Bucketlist #6 / Magisch kerst vieren in betoverend New York City

Posted 01/09/2015 by Sim's Cup Of Tea in Bucketlist, Travel / 20 Comments

Kerst New York uitgelichtAfgelopen week ontving ik weer een ontzettend leuk persbericht van NYC & Company. Aangezien ik nog steeds niet klaar ben met mijn New York Bucketlist en deze daar perfect bij aansluit, wil ik deze ook graag met jullie delen. Hoe mooi zou het zijn om kerst in New York te vieren?

In Amerikaanse films zie je vaak dat Amerikanen met kerst erg goed zijn in het versieren van hun huizen. Ze houden vaak zelfs wedstrijden om te zien wie het mooist versierde huis heeft. Ik vind het er altijd prachtig uitzien. Ik moet zeggen dat ik kerst zelf niet ontzettend interessant vind, maar alle versieringen, de markten en lampjes vind ik wel altijd heel leuk. Het geeft zo’n warme en gezellige sfeer. In New York City is er in ieder geval genoeg te beleven met kerst.

Kerst New York1

Op bovenstaande foto zie je Rockefeller Center. Op twee december gaan de lichtjes in de enorme kerstboom aan. Deze bevat maar liefst 30.000 lampjes! Onder deze kerstboom kun je schaatsen. Supergezellig lijkt me dat. Aangezien ik geen held in schaatsen ben, zal het ook nog eens hilarisch zijn. De schaatsbaan is overigens al open vanaf eind oktober. Dus mocht je er eerder zijn, dan kun je ook al schaatsen. Dan jammer genoeg niet onder de kerstboom.

NYC & Company heeft een overzicht gemaakt van alle feestelijke activiteiten tijdens de gezelligste periode van het jaar. Ik zet ze hier even op een rij. Hou je vast, want er is genoeg te doen in alle wijken van New York City!

Manhattan
De kerstperiode gaat officieel van start met de 89e jaarlijkse Macy’s Thanksgiving Day Parade op 26 November. Gevolgd door de lichtjes van de enorme Rockefeller Center Christmas Tree die aangaan op 2 december. Een beroemde ijsbaan is de Wollman Rink in Central Park die open gaat in november. Ook in Bryant Park is een ijsbaan te vinden, samen met de gezellige Winter Village kerstmarkt. Om helemaal in de kerstsferen te komen kunnen bezoekers een avondje naar de Radio City Hall waar de Rockettes vanaf 13 november weer van start gaan met de Radio City Christmas Spectacular show. Het Apollo Theatre in Harlem komt tijdens de winter tot leven met een aantal waanzinnige muziek optredens en het seizoen wordt afgesloten met ’s werelds grootste en meest spectaculaire outdoor feest: New Year’s Eve op Times Square!

Kerst New York 2

The Bronx
Ook in the Bronx valt genoeg te beleven tijdens het winter seizoen. Een must-visit voor het hele gezin is de beroemde Holiday Train Show in de botanische tuinen vanaf 21 november. Op 5 december is de jaarlijkse Holiday Family Day in het Bartow-Pell Mansion Museum waar verschillende activiteiten voor kinderen worden aangeboden, zoals o.a op de foto gaan met de Kerstman.

Brooklyn
Bewonder alle mooie kerstlichtjes en decoraties van Brooklyn tijdens A Slice of Brooklyn’s Christmas Lights Tour gedurende de hele decembermaand. Tijdens de weekenden kun je voor al je souvenirtjes terecht op de gezellige Holiday Market op Coney Island.

Queens
Veel gebouwen en musea in Queens zijn tijdens de feestmaand prachtig versierd. Bezoek zeven van deze musea met de jaarlijkse Holiday House Tour op 6 december of maak een kersttour door het Louis Armstrong House Museum. Honger gekregen van alle tours? Kom dan naar de New York Hall of Science waar een 40 vierkante meter groot dorp van (eetbaar, omg!) gingerbread gemaakt is. Ook kun je hier workshops volgen om gingerbread te leren maken. ( Sounds amazing!! )

Staten Island
Last but not least: Staten Island, waar je een bezoekje kunt brengen aan het Alice Austen House dat prachtig gedecoreerd is in kerststijl en waar je handgemaakte kerstcadeautjes kunt kopen tijdens de Arts and Crafts Fair op 28 en 29 november. In Historic Richmond Town worden ook de lichtjes van de kerstboom officieel aangedaan op 6 december en kunnen bezoekers meedoen aan de Candlelight Tour waarbij alle lampjes, kaarsen en haarden worden aangestoken door de hele stad.

I wish I could be there! Maar helaas, dit jaar zit het er (nog) niet in.

Zouden jullie kerst in New York City willen vieren?

Liefs,

Simone

Follow

20 responses to “Bucketlist #6 / Magisch kerst vieren in betoverend New York City

  1. JA!! Kerst in Amerika ziet er altijd zo groot uit, met sneeuw, gezelligheid, openhaarden en de warme chocomel met marshmellows. Dan heb ik nog niet eens iets gezegd over die reusachtige kerstbomen die ze daar hebben! Zijn die in NL niets bij hahaha! XO

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.