De rust opzoeken op Gran Canaria: 4 tips!

rutst opzoeken op Gran Canaria
Via Shutterstock by 

In 2016 had ik een heerlijke vakantie op Tenerife. Omdat het me daar zo goed beviel, ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar de andere Canarische Eilanden. Zo lijkt het me geweldig om Gran Canaria een keer te bezoeken. Hoewel Gran Canaria erg populair is onder toeristen, zijn er op het eiland nog heel wat plekjes te vinden waar je de drukte kunt ontvluchten. Zelfs voor de echte rustzoeker heeft dit Canarische eiland genoeg te bieden. In dit artikel meer over de ‘stille’ kant van Gran Canaria.

Maak een wandeling in de natuur

Wie van wandelen houdt, kan zijn hart ophalen op Gran Canaria. Het eiland heeft een heel netwerk van wandelpaden, dat je door indrukwekkend natuurschoon leidt. Volg bijvoorbeeld een deel van de Camino de Santiago-route, door van Llanos de La Pez naar San Bartolomé de Tirajana te lopen. Tijdens deze 10 km lange tocht bevind je je in het centrale gedeelte van Gran Canaria, waar uitgestrekte dennenbossen staan en waar de vulkanische oorsprong van het eiland duidelijk zichtbaar is. Meer informatie over deze en andere wandelroutes vind je in dit artikel van Lonely Planet.

Boek een eigen vakantiehuis

Aan grote hotels en resorts geen gebrek op Gran Canaria. Maar ben je op zoek naar meer rust en privacy, dan is het boeken van een eigen huisje een betere keuze. Voor mooie vakantiehuizen op Gran Canaria kun je onder meer terecht op tuivillas.com. Bij Tui kun je zowel een huis voor een grotere groep als een romantisch onderkomen voor twee boeken (en alles daartussenin). Ook qua locatie op het eiland heb je volop keuze. Door op de site naar de kaartweergave te gaan, kun je meteen zien welke huizen in het gebied van jouw voorkeur te vinden zijn. Wat dacht je van een huisje dat midden in een UNESCO natuurreservaat staat?

Rust opzoeken op Gran Canaria
Via Shutterstock by Valery Bareta
Bezoek een onbekend strand

Voor strandbezoekjes gaan de meeste toeristen naar de zandstranden in het zuiden van Gran Canaria, bijvoorbeeld bij de populaire badplaats Playa del Inglés. Deze stranden zijn helemaal ingericht op badgasten en dus ideaal wanneer je graag een ligbed en hapjes en drankjes bij de hand wilt hebben. Luister je liever in alle rust naar de geluiden van de zee, dan is het zaak om een van de onbekendere stranden van het eiland op te zoeken. In dit blogartikel wordt een aantal ‘verborgen’ strandjes op een rijtje gezet. Sommige ervan bereik je pas na flink wat wandel- en klimwerk en staan daardoor garant voor een avontuurlijk middagje zonnebaden.

Volg een yogales

Hoewel Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, bepaald geen oase van rust is, zijn ook hier plekjes te vinden waar je helemaal tot jezelf kan komen. Eén zo’n plek is de yogastudio van Pure Yoga. Volg je hier een yogales, dan kijk je uit over de zee en hoor je het water tegen de rotsen slaan. Als vakantieganger heb je bij Pure Yoga het voordeel dat je gemakkelijk een losse les kunt volgen of een pakket van enkele lessen kunt boeken. Niet alle docenten spreken (goed) Engels, maar ze zullen hun best doen om de les zo begrijpelijk mogelijk voor je te maken. Een andere optie voor yogaliefhebbers: yoga op het strand van Las Palmas, aangeboden door Yoga Loves You.

De rust opzoeken op Gran Canaria klinkt als muziek in mijn oren, bij jou ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }