Bucketlist #3 / Prachtige bezienswaardigheden in New York City

Posted 11/08/2015 by Sim's Cup Of Tea in Bucketlist, Travel / 22 Comments

Bucketlist #3Alweer de derde bucketlist in de New York City serie. En zeker niet de laatste. Dit keer wederom vijf bekende bezienswaardigheden. Stuk voor stuk prachtig om te zien. Iedereen kent de plekken wel van foto’s en verhalen, maar hoe zou het zijn als je hier echt bent? Ik denk dat ik dan het idee krijg dat ik in een film beland ben.

Grand Central Station

Grand Central StationIs er op deze wereld een mooier station dan Grand Central Station? Ik weet het niet. Het zou heel goed kunnen, maar dan heb ik daar nog geen weet van. Als jij een mooiere kent, fill me in! Volgens Wikipedia heeft dit station de meeste perrons ter wereld. 44 stuks om precies te zijn. Daarnaast zijn er 67 sporen. Het lijkt me een ingewikkelde constructie. Onder het station vind je tientallen restaurants, pubs en een metrostation. Ik denk dat ik me hier alleen al zou vermaken met het bekijken van de mensen en de prachtige architectuur.

Rockefeller Center

rockefeller-center-581234_640Wederom een prachtig gebouw om te zien. Rockefeller Center bestaat uit wel 19 gebouwen! Hier vind je o.a. de Nintendo World Store en de Radio City Music Hall. Op de bovenste etages vind je het observatiepunt Top Of the Rock. (Bron:Wiki.) Vanuit daar heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Je hebt wel tickets nodig om van dit uitzicht te mogen genieten.

Broadway

BroadwayEen musical bezoeken op Broadway. Wie droomt daar nu niet van? Het lijkt me prachtig om te zien. Ik hoop dat er een leuke musical is wanneer ik in New York City ben. Broadway is een grote straat in Manhattan en trekt een ontzettend breed publiek aan. All glitter and glamour! Mocht je niet van al die drukte houden, kun je ook één van de kleinere theaters bezoeken. Deze liggen ook allemaal in Manhattan. Leuk weetje: Op de kruising met 42nd street, vind je Times Square.

Empire State Building

Empire State Building
© Wendy Houtvast & Jan Visser

Ook het Empire State Building wil ik zeker niet overslaan. Voordat de Twin Towers er waren, was dit het hoogste gebouw ter wereld. Na de aanslag op het World Trade Center in 2011 was het gebouw wel weer het hoogste gebouw ter wereld. Ondertussen heeft het gebouw zijn positie wederom afgestaan aan het One World Trade Center. Het gebouw wordt regelmatig gebruikt in series en films als King Kong, Gossip Girl etc.

Columbus Circle

Columbus Circle
Bron: Jwilly / Flickr

Dit prachtige plein vind je op de kruising van Broadway, Central Park West, Central Park South (59th Street) en Eighth Avenue op de zuidwestelijke hoek van Central Park in Manhattan. (Bron:Wiki.) Deze foto is in de kerstperiode gemaakt. Echt super mooi met al deze lichtjes. Hier vind je het Christoffer Columbus monument. Er zijn bankjes en een fontein aanwezig, zodat je hier lekker kunt zitten genieten van het uitzicht en al het moois om je heen.

Dat waren de toppers van deze week. Als ik het zo bekijk, denk ik dat ik wel een kleine marathon loop op een dag in New York.

Wat vinden jullie van de bezienswaardigheden van deze week?

Liefs,

Simone

22 responses to “Bucketlist #3 / Prachtige bezienswaardigheden in New York City

 1. Grand Central Station en Rockefeller waren echt mijn favoriete bezienswaardigheden! Top of the rock is een stuk mooier dan het observatie deck van Empire State Building, althans vind ik.
  Toen ik vorig jaar in Grand Central Station was benam het me echt even mijn adem. Het was van de ene kant een grote hal, maar het was echt prachtig. Ik dacht meteen terug aan de eerste aflevering van Gossip Girl toen ik daar was, dus ik herken wel wat je zegt over het voelen alsof je in een film zit.

 2. Ik wil dolgraag nog een keer naar New York! Het lijkt me echt geweldig om alle bezienswaardigheden die je normaal alleen in films ziet, dan met eigen ogen te zien 🙂 xo

  • Simscupoftea

   Dank je wel, Daphne! Ik denk dat het een droom voor velen is. Houd de site vooral in de gaten als je nog meer mooie New York hotspots wilt zien de komende tijd! 🙂

 3. Wat een geweldige bucket list, deze staan ook sowieso op m’n lijstje voor wanneer ik eindelijk eens in NYC geraak! Vind Grand Central ook echt zó prachtig, Antwerpen-Centraal, Belgische trots der stations, is er niks tegen 😉
  XO IMKE | Pastellics

  • Simscupoftea

   Haha dat is inderdaad geen vergelijking, maar kan toch ook mooi zijn! Ik ben er nog niet geweest, dus kan ook nog niet oordelen! 😉

  • Simscupoftea

   Wat leuk om te horen! Dank je wel. Er komen elke dinsdag nieuwe items van mijn Bucketlist. De komende weken gaan deze nog altijd over New York. Dus wellicht dat je nog meer leuke dingen tegen zal komen. Er staan al twee andere NYC bucketlists op de website.

 4. Hey Simone,
  Wat een super leuke plekken heb je daar he. New York staat ook nog hoog op mijn lijstje. Mijn man en ik willen hier dolgraag een keer naar toe, lijkt ons echt geweldig! Hoop dat we daar snel een keer naar toe kunnen gaan :).
  Liefs!

  • Simscupoftea

   Ja echt prachtig! Ik heb er nog heel veel op mijn Bucketlist staan. Elke dinsdag komt er een Bucketlist online. De eerste weken zullen over New York gaan. Daar is zoveel over te vertellen! 🙂

 5. Wat een indrukwekkende stad is het toch! Althans, dat lijkt het me, want ik ben er nog nooit geweest haha. Wat een méga groot station hebben ze daar zeg. Ik wist niet dat er zó veel sporen waren. 😮

  • Simscupoftea

   Ik hoor van iedereen die er ooit geweest is, dat ze nooit meer naar huis willen. Ik ben bang dat ik dat probleem ook zal hebben, haha.

 6. Leuk! New York staat echt héél hoog op mijn wishlist, alleen wat minder hoog op de wishlist van mijn vriend (helaas!).. Maar we gaan daar zeker een x naar toe :-)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.