Bucketlist #1 / 5 populaire hotspots in New York City

Posted 28/07/2015 by Sim's Cup Of Tea in Bucketlist, Travel / 15 Comments

New York City Bucketlist

A hundred times have I thought New York is a catastrophe, and fifty times : It is a beautiful catastrophe. ― Le Corbusier

Op dit moment is mijn grootste wens, een vakantie naar New York City boeken. Ik droom er al jaren van en ben dus ook flink aan het sparen om deze droom te verwezenlijken. Een goede vriendin van mij heeft deze prachtige stad al vaker bezocht. Zij heeft echt ontzettend mooie foto’s gemaakt en gelukkig mag ik een aantal gebruiken voor mijn Bucketlist. Vanaf nu wil ik elke dinsdag een artikel plaatsen over alles wat ik in New York City wil gaan zien en beleven. Als alles mee zit, kan deze droom volgend jaar werkelijkheid worden. Duimen jullie mee? Als je al eens in New York geweest bent, hoor ik graag welke hotspots ik zeker niet mag missen! Dan kan ik deze toevoegen aan mijn Bucketlist.

Allereerst laat ik vijf bezienswaardigheden zien die eigenlijk iedereen wel kent, maar die je toch zeker niet mag overslaan als je in the Big Apple bent!

Times Square

Times Square New York City
© Wendy Houtvast & Jan Visser

Dit grote, culturele plein met elektronische billboards lijkt me echt ontzettend indrukwekkend. Als ik deze beelden zie, moet ik altijd denken aan films die in New York zijn opgenomen. Het lijkt me zo raar om hier zelf rond te lopen. Manhattan vormt het stadshart van New York City. Times Square ligt centraal in Manhattan. Vanaf Times Square loopt er een lange weg dwars door Manhattan. Dit is Broadway. Je vindt hier o.a. ontelbare restaurants, clubs en winkels (Denk aan Forever 21, Sephora, MAC.). Genoeg om je wekenlang te vermaken. Op Times Square vind je een grote trap waar je heerlijk op kunt zitten. Hier kun je de overvloed aan lichten en reclames goed op je laten inwerken. Ik denk eerlijk gezegd dat ik niet meer naar huis wil als ik eenmaal daar ben. En waarschijnlijk kan ik ook het beste met een leeg koffer gaan, zodat ik daar flink kan shoppen. Ze hebben daar echt zó veel leuke winkels!

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge New York City
Bron: Pixabay

Vanaf de Brooklyn Bridge heb je echt een fantastisch uitzicht over de skyline van Manhattan. In de avond lijkt me dat echt het allermooist, zodat je ook alle mooie lichtjes van de stad kunt zien. Ik denk dat ik het zowel overdag als in de avond wil zien. De brug werd in 1883 gebouwd en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. De brug is bijna twee kil0meter lang! Ook een leuk weetje: Op WeHeartNewYork las ik dat je aan het einde van de brug in Brooklyn, dicht in de buurt bent van het pakhuis dat gebruikt werd voor de woning van de Humphrey’s in Gossip Girl.

Central Park

Central Park
© Wendy Houtvast & Jan Visser

Natuurlijk mag een bezoekje aan Central Park niet ontbreken. In de zomer lijkt het me heerlijk om in Central Park te vertoeven. Als het weer een beetje mee zit, kun je er heerlijk picknicken, lekker zonnen en een boek lezen. Ik denk dat ik er in de herfst zal zijn, maar dat heeft ook z’n charme. In de winter kun je hier trouwens heel leuk schaatsen. In principe maakt het dus niet uit in welk seizoen dat je er bent. Op bovenstaande foto zie je het hotel uit de film Home Alone!

Het vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld
© Wendy Houtvast & Jan Visser

Het vrijheidsbeeld is een cadeau van Frankrijk ter ere van het 100-jarige bestaan van de onafhankelijkheidsverklaring. Als je in New York City bent kan het natuurlijk niet zo zijn dat je het vrijheidsbeeld overslaat. Je kunt er voor kiezen om met de Ferry naar Liberty Island te varen. Ook is het mogelijk om het vrijheidsbeeld te beklimmen. Ik weet niet of ik dat zou willen, maar dat kan ik daar altijd nog beslissen.

The National September 11 Memorial

The National September 11 Memorial
© Wendy Houtvast & Jan Visser

Deze indrukwekkende gedenkplaats is op dit moment bijna klaar. Er wordt druk gebouwd aan de nieuwe torens. Er is een prachtig park om het ‘ 9/11 memorial’ heen gebouwd. Ondertussen staan er al weer enkele torens. en het is weer voor iedereen toegankelijk. Ik vind het erg mooi dat ze dit zo gemaakt hebben en ben erg benieuwd hoe ver ze zijn als ik er ben. Aan de ene kant is het wel een beetje een enge gedachte dat er weer mensen zullen werken in de torens. Hopelijk hoeven ze nooit meer mee te maken wat er op 9/11 gebeurde.

Nou, dit waren in ieder geval vijf plekken die ik vast en zeker wil gaan zien. Ik weet zeker dat deze plekken voor iedereen bekend zijn, maar toch vind ik het leuk om deze Bucketlist te delen. Volgende week ga ik verder met deel twee van de New York Bucketlist. Er staan nog ontzettend veel dingen op mijn wensenlijst! 

Zijn jullie al eens in New York geweest? Welke plekken raden jullie aan?

Liefs,

Simone

15 responses to “Bucketlist #1 / 5 populaire hotspots in New York City

 1. Leuke lijst! Ik ben zelf geweest en Times Square vond ik in de nacht het leukst; het was dan ook helemaal leeg! En the apollo theater in Harlem is ook een aanrader. Daarvoor soulfood eten bij Jacobs, succes gegarandeerd 🙂

 2. Jaaaa, het is zo’n gave stad! Ik moet eerlijk zeggen dat ik er sinds 9/11 niet meer ben geweest, dus ik denk dat er wel het een en ander is veranderd. Maar de vibe die er hangt, het eten, de grootsheid, de architectuur, alles aan NY vond ik geweldig :)!

 3. Oooh, ik wil ook zooo graag en al zooo lang eens naar the USA!
  Als alles mee zit ga ik ook waarschijnlijk volgende zomer een maandje.
  Eén week New York en dan van daaruit overvliegen voor drie weken LA.
  Dat is men ultieme droom hahah! In ieder geval, de hotspots die je opnoemde staan zeker ook op mijn bucketlist!

  • Simscupoftea

   Wauw, dat zou echt een ontzettend mooie vakantie zijn. Dat zou ik ook wel graag willen, maar ik kan maar drie weken verlof achter elkaar opnemen!

 4. New York zou ik heel graag willen bezoeken. Daar droom ik al jaren van en ik denk dat het bij dromen blijft. Daarom geniet ik erg van dit soort artikelen. Hele mooie foto’s heeft je vriendin gemaakt, mijn complimenten.

  • Simscupoftea

   Ik droom er ook echt al jaren van. Mijn vriendin heeft ook superhandige tips voor het boeken en hoe je het zo goedkoop mogelijk kunt houden. Dus wie weet kan ik daar binnenkort ook een artikel over schrijven. En wie weet wordt jouw droom ooit wel werkelijkheid? 🙂

  • Simscupoftea

   Oh wat fijn, nog maar een maand! Ik denk wel dat ik er langer als een maand over doe, maar dan kun je in ieder geval nog een aantal weken meegenieten! 🙂

  • Simscupoftea

   Dank je wel, Joyce! Volgende week komt er weer een artikel over mijn New York Bucketlist! Een citytrip lijkt me ook leuk, maar dan ben ik bang dat het veel te kort is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.