Bucket List #24 / Wij gaan citytrippen in Londen!

Posted 16/02/2016 by Sim's Cup Of Tea in Bucketlist, Travel / 10 Comments

citytrippen in LondenSir, when a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford.” – Samuel Johnson

I am so excited! Van 6 tot en met 10 maart zijn Tasja en ik in het prachtige Londen te vinden. Yes, we gaan er weer een paar daagjes tussenuit. Als je de hele wereld wilt zien, is er geen tijd te verliezen, toch? 4 dagen lang genieten van de Britten en hun overheerlijke accent. Love it! Citytrippen in Londen it is!

Ooit vierden we Oud & Nieuw in Londen. Dit was van 2013 op 2014. Maar man, wat hadden wij een pech. We hebben vrijwel niets van de stad gezien en het was de meest verschrikkelijke dagtrip ooit! Ik wil het verhaal niet helemaal hier gaan vertellen, maar we waren ondervoed, onderkoeld, verdwaald, 36 uur wakker, hadden een kapotte bus, liepen erbij als zombies en vonden nergens meer een toilet. En oh ja, het regende pijpenstelen en het was enorm koud. Says it all, toch? De details zal ik jullie besparen. Uiteraard willen we deze stad wel een nieuwe kans geven, want dit lag absoluut niet aan Londen zelf!

Maar wat gaan we doen allemaal doen? We zouden geen Tasja en Simone heten als we niet al dagen het internet aan het afspeuren zijn voor de leukste hotspots en activiteiten. Vandaag deel ik er alvast een paar!

De Harry Potter Tour!

Jihaaaa. Ein-de-lijk gaat het dan gebeuren. Dit is naast New York, één van de dingen die echt enorm hoog op onze Bucket List staat. Als echte Potter fans mag dit dus absoluut niet ontbreken bij een tripje naar Londen. Lekker slenteren door Diagon Alley, op een bezemsteel vliegen, Butter Beer drinken, Bertie Bott’s Flavoured Beans en Chocolate Frogs eten! I can’t wait!

Diagon Alley

The London Eye

Een ritje in the London Eye lijkt me echt prachtig. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht over de stad. Uiteraard wil ik dat wel doen, zodat ik een paar mooie kiekjes van het uitzicht kan maken!

Secret Spots

Via Hand Luggage Only (Erg leuk reisblog trouwens) vond ik deze 15 Secret Spots in London. Ik vind ze niet allemaal interessant, maar een aantal lijken me wel leuk om te bezichtigen. St Dunstan’s in the East en de Isabella Plantation lijken me heel gaaf. Al ben ik bang dat het er op dit moment niet zo kleurrijk uit zal zien. Eens zien of het in onze planning past!

Covent Garden

In Covent Garden vind je allerlei leuke kitscherige shops, restaurants, barretjes en straat artiesten. Hier kun je even lekker vertoeven als je genoeg hebt van de drukke winkelstraten. Ik ben dus erg nieuwsgierig geworden naar dit gezellige plekje!


Kijk nu hoe schattig dit er uit ziet! Dat is toch gewoon super gezellig? En ook nog eens foto-moment-waardig!

Little Venice

In Little Venice vind je allerlei gezellig kabbelende bootjes die er erg kleurrijk uitzien. Dit schijnt één van de meest pittoreske en unieke gedeeltes van Londen te zijn. Die mogen we dus zeker niet overslaan. Look how cute!


Leicester Square

Dit plein schijnt er in het donker erg mooi uit te zien. Daarnaast heb ik begrepen dat je hier ook musical tickets met flinke korting kunt scoren. Dit geldt dan wel alleen voor de dag van aankoop. Dus wie weet zitten we dadelijk wel voor een prikkie bij één van de grotere musicals. Lijkt me best gaaf, aangezien ik er nog nooit eentje gezien heb. Aangezien we dit keer maar 4 volle dagen aanwezig zijn, wil ik de avonden ook goed benutten! Eén dag valt al weg door de Harry Potter Tour, dus eigenlijk maar drie.


Oh, ik heb echt zulke mooie en leuke plekjes gezien. Ik heb bijna spijt dat we maar 4 dagen gaan. Ach, we kunnen altijd nog een keertje terug. Komende dinsdag zal ik nog een nieuw overzicht, met dingen die ik wil doen, delen! Dus mocht je benieuwd zijn, kom dan zeker terug voor mijn wekelijkse Bucket List! 😉

Welke hotspot tijdens citytrippen in Londen mag ik volgens jou absoluut niet missen?

Liefs,
Simone

Follow

10 responses to “Bucket List #24 / Wij gaan citytrippen in Londen!

 1. Laten we hopen dat de bussen heel blijven en het weer meezit, dan kan het haast niet meer fout gaat, toch? 🙂 veel plezier alvast in ieder geval! p.s. ik heb mooie foto’s gezien ergens van een grote bibliotheek daar. Weet niet of je daar ook helemaal naar binnen mocht, of alleen maar tot en met de ingang mocht gluren, maar het was wel moooooi!

 2. Oeps, Leicester Square is ‘s avonds niet zo bijzonder hoor! Vlak er achter ligt Trafalgar Square, dat is veel mooier! 🙂

  Ik vind zelf de Tower Bridge Exhibition altijd erg leuk, dan mag je over de bovenste galerij van de Tower Bridge lopen…prachtig uitzicht!

  London Eye is bizar duur en je staat heel lang in de rij; als het niet zulk helder weer is kun je dat misschien beter voor een volgende keer bewaren! 🙂

  Ga je ook naar Harrods? Iets verderop vind je het Natural History Museum, een (gratis) interactief museum waar je bijvoorbeeld een aardbevingsimulator hebt, waar je kunt horen wat een ongeboren kind hoort en meer van dat soort dingen. Erg leuk om even doorheen te lopen!

  Mocht je nog meer tips willen, ik heb onlangs een serie artikelen over Londen geschreven!

  Have fun met aftellen!

  • Ah wat een fijne tips. Hier kan ik wel wat mee! Vaak lijkt het op internet heel interessant en kan het inderdaad nog wel eens tegenvallen als je eenmaal daar bent. Maar ach, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd! 😉 Goed dat je het zegt van de Londen Eye. Aangezien we niet heel lang daar zijn, bewaar ik die misschien wel even. Harrods ben ik al eens binnen geweest, maar dat was tijdens dat mislukte reisje, dus we waren chagrijnig. Misschien als ik tijd over heb, dat ik nog eens ga. En ik ga zeker je artikelen bekijken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.