Onze tweede dag in Parijs!

Notre Dame ParijsAfgelopen zondag was onze tweede dag in Parijs. We bezochten Quartier Latin, de Notre Dame, Musée d’Egouts en Rue Cler.

Dit keer hadden we een mooie planning gemaakt, dus alles verliep soepel en volgens plan. We maakten een overzicht van alles wat we de komende week nog willen bezoeken. Zo goed als alle arrondissementen komen aan bod. Vandaag starten we in het 5e, 6e en 7e arrondissement. Helaas zat het weer niet echt mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

Sim4Dankzij onze vorige citytrips hadden we het metrosysteem dit keer snel door. Al moet ik zeggen dat ik deze fijner vind als die in London en Berlijn. Gek, want het werkt hetzelfde.

Quartier LatinTijdens het maken van de planning vonden we deze leuke wandelroute door Quartier Latin. We begonnen aan onze avontuurlijke wandeling in dit gezellige straatje: Rue de la Huchette. Hier vind je allerlei leuke restaurantjes en boetiekjes.

Quartier Latin3Dit ziet er toch enorm gezellig uit? Heel erg jammer dat het zo regende, maar we hebben toch genoten van de gezellige wandeling.

Quartier Latin MacaronsEn we kwamen alweer Macarons tegen. Ik kan niet wachten om ze te proeven. Maar… ik heb gezegd dat we die van Ladurée gaan proberen, dus we wachten tot we daar voorbij komen.

Quartier Latin CreperieIk heb in mijn leven nog nooit zoveel Creperies gezien. Maar hier kom je er echt elke 100 meter wel eentje tegen.

Quartier Latin5In dit kleine theater loopt al meer dan een halve eeuw het zelfde toneelstuk: ‘La Cantatrice Chauve’  van Eugene Lonesco.

Shakespeare and Company ParisStiekem hadden we al gezien dat we langs deze prachtige boekenwinkel zouden komen. En ik baal echt ontzettend, want we mochten geen foto’s maken. Ik ben helemaal verliefd. Google maar eens op Shakespeare and Company Paris. Dan vind je wel foto’s. Er waren ladders, zoals in Belle en het Beest, prachtige leeshoekjes en de winkel was van top tot teen gevuld met boeken. Allemaal in het Engels en prachtige edities. Zo vonden we ook een geïllustreerd boek van Harry Potter & The Philosopher’s Stone. De illustraties zijn gemaakt door Jim Kay en ze zijn echt te mooi voor woorden. Precies zoals ik Harry Potter inbeeldde toen ik elf jaar jong was! <3 Via deze link zie je meer illustraties.

Square Viviani Parijs

Square Viviani ParijsNa heel veel ohhhhh’s en ahhhhh’s in de boekenwinkel vervolgden we onze weg richting Square Viviani. Hier staat een nep acacia, die al meer dan 400 jaar in dit parkje staat!

Versie 2Vervolgens snapten we even niet heel goed waar we heen moesten, dus we liepen de verkeerde kant uit. In de wandelroute stond iets over een kerk, maar die zagen we niet. Wel de Notre Dame aan de overkant. Dus daar liepen we heen…

Notre Dame ParijsDit was de rij om binnen te komen, maar dat ging op zich wel heel snel!

NotreDame_3Is ie niet prachtig? Zie je de klokkenluider bungelen? Kidding! 😉

Notre Dame Parijs

Jardin5Ik heb niet veel met kerken, maar deze kerk is gewoon heel mooi om te zien. Er was ook een kerkdienst bezig, dus we hebben een rondje gemaakt en zijn toen weer gegaan. Wat we het allerliefste wilden was de torens beklimmen. Maar aangezien we honger hadden, zijn we eerst gaan lunchen. Na de lunch was de rij te lang en regende het te hard. We gaan later dus nog terug om de toren te beklimmen. Dat is toch fijner als het niet zo hard waait en regent.

Sim1Het begon steeds harder te regenen, dus we moesten even een creatieve manier bedenken om mijn camera te beschermen voor de regen! Credits gaan naar Tasja voor dit geweldige idee, haha.

Jardin du luxembourgOp naar Jardin du Luxembourg!

Jardin4 Jardin3 Jardin2 LeJardin1Wat een prachtige plek. Het was zoooo jammer dat alles een beetje kaal en uitgestorven was. Hier wil ik in de zomer zeker eens terug komen. Heerlijk met een boek in het gras liggen. Who’s in?

Musee Musee2Vervolgens hebben we een tijdje moeten zoeken naar Musée d’Egouts. Dit was overigens niet heel interessant. Een museum in een stinkend rioolachtig iets. Dus daar waren we snel weer buiten.

Onze route eindigde op de Rue Cler, maar daar was niet veel open. Misschien omdat het zondag was. Maar we hadden gehoord dat dit één van de gezelligste straatjes moest zijn. Jammer. Misschien komen we er nog langs. Het is vlak bij de Eiffeltoren.

Al met al een geslaagde tweede dag dus! <3

Wat vinden jullie van deze hotspots in Parijs?

Liefs,
Simone

Follow

6 Reacties

 1. 11/01/2016 / 15:37

  Jullie hebben weer een mooie dag ervan gemaakt! Dat boekwinkeltje vind ik echt geweldig!!

 2. 06/01/2016 / 20:27

  Jullie hebben een leuke site, wow maar als je er meer van wil maken ga dan naar Trafficmonsoon om jullie website een extra boost te geven en tevens een hoop muntjes bij elkaar te kunnen schrapen. Ik wens jullie heel veel succes met jullie website en moge financieel afhankelijk worden. happy 2016

 3. ANNIE
  06/01/2016 / 16:44

  Heel mooi dames. Ben al zo vaak in Parijs geweest. Zo zie je maar dat je niet alles ziet.
  GEWELDIG.

 4. 06/01/2016 / 16:15

  Parijs is een van mijn favoriete steden en Shakespeare & Company mijn favoriete boekenwinkel daar! Heerlijk om door de straatjes te struinen. Jullie foto’ zien er leuk uit! Ben benieuwd naar het vervolg!

 5. 06/01/2016 / 15:50

  Wat een heerlijke dag weer. Ik vind de metro in Frankrijk ook het fijnste van de metro’s in Europa!

 6. 06/01/2016 / 15:38

  Ook in de winter heeft Parijs erg veel charme. Leuke foto’s dames! Ik ben benieuwd naar de volgende diary!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }