Zonvakantie Turkije: De mooiste plekken!

Posted 27/11/2019 by Sim's Cup Of Tea in Europa, Travel / 16 Comments

Voor een goedkope zonvakantie is Turkije mijn ‘go to’ land. De goudkleurige stranden, de hippe badplaatsen en de ruige natuur zijn stuk voor stuk ansichtkaartwaardig. En die luxe resorts. Wauw!

Zonvakantie Turkije

Vandaag vertel ik je over de mooiste plekken in Turkije. Turkije heeft het echt allemaal. Het mooiste is dat de zon er zo’n beetje het hele jaar door schijnt én dat de luxe hotels er geen kapitalen kosten. Perfect dus voor een mini-vakantie als het bij ons regent.

De fotogenieke Blue Lagoon.

Bij het horen van de naam ‘Blue Lagoon’ dacht ik meteen aan IJsland. De warmwaterbronnen in dit land zijn wereldberoemd. Maar wist je dat Turkije ook een Blue Lagoon heeft? Al is de naam ‘colourful lagoon’ misschien beter op z’n plaats. Het water kleurt hier onder invloed van de zon in allerlei tinten turquoise en is ook nog eens kraakhelder. Tel daar het parelwitte zandstrand en de groenen bergen van het Babadag-gebergte bij op en je hebt het fotogenieke plaatje te pakken. Paradijslijk kun je de lagune bij het dorpje Ölüdeniz dan ook wel noemen.

Chique Marmaris

Onder een romantische sterrenhemel feesten met de jetset. Klinkt goed toch? In de hippe badplaats Marmaris gebeurt het. De stad ligt aan een halvemaanvormige baai met levendige boulevard en lange zandstranden, maar het pronkstuk is de Netsel Marmaris haven. Hier dobberen peperdure jachten en imposante cruiseschepen gebroederlijk naast elkaar. Vanaf ee van de terrassen in de haven heb je het mooiste uitzicht. En na het smullen van een heerlijke kofta loop je zo het uitgaansgebied vol openluchtdiscotheken en loungeclubs tegemoet. Dat worden zwoele nachten.

Zonvakantie Turkije
De groene pracht van Belek

Aan de voet van de uitlopers van het grillige Taurusgebergte ligt Belek. Onder golfliefhebbers is de badplaats bekend als paradijs aangezien er vel chique, 18-holes golfbanen te vinden zijn. Maar Belek is ook groen vanwege de Düden Watervallen. Deze magische plek ligt tussen Belek en de badplaats Antalya in en bestaat uit twee delen. Bij de bovenste Düden waterval kun je achter het kletterende water langs lopen en de waterval zelfs naar beneden zien storten vanuit een grot. De onderste waterval stort vanaf een hoge klif de Middellandse Zee in en is het best te bekijken tijdens een boottocht. Laad je camera op en geniet van Moeder Natuur!

Heb jij de mooiste plekken in Turkije al eens bezocht?

16 responses to “Zonvakantie Turkije: De mooiste plekken!

  1. Frederique

    Prachtig land he, we zijn er een maand geweest met de auto rondgereden dus op meerdere plekken geweest. Ook bij the blue lagoon in Ölüdeniz, zo mooi! En bij Pamukkale en Cappadoccië, hele bijzondere plekken ook.

  2. Een jaar of 25 geleden ging ik met vriendinnen naar Marmaris, een top vakantie was dit. Ik kom nooit meer in Turkije maar het is natuurlijk een prachtig land, alleen erg heet toen ( augustus, niet gek ook :))

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.