Bucketlist #10 / De laatste keer genieten van mooie plekken in New York City

Posted 29/09/2015 by Sim's Cup Of Tea in Bucketlist, Travel / 13 Comments

Bucketlist #10
Met pijn in mijn hart, deel ik mede, dat dit de laatste New York City Bucketlist zal zijn. Ik ben een beetje door alle mooie plekjes heen. Ik zal er vast wat gemist hebben, maar zodra ik daar ben geweest heb ik natuurlijk een veel beter beeld van wat er allemaal te beleven is. All good things come to an end!

Gelukkig is New York niet mijn enige droom, dus er zullen wel nog genoeg inspirerende reisartikelen voorbij komen. No worries. Maar vandaag genieten we nog even van deze prachtige, enorme wereldstad. The big apple and the city that never sleeps! <3

Coney Island

Coney Island
Coney Island is een groot strand in Brooklyn. Het eiland telt ongeveer 60.000 inwoners. Het is vooral leuk in de zomer, maar natuurlijk kun je het in andere tijden van het jaar ook bezoeken. Op Coney Island vind je een kermis met een prachtig reuzenrad. Ook kun je er in de zomer genieten van The Mermaid Parade. Als ik de foto’s op internet bekijk, ziet het er in ieder geval erg gezellig uit.

The Public Library

The public library new york city
Dorli Photography / Flickr

Hoe prachtig is deze bibliotheek? Hier zou ik graag een boek willen lezen. Het ziet er een beetje Harry Potter-achtig uit, haha. In ieder geval lekker knus. Zou er een open haard zijn? Met van die comfortabele stoelen? Dat zou pas genieten zijn! De openbare bibliotheek heeft maar liefst 87 afdelingen. De hoofdbibliotheek op 5th avenue is de meest bekende.

Brooklyn Botanic Garden

Botanic garden Brooklyn
Kilgub / Flickr

Misschien niet ontzettend interessant of heel spannend om te zien, maar het lijkt me wel erg mooi. Zeker om een paar mooie foto’s te schieten! Er zijn meer dan 10.000 planten op een oppervlakte van 21 hectare te vinden. Google maar eens, dan vind je de meest prachtige foto’s. Maar die mag ik helaas niet gebruiken! 😉

High Line

High Line New York
Wally Gobetz / Flickr

De High Line is een spoorweglijn langs het westelijke gedeelte van Manhattan. Tegenwoordig is dit een drukbezochte bezienswaardigheid. Je staat namelijk drie verdiepingen hoog, waardoor je kunt genieten van de meest prachtige uitzichten. Er is ook een High Line park waar je lekker kunt genieten van al het moois om je heen.

Trump Tower

Trump Tower
Sathish J / Flickr

En dan de allerlaatste! De Trump Tower. Ik vind dit echt een prachtige foto. Op een of andere manier vind ik de foto’s die in het donker gemaakt zijn het mooist. waarschijnlijk door alle prachtige lampjes die dan tevoorschijn komen. Deze wolkenkrabber vind je in Manhattan. Het gebouw is maar liefst 200 meter hoog en heeft 58 verdiepingen. De buitenkant is van gewapend beton, met een grote glazen glasgevel eromheen. In de Trump Tower vind je een winkelcentrum, een appartementencomplex en een kantoorgedeelte. Ik weet niet of het nog steeds zo is, maar in dat appartementencomplex wonen Beyoncé, Jay Z, Donald Trump en Bruce Willis.

Dat waren ze dan. Ik hoop dat jullie er weer net zo van genoten hebben als ik. Ik moet nog even gaan bedenken wat ik vanaf nu met mijn Bucketlist op dinsdag ga doen, maar ik heb wel al een ideetje denk ik. Mochten jullie ideetjes hebben, schroom dan niet om ze te delen via de comments.

Wat zouden jullie graag willen zien in mijn wekelijkse Bucketlist? Of misschien helemaal geen Bucketlist?

Liefs,

Simone

Follow

PS: Wil je mijn vorige New York City Bucketlists ook lezen? Je kunt ze allemaal hier vinden.

13 responses to “Bucketlist #10 / De laatste keer genieten van mooie plekken in New York City

 1. New York bezoeken zou ik heel graag eens willen doen, maar de kans dat het er van zal komen acht ik vrijwel nihi. Daarom juist geniet ik elke keer weer van dit soort artikelen met de bijbehorende foto’s.
  Ik vond het leuk om te zien en te lezen.
  Bedankt Simone 🙂

  • Simscupoftea

   Ah wat een lieve reactie, Godelieve. Voorlopig zit het er voor mij ook nog niet in, maar ik blijf lekker doorsparen. Maar de afgelopen tijd komt er steeds iets tussen, waardoor ik niet zoveel spaar als ik zou willen. Maar OOIT zal het gebeuren, haha. De aanhouder wint.

 2. Wauw, ik ben stiekem best wel heel eg jaloers op al die mensen die naar New York gaan of er zijn geweest. Wat gaaf zeg! En wat een mooie foto’s! Ja, het is echt wel een hele grote droom van me om er op een dag naar toe te gaan.

  • Simscupoftea

   Dank je wel meis, dat is fijn om te horen. Vind het leuk als de artikelen ook interessant voor jullie zijn. Ik heb al een paar kleine ideetjes. Dit weekend ga ik eens een nieuwe planning voor die artikelen maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.