(Ei)landen in Midden-Amerika op mijn bucketlist!

De overweldigende natuur met prachtige watervallen en oneindige regenwouden, waanzinnig hoge bergen, stranden zo ver als je kunt kijken en de tradities en rituelen van de lokale bevolking… Dit zijn slechts enkele redenen waarom een reis naar de (ei)landen in Midden-Amerika aan mijn bucketlist toegevoegd wordt…

Lago de Atitlan with Volcan San Pedro, Guatemala, Central America by Milosz Maslanka

Na mijn artikel over bucketlist (ei)landen in Oceanië ben ik me gaan verdiepen in andere landen die ik aan mijn bucketlist wil toevoegen. Tot mijn verbazing heb ik me nog niet echt verdiept in Midden-Amerika, dus deze (ei)landen in Midden-Amerika heb ik direct aan mijn bucketlist toegevoegd.

Guatemala

Ondanks dat dit land een democratie in opbouw is, schijnen de mensen er enorm vriendelijke en gastvrij te zijn. Ik ben enorm nieuwsgierig naar de lokale bevolking en Maya-cultuur van dit land. Het staat enorm in contrast met onze cultuur en dat is één van de redenen waarom ik de (ei)landen in Midden-Amerika aan mijn bucketlist toevoeg. Een aantal hotspots /activiteiten die ik in Guatemala zeker zou willen bezoeken/doen:

 • Tikal: één van de bekendste Maya-tempels ter wereld
 • Een boottocht over de Rio Dulce
 • Jungle reis naar zwemparadijs Semuc Champey
Semuc Champey, Lanquin, Guatemala by Galyna Andrushko

Is dit niet gewoon prachtig? Hoe gaaf zou het zijn om een lange jungle reis te maken en uiteindelijk hier te belanden om lekker bij te komen en te zwemmen? Ik teken er voor!

Panama

Als ik aan Panama denk, denk ik altijd aan seizoen 3 van Prison Break, waar Michael Scofield gevangen gehouden wordt in de fictieve gevangenis ‘Sona’. Als je die beelden voor ogen houdt, lijkt Panama niet heel aantrekkelijk, maar gelukkig ziet de realiteit er heel anders uit. Het is zelfs één van de meest bekende en meest bezochte (ei)landen in Midden-Amerika. Er is voor ieder wat wils. of je nu een avonturier bent of van een mooie relaxte vakantie houdt. Deze bezienswaardigheden in Panama gaan op mijn bucketlist:

 • Het ongerepte vissersdorpje Santa Catalina bezoeken om te ontspannen
 • Bezoek brengen aan Panama stad en de waanzinnig skyline bekijken
 • De vele eilandengroepen bezoeken, waaronder San Blas, Bocas el Toro en de Pearl eilanden.

Isla, San Blas, Kuna Yala. Panama by tonisalado

Wat een paradijs op aarde! Ik kan echt uren naar alle prachtige plaatjes kijken. Maar om echt te weten hoe het voelt, zal ik toch mijn koffers moeten inpakken en het zelf moeten beleven.

Dominicaanse Republiek

Nog een stukje paradijs om van te genieten. De Dominicaanse Republiek is een van de (ei)landen in Midden-Amerika dat zeker bekend is bij het grote publiek. Er is enorm veel te zien en te beleven, dus er is voor ieder wat wils. Wist je trouwens dat La Isabela de plaats van Columbus’ eerste kolonie was? Een aantal bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek die ik niet wil overslaan:

 • Het vissersdorpje Bayahibe met de gekleurde huisjes bezoeken
 • Het verlaten eiland Isla Catalinita verkennen
 • Mangrovemoerassen en piratengrotten verkennen in Parque Nacional Los Haitises
(ei)landen in Midden-Amerika
Panorama of sunset at Bayahibe beach, La Romana, Dominican republic by Lena Serditova

Hoe mooi is dit strand? Ik zou hier elke ochtend en avond naar de zonsopgang en -ondergang kunnen kijken om te genieten van de prachtige uitzichten. Heerlijk!

Mexico

In Mexico is zoveel te zien dat je er makkelijk enkele weken of zelfs maanden kunt vertoeven. Prachtige Maya-tempels, hagelwitte stranden, vulkanen en regenwouden. Veel prachtige natuur, wat mij wel trekt! In Mexico vind je vooral veel overblijfselen van de Maya’s, Olmeken en Tolteken in de vorm van tempels en piramides. Mega gaaf! Deze highlights staan in ieder geval op mijn lijstje:

 • Kennis opdoen van de geschiedenis van de Maya’s in Tulum
 • Cancun en Mexico stad bezichtigen
 • In Oaxaca het échte Mexico leren kennen
(ei)landen in Midden-Amerika
Ruins of Tulum, Mexico by Jess Kraft

Dit is uiteraard een zeer summiere opsomming van alles wat er in Midden-Amerika te beleven is, maar alles ik alles moet opnoemen dan zijn we nog wel even bezig. Wellicht dat ik mijn bucketlist nog wel per land of continent ga uitwerken. Ik heb in ieder nog plannen voor meerdere levens! 😉

Welke (ei)landen in Midden-Amerika heb jij al bezocht?

Landen in Midden-Amerika die je aan je bucketlist wilt toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }