La Vie En Paris op 7 januari!

Tuileries6Afgelopen donderdag bezochten we weer een aantal prachtige wijken en bezienswaardigheden. Wederom een geslaagde dag in de prachtige stad Paris! Kijken jullie weer mee?

Ik heb echt veel te veel foto’s. Ik wilde de diaries van 7 en 8 januari eigenlijk samenvoegen, maar dat is gewoon niet te doen. Ik kan niet kiezen. Dus jullie krijgen nog twee flinke diaries!

Louvre WinkelcentrumWe vertrokken met de metro richting het 1e arrondissement. Hier vind je het Louvre en le jardin des Tuileries. Deze loopt van aan het Louvre tot aan de Place de la Concorde. Vanuit de metro kom je direct uit in winkelcentrum Le Printemps du Louvre. Dit is een prachtig winkelcentrum. Hierboven zie je een kunstwerk dat het Louvre moet voorstellen. Maar dan ondersteboven natuurlijk!

TuileriesWe liepen direct naar buiten, want shoppen was niet nodig. Er lagen wel leuke winkeltjes, maar voor ons zat er niks interessants tussen. Eenmaal buiten begon het weer te regenen. Gelukkig wisten we dat dat niet al te lang zou duren. We besloten wel om le jardin des Tuiliers later te bezoeken. Als het weer droog zou zijn.

Eiffeltoren vastpakkenWe probeerden wel nog even om de Eiffeltoren vast te houden, maar zoals je ziet is dit een epic failure. Het lukte ons maar niet. Wellicht was ie toch iets te ver weg. Na tien minuten priegelen, gaven we het op.

Louvre2Dit prachtige kunstwerk vind je voor het Louvre!

Louvre1Deze foto vind ik zelf echt heel gaaf geworden!

LouvreEn nog even een close-up!

Louvre6De binnenkant van de boog is heel sierlijk afgewerkt. Wat een werk moet dit gekost hebben. Dat denk ik overigens bijna bij elk gebouw in Parijs, waar ik langs loop.

Louvre5En daar is ie dan. Het Louvre. Zoals jullie zien is het plein zo goed als leeg. Je merkt echt dat Parijs enorm lijdt door de aanslag van een paar maanden geleden. Er zijn bijna geen toeristen te bekennen. We werden ook regelmatig vreemd aangestaard.

Louvre7We kunnen natuurlijk niet weg zonder een ussie met het Louvre op de achtergrond. Dat snappen jullie wel.

Louvre3Mini Louvre!

Louvre4Om het Louvre heen vind je een aantal gebouwen en beelden in deze stijl. Love it!

SeineVervolgens besloten we om richting de Pont des Arts te wandelen. Daar kwamen we er overigens achter dat er een paar uur eerder weer een IS’er neergeschoten was. Gelukkig viel het allemaal mee en is er tot nu toe niets meer gebeurd. Hopelijk blijft dat zo.

Pont des ArtsNou, hier is ie dan. Wat een grote teleurstelling. Het uitzicht is prachtig, maar… waar zijn de hangslotjes? Allemaal verdwenen. En een nieuw hekwerk. Balen!

Pont des Arts1Aan Tasja’s haar kun je goed zien hoeveel wind er die dag stond! 😉

BNF1Op naar de bibliotheek dan maar. Deze hadden we gepland, omdat we erg benieuwd waren naar hoe deze er van binnen uit zou zien. Daar aangekomen schrokken we even, want een deel van het gebouw was dicht wegens renovatie. Gelukkig bleek dat alleen aan de achterkant te zijn. De ingang was aan de andere kant.

BNFTadaa! Hier dus. Ook hier werden we weer goed gecontroleerd en gefouilleerd. Net als op het vliegveld, maar dan tien keer per dag, zeg maar.

Bibliotheek2Deze foto is heel stiekem gemaakt. Helaas mochten we niet naar binnen zonder lidmaatschap, dus deze heb ik door het raampje gemaakt. Is dit niet gewoon te prachtig voor woorden? Echt duizenden boeken en tientallen leesplekjes! Echt zo jammer dat wij niet zo’n bibliotheken hebben.

GebouwNa de bibliotheek gingen we weer aan de wandel. Uiteraard kwam ik weer een mooi gebouw tegen.

Tuileries2En toen kwamen we weer uit bij le jardin des Tuileries. Het weer was ondertussen goed verbeterd, dus we besloten om er nu wel doorheen te wandelen.

Tuileries3 Tuileries4 Tuileries1In de lente of zomer lijkt het me allemaal nog mooier, dus ik heb voor mezelf besloten om zeker een dagje of twee, drie terug te gaan.

CafeetjeIn Parijs vind je echt ontelbaar van dt soort gezellige terrasjes!

Gebouw Zwart WitIk heb geen idee wat dit voor gebouw is, maar ik ben wel enorm trots op deze foto!

Smal gebouwOok dit vond ik weer een heel apart gebouw. Zien jullie hoe smal dit is? Ik ben dan direct heel nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uit ziet!

King LouisPlace des Victoires. Hier vind je een enorm standbeeld van King Louis the XIVth.

DrankjePitstop! Onder de warmtelampen was het buiten prima te doen. Tasja kreeg haar chocolademelk in een super schattig flesje. Deze bar vind je direct bovenaan de trap wanneer je de metro uitstapt op Arts et Metiers. Hier kun je overigens alleen drankjes bestellen.

Galerie Lafayette BuitenOndertussen werd het al donker, dus een paar van de bezienswaardigheden die we overdag wilden doen, verschoven we naar de dag erna. Galerie Lafayette zou tot 21:00 geopend zijn, dus onze reis vervolgde richting het 9e arrondissement. Met de lijn 3, 7 en 8 kun je uitstappen bij halte Opera. Vanuit hier zie je de galerie direct liggen. Drie prachtig verlichte gebouwen!

Galerie LafayetteSpeechless!

Galerie Lafayette DakKijk dat raamwerk in het dak. Dat is toch ongelofelijk mooi?

Galerie Lafayette_TiffanyGalerie Lafayette Bulgari Galerie Lafayette BenedenEn dit was het uitzicht vanaf een hogere verdieping. Niet vanaf de allerhoogste, want daar waren geen balustrades meer. Ik heb nog nooit zoveel dure merken bij elkaar gezien volgens mij.

Eiffeltoren donkerDaarna bezochten we de Eiffeltoren nogmaals. Ik wilde per sé een foto in het donker maken, omdat deze dan zo mooi verlicht is. Goed gelukt, niet? En dat met een iPhone 6! Met mijn Canon lukte het nog niet, want ik ben nog geen held met de instellingen. Al gaat het wel steeds beter.

EtenHonger! Als afsluiter van de dag een lekkere cheeseburger met franse frietjes. We liepen iets verder van de Eiffeltoren af, omdat het dan gelijk een stuk goedkoper wordt. En het eten smaakt er echt niet minder om. Eten kun je echter beter in smalle zijstraatjes dan op hoofdwegen en bij bezienswaardigheden doen. Daar is je portemonnee blij mee. Het is geen goedkope stad.

vervolgens keerden we terug naar ons knusse appartementje van Interhome! #LocalExperience

Wat vonden jullie van deze dag in Paris?

Liefs,
Simone

Follow

Delen:

6 Reacties

 1. 12/01/2016 / 10:00

  Iedere keer als ik je foto’s zie word ik blij 🙂 Ik vind het zo gaaf dat je deze reis met ons deelt.

 2. 11/01/2016 / 12:55

  Jullie benutten jullie tijd echt ultiem. Ik heb gewoon zin om weer eens naar Parijs te gaan. ?

 3. 11/01/2016 / 09:04

  Wat een mooie foto’s! En wat prachtig is het daar! Misschien de moeite waard om er eens heen te gaan! Liefs ilona

 4. 11/01/2016 / 07:19

  Mooie foto’s! Jammer van de bieb, ik zou ook graag eens een kijkje willen nemen :). Ik krijg echt heimwee naar Parijs door jullie diaries! Mooie dagen hebben jullie gehad.

 5. 11/01/2016 / 06:44

  Wat heb je toch mooie foto’s gemaakt Sim. Ondanks het weer is het wel heerlijk geweest zo te zien (en te hebben gehoord) en wat heb jij lekker veel cardio training gehad ;-)! Alle terrasjes vind ik ook erg gezellig en wat is Galerie Lafayette prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }