Bucketlist #2 / De leukste shops in New York City

Posted 04/08/2015 by Sim's Cup Of Tea in Bucketlist, Travel / 10 Comments

Bucketlist New York #2Afgelopen week vertelde ik jullie al welke populaire hotspots ik in New York City zeker niet wil missen. Vandaag ga ik het hebben over de leukste winkels die ik daar zou willen bezoeken.

Als ik mijn vriendinnen mag geloven kun je het beste met een leeg koffer naar New York vertrekken. En als ik een beetje rondsnuffel in alle webshops, geloof ik dat graag. In New York City vind je een aantal winkels die wij in Nederland jammer genoeg niet hebben. Als ik daar ben wil ik dus zeker wel een paar exclusieve items scoren.

5th Avenue

Dit is de duurste winkelstraat van de hele wereld. Je vindt hier winkels van alle grote en bekende merken zoals Gucci, Versace en Fendi. Ik ben niet van plan om hier iets te kopen, maar het lijkt me prachtig om te zien. Deze designer shops zijn altijd ontzettend mooi ingericht. Alleen de etalages zijn al prachtig om te zien.

5th avenue

Century 21

Er zijn een aantal grote ketens van Century 21 in de Verenigde Staten te vinden. De allergrootste vind je in Manhattan, New York. Als ik de foto’s op het internet bekijk is het echt onmenselijk groot. Bij deze winkel kun je terecht voor kleding, schoenen, handtassen, sieraden, beauty producten, woonaccessoires en gadgets. Een echt shop walhalla dus. Ik denk dat ik me hier wel een paar uurtjes kan vermaken.

Victoria’s Secret

Tot op de dag van vandaag is er maar èèn Victoria’s Secret winkel in Nederland. Deze ligt op Schiphol. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er helemaal niks aan vind. Het enige dat ze verkopen is wat lingerie en handtassen. Het assortiment is niet ontzettend groot, dus je bent er snel uitgekeken. Als ik de website bekijken, hebben ze veel meer leuke kleding en accessoires dan in deze winkel. Je kunt er wel bestellen, maar ik vind de verzendkosten erg duur. Daarnaast moet je ook rekening houden met douanekosten. Ik wacht dus wel tot ik in New York City ben!

Macy’s

Met een oppervlakte van 198.500 m² mag Macy’s zich het grootste warenhuis van de wereld noemen. Ik was al onder de indruk van Harrods in London, dus ik ben benieuwd wat me hier te wachten staat. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het hier. Ik heb ooit gelezen dat buitenlandse toeristen een kortingspas kunnen krijgen. Daarmee zou je dan zo’n 10% korting krijgen. Let’s hope that’s true! 

Macy's New York
© Wendy Houtvast & Jan Visser

Bloomingdale’s

En als we dan toch bezig zijn, kunnen we het net zo goed meteen goed doen. Bloomingdale’s is ook een ontzettend fijn shop walhalla met kleding, accessoires, schoenen etc. etc. Als je alvast een kijkje wilt nemen, dan kan dat op de ontzettend fijne webshop.

Apple Store

En natuurlijk mag deze winkel niet ontbreken in mijn rijtje. Als echte Apple-fan moet ik natuurlijk even een kijkje nemen. In principe hoef ik er niks te kopen, want ik heb al een iPhone (Het bedrijf waar ik werk sponsort het grootste gedeelte van dit toestel), iPad en Macbook. De Apple watch vind ik wel leuk, maar ik zou niet weten wat ik er mee moet. De winkel is verder prachtig ingericht en ook de buitenkant is een lust voor het oog. Zeker even stoppen dus.

apple-inc-508812_640Dit waren lang niet alle winkels die ik ga bezoeken natuurlijk, maar wel al een groot gedeelte. Ik denk als je langs deze winkels geweest bent, dat je al een aantal uren kwijt bent. Misschien wel een hele dag. Jullie zullen zeker nog meer winkels voorbij zien komen op één van mijn volgende Bucketlists!

Nu ben ik wel ontzettend benieuwd naar de winkels die jullie zouden bezoeken. So tell me!

Welke winkel in New York City mag ik zeker niet voorbij lopen?

Liefs,

Simone

10 responses to “Bucketlist #2 / De leukste shops in New York City

    • Simscupoftea

      Oh wat jammer dat het niet meer door ging. Dan hoop ik dat je snel kunt gaan. Ik heb nog steeds goede hoop dat het me volgend jaar gaat lukken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.