Het perfecte cadeau voor elk type reiziger!

Het perfecte cadeau voor elk type reiziger
“I haven’t gone everywhere, but it’s on my list.”

Het perfecte cadeau vinden, dat is vaak een ontzettend grote uitdaging. Wat als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor iemand die van reizen houdt? Waar begin je en hoe weet je wat hij/zij goed kan gebruiken? Vandaag geef ik je alvast een aantal tips wat betreft het perfecte cadeau voor elk type reiziger!

Het is belangrijk om eerst te bepalen met wat voor type reiziger je te maken hebt. Aan de hand daarvan kun je makkelijk kun je zien welke items musthaves zijn. Ik verdeel ze alvast in 4 categorieën en match er één of meerdere geschikte cadeaus bij. Kijk je mee?

1. De planner

Dit is iemand die het boeken van de reis tot in de puntjes goed uitpluist en de reis zelf ook helemaal uitgestippeld heeft. Van het kiezen van de bestemming (pro’s en cons) tot het plannen van de restaurantjes waar gegeten wordt. Bij een goede planning hoort een goede basis. Deze basis leg je het beste met een goede travel planner! Dit is een goed cadeau en ik ben er zeker van dat je hier iemand heel blij mee maakt.

In zo’n planner kunnen er notities gemaakt worden, zodat er niets vergeten wordt en kan de reis perfect uitgestippeld worden. Om het jullie wat makkelijker te maken, heb je hier alvast een voorbeeld van een travel planner! Deze kwam ik online tegen en ik vind hem echt superhandig!

De planner

2. De avonturier

De avonturier doet alles wat een echte toerist niet doet. Er is geen sprake van bezoekjes aan de meest bekende musea of monumenten en slapen doen ze meestal niet in een hotel. Deze avonturier gaat op zoek naar, ja hoor, avontuur! Alles wat de adrenaline kan boosten of de nieuwsgierigheid kan wekken, daar gaat hij/zij voor. Het is dus niet gemakkelijk om een goed (en niet te vergeten, origineel) cadeau voor deze reiziger te vinden. Na wat zoekwerk stuitte ik hierop! Het ziet er waarschijnlijk ontzettend raar uit, maar voor avonturiers is dit een godsgeschenk. Het is een multifunctioneel tooltje waardoor je (bijna) alles bij de hand hebt wat je nodig zou kunnen hebben. Denk dan aan een mes, flessenopener, schaartje, vijl, schroevendraaier, etc.

De avonturier

3. De zon-zee-strand reiziger

Oké, velen zullen nu denken: dat noem ik geen reiziger. Maar ho! Je stapt in een vliegtuig/auto en je reist naar een ander land. Dus, technisch gezien, ben je een reiziger. Anyway, zoek je een cadeau voor iemand die lekker languit op een zonnebedje of strandlaken gaat liggen en geniet van de zon? Dan hoef ik in ieder geval niet ver te zoeken voor het perfecte cadeau, want die kan ik je zo wel vertellen! Deze ge-wel-dige flamingo!! Hij is gewoon fantastisch. Meer heb ik er niet over te zeggen. Hier wil ik mijn volgende vakantie wel op dobberen! 😀

De zon-zee-strand reiziger

4. De backpacker

Hier hoeft niet al te veel uitleg bij. De backpacker: iemand die met zijn rugzakje op reis gaat. Maar er komt meer bij kijken dan alleen dat rugzakje! Anders was het wel heel makkelijk. Het lijkt me heerlijk om een rondreis te plannen en te maken. Omdat dat al mijn nieuwsgierigheid wekte, ben ik dus eens op zoek gegaan naar ” Wat heb je allemaal nodig om te gaan backpacken”. Dit zullen dus ook ideale cadeaus zijn voor deze reizigers!

Een internationale adapter. Zo o-ver-duidelijk, maar ontzettend handig! Toen Simone en ik in maart naar London waren, was dat ook hetgeen we nog snel last minute geregeld hadden. Gelukkig kun je zulke dingen wel vaker in hotels vinden, maar het is toch fijn als je zoiets gewoon hebt.

Een ander goed idee om deze reiziger te kopen is een weegschaal. Niet zomaar een weegschaal, maar eentje om aan je bagage te hangen. Omdat deze mensen continu aan het reizen zijn en vaak dingen kopen onderweg, is het handig om een mobiele weegschaal te hebben. Zo kunnen ze regelmatig hun tas wegen en voorkomen ze dat ze bij het inchecken van de tassen bij moeten betalen. Super klein, maar super handig!

De backpacker

 

Er zijn nog wel meerdere ideale cadeaus voor elk type reiziger, maar het helpt je alvast goed op weg! Natuurlijk is het ook aangeraden om gewoon even te polsen naar wat ze precies nog nodig hebben, dat helpt je ook al een eind op weg! 😉

Welk type reiziger ben jij en wat staat er op jouw wishlist?

Liefs,
Tasja

Follow

2 Reacties

  1. 08/07/2016 / 13:38

    Leuk artikel. Ik ben wel een avonturier, nu zelfs ook met de kinderen. Lekker de bergen in, kids in een rugzak bij manlief en jongste in de draagzak bij mij. Oké, de wandelingen zijn iets minder spannend als voorheen, maar nog steeds vind ik ons wel echte avonturiers. Wel altijd naar hetzelfde land, dat dan weer wel. Maar bevalt goed en nog genoeg te doen, 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }