8 onmisbare dingen tijdens het kamperen

Nu we voorlopig nog niet naar het buitenland kunnen, zullen steeds meer mensen kamperen in eigen land. Met kamperen ga je toch een beetje back to basic. Om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken, zijn deze onmisbare dingen tijdens het kamperen een must! Zo kun je genieten van je vakantie zonder iets te missen.

onmisbare dingen tijdens het kamperen
Outdoor Kitchen via Cat_s
Onmisbare dingen tijdens het kamperen

Zelf ben ik al enige tijd niet meer gaan kamperen, maar vroeger, toen ik nog bij de scouting zat (ja, echt!), ging ik heel vaak kamperen. Dus daar heb ik wel heel veel opgestoken. Tenten bouwen, keukententen met palen in elkaar sjorren, kampvuren bouwen… Heerlijk! Een mooie tijd om aan terug te denken.

Documentatie

Het allerbelangrijkste is misschien wel om de juiste documenten mee te nemen. Vooral als je naar het buitenland gaat is je paspoort onmisbaar. Maar ook je rijbewijs, kentekenbewijs, zorgpassen en eventuele verzekeringspapieren zijn raadzaam om mee te nemen.

Geschikte accommodatie

Een uitgooi tentje is lekker budgetproof, maar niet heel comfortabel als je een aantal weken op vakantie gaat. Je hoeft niet meteen flink te investeren in een tent of caravan. Voor klein prijsje is al een caravan te huur of kan je een kamper huren. Dan kan je je vakantie ook upgraden tot een echte roadtrip. En vergeet vooral niet om te kijken naar fijne camping accomodaties.

onmisbare dingen tijdens het kamperen
Caravan holiday via Andrey Armyagov
Kookgerei

Een kookstel is een echte kampeer must. Zo kan je ‘s ochtends alsnog genieten van heerlijke koffie en een zelfgemaakte ontbijt. Vergeet de gasfles, pannen en olie niet. Er zijn ook speciale opvouwbare campingpannen te koop, zodat ze nauwelijks ruimte innemen

Lees ook: 10 feiten die bewijzen dat kamperen goed voor je is!

Goede wandelschoenen en kleding

Vooral voor natuurliefhebbers en wandelaars is goede gear onmisbaar. Denk aan thermokleding, een waterdichte jas en een pet of hoed. Neem ook altijd verschillende paren schoenen mee, van slippers tot stevige wandelschoenen. Met de juiste spullen hoef je geen activiteit te missen

Watt controller

Op veel campingplaatsen kan je maar een bepaald voltage gebruiken. Als je die overschrijdt kan de verzekering eruit klappen en heeft de hele camping geen stroom meer. Met een watt controller gebruik je precies genoeg voltage zodat jij je elektriciteit kan gebruiken zonder dat de rest van de vakantiegangers er last van hebben.

Comfortabele stoel

Op een camping zit je vaak voor je tent of camper. Het is dan wel zo fijn als je comfortabel zit. Opvouwbare stoelen nemen weinig ruimte in, maar zitten niet prettig. Kies daarom voor een fijne ligstoel die je kan verstellen. Vergeet ook een klein tafeltje niet, zodat je comfortabel kan eten en waarop je je voeten kan laten rusten.

onmisbare dingen tijdens het kamperen
Camping chair by New Africa
EHBO koffer

In noodgevallen is een EHBO koffer onmisbaar. Zorg dat er in ieder geval een verbanddoos, medicijnen, reserverecepten en medisch paspoorten in zitten. Ook kleine dingen, zoals anti muggenspul en een pincet zijn geschikt om in de koffer te doen.

Ontspanning

Op vakantie wil je graag tot rust komen. Neem daarom dingen mee die je kan doen tijdens je vakantie. Denk aan een verrekijker, dagboek, boeken, bordspellen en buiten spellen. Als je een fietsendrager hebt is het ook zeker aan te raden om je eigen (elektrische) fietsen mee te nemen.

Welke onmisbare dingen tijdens het kamperen neem jij altijd mee?

5 Reacties

 1. 06/10/2020 / 19:09

  Wij hebben dit jaar voor het eerst gekampeerd. Was echt een super gave ervaring. Wij hadden alleen niet echt comfortabele stoelen en ook een geen watt controller…

 2. Mandy
  24/06/2020 / 20:51

  Love kamperen! Het liefst neem ik zo min mogelijk mee en mochten we dan wat missen.. is het daar altijd wel te koop

 3. 16/05/2020 / 10:29

  Kamperen, ik vond het altijd super leuk, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik naar een vakantie met comfort verlangde. Maar ik zie het wel zitten dit jaar weer back to basic old school te gaan kamperen. In eigen land is nog wel een dingetje, maar ja. Ben al bij als we uberhaupt van huis weg kunnen ;-).

 4. 14/05/2020 / 22:02

  Ik kampeer niet zo vaak. Alleen op festivals eigenlijk. Een goede kussen is ook een pré als je gaat kamperen. En genoeg kledingsetjes want je wordt snel vies en nat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }