El Teide, Vilaflor en Garachico op Tenerife!

El Teide
Onze voorlaatste dag op Tenerife spendeerden we aan een roadtrip door Teide National Park, richting de vulkaan El Teide. Alleen al voor de trip zelf, mag je dit zeker niet overslaan als je op Tenerife bent.

Ik heb ongeveer 60 goede foto’s van deze road trip en ik wil dit keer niet kiezen, want het was echt tè mooi om dingen weg te laten. Ik zal dus een paar afbeeldingen uitlichten en de rest onderaan in een galerij plaatsen.

El Teide

Met zijn 3718 meter boven zeeniveau is El Teide de allerhoogste berg van heel Spanje. De trip er naartoe is adembenemend mooi. Ondanks de bewolking hebben we echt genoten van het prachtige uitzicht en het unieke landschap. Het gebied is ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. De laatste uitbarsting is gemeten in 1909. Op dit moment slaapt de vulkaan, maar in de toekomst wordt er wel weer een uitbarsting verwacht. Naar verwachting gebeurt dit elke 100 jaar, dus we hebben geluk dat dit niet gebeurd is, terwijl we er waren! 😉

El TeideIMG_0466

El Teide Tickets Kabelbaan

Ik raad je aan om de tickets online te boeken, voordat je op reis vertrekt. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je direct klaar om naar boven te gaan. Let er wel op dat je met de kabelbaan maar tot 3550 meter hoog komt. Zo ben je dus nog niet aan de top en bij de krater. Via Guide and Go boek je de tickets en kun je ook direct aangeven op welke datum en tijdstip je gebruik van de kabelbaan wilt maken.

IMG_0459IMG_0457

El Teide beklimmen

Mocht je de 3550 meter niet hoog genoeg vinden, dan kun je er nog voor kiezen om naar de top te beklimmen, zodat je de krater kunt bekijken. Dit hadden wij zo graag willen doen, maar helaas wisten we niet dat je er toestemming voor moest hebben. Deze krijg je middels een vergunning, die je via Reservas Parques Nationale kunt reserveren. Denk eraan om dit ruim vantevoren te boeken. Minstens een maand of drie, want anders kom je van een koude kermis thuis. De reserveringen vliegen als broodjes over de toonbank. Dit komt doordat er maar een aantal tijdsloten per dag zijn. Per tijdslot mogen er 5o mensen naar boven. Rond de krater mogen zelfs maar 10 personen tegelijk komen en het betreden ervan is niet mogelijk. Of ja, verboden!

IMG_0472

Houd er ook rekening mee dat het behoorlijk fris kan zijn, nadat je met de kabelbaan naar boven bent gegaan. Het is zeker verstandig om warmere kleding en goed schoeisel mee te brengen. Zo voorkom je dat je loopt te verkleumen en pijnlijke voeten van de klim krijgt.

IMG_0447

Lunchen

Wij besloten om alleen even lekker te brunchen en te genieten van het uitzicht. Aangezien we niet naar de top konden, vonden we het zonde om tickets voor de kabelbaan te kopen, want dan konden we de krater alsnog niet zien. Als ik ooit terug ga, zorg ik er voor dat ik de tickets en de toestemming ruim op tijd boek, zodat we niet weer teleurgesteld worden.

IMG_0470IMG_0429

Vilafor

Dit is het hoogstgelegen dorpje van heel Spanje. Veel mensen kiezen ervoor om via dit dorp naar El Teide te rijden. Om eerlijk te zijn had ik er meer van verwacht. Het is wel leuk om te zien, maar er was echt niets te beleven. Alhoewel de trip er naartoe, door de bergen, altijd de moeite waard is.

IMG_0481 IMG_0483 IMG_0482

Tijdens de trip naar boven zagen we wel ineens een heel schattig ezeltje langs de weg staan. Ik vond het zo zielig dat ie daar maar stond. Heel sneu!

IMG_9344

Garachico

Op de terugweg kozen we ervoor om via Garachico te rijden. Dit is een klein dorpje in een prachtige vallei. Hier vind je hele mooie natuurlijke zwembaden. Deze zijn gecreëerd door de overstroming. In 1706 zorgde een zijkrater van El Teide ervoor dat het dorpje bijna niet meer bestond. Het dorp is volledig overspoeld door lava. Enorm zonde, want het was een belangrijke havenstad van Tenerife.IMG_0412

We zijn niet lang gebleven, want het werd behoorlijk fris daarboven en ik had geen warmere kleding bij me. Op naar Los Gigantes dan maar. Daar is het altijd een stuk warmer als in het noorden van het eiland.

IMG_0413 IMG_0414 IMG_0417

Dinnertime!

Uiteraard was het tegen die tijd weer tijd voor een overheerlijk diner. Ik bedenk me net dat we op de dag van het Loro Parque ook bij een lekker restaurant gegeten hebben. Ik ben helemaal vergeten om dat in een artikel te vermelden. Ik zal sowieso nog wel een apart artikel met alle Los Gigantes Foodie Hotspots voor jullie maken. Dat is wel zo handig! 😉

Op deze dag speelde Spanje – Turkije, dus we kozen er weer voor om bij Paddy’s Lounge te gaan eten. Ditmaal koos ik voor de shaslick met rijst en groentes en Mike koos voor de Tikka Massala met rijst. Wederom een uitstekend gerecht! Hier zou ik elke dag wel kunnen eten. Het is enorm gevarieerd en het smaakt allemaal fantastisch! Daarnaast kon ik gebruik maken van de WiFi op mijn iPad, terwijl Mike de wedstrijd keek.

IMG_9383 IMG_9384

Appartement

Daarna was het weer tijd om richting het appartement te gaan. Meestal kozen we er voor het slapen voor om nog even op de iPad te spelen of om the Walking Dead te kijken. Dit keer keken we 1,5 aflevering. De tweede haalde ik niet meer, want toen lag ik al te snurken. Helemaal uitgeteld van wederom een prachtige dag op dit geweldige eiland, dat zoveel moois te bieden heeft.

Op de laatste dag planden we een chilldag aan het zwembad in, dus dit was de laatste diary van Tenerife. Ik zal binnenkort dus wel nog een artikel met de foodie hotspots delen.

Galerij

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zou jij de El Teide willen beklimmen om de krater te zien?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 16/08/2016 / 07:04

    Wat is het mooi daar.. Ik vind die huizen ook zo leuk!

    • 16/08/2016 / 09:02

      Ja, het is echt waanzinnig mooi. Ik zou zo terug willen. Als ik deze foto’s zie, krijg ik heimwee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }