee, nog niet maar het lijkt me superhandig en ik vind het een heel mooi initiatief!

  2. 07/09/2016 / 16:19

    Het idee is super leuk, alleen zou ik niet graag alleen doen dan inderdaad met iemand samen maar lijkt me wel super handig als je het nodig hebt.

  3. 06/09/2016 / 06:52

    Ik kende dit concept nog niet tot jij erover vertelde. Klinkt goed hoor, en gezellig :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }