(Ei)landen in Afrika op mijn Bucket List!

Mijn bucket list blijft maar groeien. Na mijn artikelen over (ei)landen in Midden-Amerika en (ei)landen in Oceanië, is het nu tijd voor (ei)landen in Afrika die op mijn bucket list staan.

(ei)landen in Afrika
Cheetas in the African savannah by Delbars
Kaapverdië

Als ik aan Afrika denk is Kaapverdië nu niet direct een (ei)land waar ik als eerste aan denk. Alhoewel ik wel regelmatig over Kaapverdië lees en over de parelwitte stranden droom, legde ik niet altijd de link met ons Afrikaanse continent. Deze kleine eilandengroep vind je voor de kust van Senegal en bestaat uit meerdere eilanden die je kunt bezoeken.

Het fijne is dat de vliegtickets naar Kaapverdië meestal niet duurder dan € 350,- zijn en je binnen 6 uurtjes in het paradijs bent! Enkele highlights die ik niet wil missen als ik eenmaal daar ben:

 • Heerlijk relaxen op het eiland Sal en logeren in het gezellige dorpje Santa Maria. Denk aan parelwitte stranden, palmbomen en cocktails. Paradise!
 • (Ongevaarlijke) citroenhaaien spotten bij Shark Bay
 • De Afrikaanse sfeer proeven op het eiland Boa Vista en hopelijk een paar schildpadden spotten
 • De hoofdstad Praia bezoeken
(ei)landen in Afrika
Beautiful Baobab trees avenue by  Michail_Vorobyev
Madagascar

Nee, niet de vrolijke film met Marty de zebra en Gloria het nijlpaard, maar het grootste eiland in de Indische Oceaan met haar prachtige flora en fauna! Waar je uiteraard een heerlijke zonvakantie van kunt maken. Maar er zijn ook nog een aantal andere leuke activiteiten. Hoogtepunten die ik niet wil missen op Madagascar:

 • Allee des Baobabs – de Roots of the Sky fotograferen tijdens zonsondergang
 • Een of meerdere van de nationale parken bezoeken en een rondleiding door het regenwoud.
 • Wildlife spotten
(ei)landen in Afrika
Sani Pass down into South Africa by Lukas Bischoff Photograph
Zuid-Afrika

Wellicht het meest bekende en bezochte land van heel Afrika. Dit land is zo veelzijdig dat je je hier absoluut niet snel zult vervelen. Je kunt bijvoorbeeld zwemmen met witte haaien, het Krugerpark bezoeken of op een safari gaan. Daarnaast is dit land perfect voor toerisme, omdat de infrastructuur tiptop in orde is en vergelijkbaar met Australië of de VS.

In Zuid-Afrika zijn zoveel bezienswaardigheden die ik zou willen bezoeken, dat ik er wel 20 artikelen aan zou kunnen wijden. Voor nu beperk ik me even tot enkele van de highlights:

 • Het vroegere gevangeniseiland ‘Robbeneiland’ bezoeken.
 • Een roadtrip maken! Denk aan de Panoramaroute, de Garden Route, Route 62 en de bekende Sani Pass.
 • De drie hoofdsteden bezoeken: Bloemfontein, Kaapstad en Pretoria.
 • Pinguïns spotten bij Boulders Beach
 • Drakenbergen bezoeken
(ei)landen in Afrika
Group of zebras in the dust, Tanzania by GUDKOV ANDREY
Tanzania

Niet een land waar ik in eerste instantie aan denk als ik aan een vakantie of reizen denk, maar toen ik laatst allerlei leuke vlogs en stories van Kelly Caresse en haar gezin in Tanzania zag, was ik direct verkocht. Wat een prachtig land is dit! <3

Ook hier kun je weer wildlife spotten, heerlijk aan het strand vertoeven,een mooie rondreis maken of op safari gaan. Deze highlights mogen wat mij betreft niet ontbreken:

 • The Great Migration in Serengeti bezoeken. Hier zie je miljoenen (ja, echt!) dieren die door het landschap en rivieren trekken om te overleven.
 • Als ik ooit fit genoeg ben (haha!), de Kilimanjaro beklimmen. Deze tocht duurt tussen de 5 en 9 dagen. Waanzin! Maar dit is toch iets wat je in je leven gezien moet hebben?
 • Lekker relaxen aan het Victoriameer
 • En als je je echt even in het paradijs wilt wanen en wilt ontspannen, dan zeker Zanzibar niet overslaan
Andere bucketlistwaardige (ei)landen in Afrika

Uiteraard zijn dit niet de enige landen die ik ooit zou willen bezoeken in Afrika, want het lijkt me ook gaaf om:

 • De pyramides te bezoeken in Egypte
 • De prachtige steden van Marokko bezoeken
 • Snorkelen op de Seychellen
 • Nairobi National Park in Kenia bezoeken

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het enige lang in Afrika wat ik niet (meer) wil bezoeken is Tunesië. Ik ben daar een keer geweest en dat viel zo enorm tegen, dat ik er niet snel nog eens voor zou kiezen. Waarschijnlijk zat ik in een verkeerd hotel en verkeerde plaats, maar toch… Er zijn plaatsen die ik veel liever bezoek.

Ben jij al eens op of in één van deze (ei)landen in Afrika geweest?

(ei)-landen in Afrika

4 Reacties

 1. 09/04/2020 / 19:41

  Wat een mooi lijstje. Ik heb er zelf nog nooit echt over nagedacht om hier naar toe te gaan, maar het klinkt geweldig.

 2. 28/08/2019 / 10:09

  Wat een mooie lijst. Ik heb zelf alleen Europa en Azië bezocht, maar hoop uiteindelijk alle continenten een bezoekje te mogen brengen.

 3. 22/08/2019 / 21:28

  Ik ben hier allemaal nog nooit geweest, maar het lijkt me prachtig! Om de een of andere reden staat bij mij vriend Madagascar erg hoog op de lijst, dus wie weet gaan we daar nog wel eens heen. Het lijkt me er ook prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }