Plan je Game Of Thrones reis met deze prachtige reismap van de filmlocaties!

Heb jij altijd al een Game of Thrones reis willen maken? Een Marokkaanse reisorganisatie genaamd Lawrence of Morocco maakte deze prachtige map van alle Game Of Thrones filmlocaties. Wist je dat bijna alle locaties in Europa liggen?

Game Of Thrones reis
Jouw Game of Thrones reis

Via Lawrence of Morocco is het mogelijk om de reis naar de locaties in Marokko te boeken.  Als echte Game Of Thrones fan kon ik het natuurlijk niet laten om het reisbureau te mailen en te vragen of ik hun geweldige map met jullie mocht delen. Kijken jullie mee naar enkele van deze prachtige locaties van Noord-Ierland tot aan Malta?

Game of Thrones rondreis
Ierland

Dark hedges of Armoy

Wij kennen deze weg met prachtige bomen als de King’s Road in King’s Landing . Hoe fantastisch zou het zijn om hier rond te lopen? Het is echt een schitterende locatie en ik snap helemaal waarom ze deze gekozen hebben om te filmen. Je vindt deze weg met sinistere beuken bij Bregagh Road tussen Armoy en Stranocum in de County Antrim in Noord-Ierland.

Deze bomen bestaan al eeuwen en zijn in de 18e eeuw geplant door de familie Stuart. Aan het einde van de weg vind je een Greorgiaans huis genaamd ‘Gracehill House’, wat zeker ook een bezoekje waard is.

Dark Hedges of Armoy by Nick Fox

Tollymore Forest Park

Tollymore Forest park staat in GOT ook wel bekend als The Haunted Forest. Een erg toepasselijke naam. In dit bos ontdekten de Starks de direwolves, jaagde Ramsay Bolton op Theon Greyjoy en the White Walkers marcheerde het rijk der mensen in. Dit park heeft een omvang van maar liefst 600 hectare en ligt aan de voet van de Mourne Mountains.

Dirt road in the Tollymore Forest Park by Nick Fox
Schotland

Doune Castle

Voor Winterfell zijn verschillende locaties uit verschillende landen gebruikt. Zo ook ‘Doune Castle’ in Schotland. Naast GOT, vind je Doune Castle ook in veel andere series en films, waaronder Outlander en the Holy Grail. Dit middeleeuwse bouwwerk vind je in de buurt van Stirling en staat er sinds de 13e eeuw.

Doune Castle, Schotland by TreasureGalore
Malta

Azure Window

Wil je net als Daenerys en Kal Drogo trouwen op deze schitterende locatie? Dat kan. Ook deze plaats bestaat echt. Op Malta!

Update: Helaas is de Azure Window in 2017 ingestort, waardoor het niet meer mogelijk is om deze partij rotsen in real life te aanschouwen. Zonde1

Azure Window, Malta by ZGPhotography

Mdina Gate

De Mdina Gate wordt gebruikt als de poort van King’s Landing . Voor King’s Landing worden de meest uiteenlopende locaties gebruikt. De hoofdstad van Malta, Mdina, is 4000 jaar oud en is een stad op een heuvel in het centrum van het eiland. Deze wordt ook wel Silent City genoemd. In Game of Thrones rijden Catelyn en Ser Rodrik Cassel King’s Landing via de Mdina Gate nadat Bran gewond geraakt is.

Mdina City Gates, Malta by Calin Stan
Ijsland

Grjótagjá

Grjótagjá is een populaire badplaats a.k.a. lavagrot in de buurt van Lake Mývatn in noordoost-IJsland. Als je Game of Thrones gezien hebt, herinner je je dit vast als Jon’s en Ygritte’s liefdesnest. Hier zou je toch ook direct een duik willen nemen? Zelfs als het buiten vriest, kan de temperatuur van dit water oplopen naar 50 graden. Puur genieten!

Game of Thrones reis
Grjótagjá , Iceland by Matteo Trolese

Vatnajökull

Je zult je waarschijnlijk niet verbazen als ik zeg dat het grotendeel van het Noorden in IJsland gefilmd is. En dan vooral het gedeelte achter de muur. IJsland heeft prachtige sneeuwlandschappen die uitermate geschikt zijn voor de verfilming van het Noorden. De Vatnajökull is een gletsjer die in het grootse nationale park van Europa ligt en heeft een oppervlakte van maar liefst 13.600 km². Niet zo gek dat al die reuzen en White Walkers hier leven dus.

Vatnajökull, Iceland by VicPhotoria
Kroatië

Minceta Tower

In de serie kennen we deze toren als ‘House of the Undying’. Wellicht herinner je je de aflevering waarin Daenerys, Ser Jorah Mormont and Kovarro deze toren bezoeken? Deze toren vind je in het prachtige en idyllische Dubrovnik in Kroatië.

Game of Thrones reis
Minceta Tower, Dubrovnik by Boris Stroujko

Split

Split is een plaat in Kroatië en wordt voornamelijk gebruikt om opnames voor scènes in Meereen te maken. Zo rebelleerden de slaven op Papalićeva Street en werd de kelder van het paleis Diocletianus  gebruikt als Daenerys’ troonzaal.

Tip: Top 12 leuke dingen doen in Split

Split, Croatia by xbrchx
Marokko

Essaouira

Essaouira is gebruikt voor de verfilming van ‘Slaver’s Bay’ in Astapor. Deze stad staat bekend om de ‘Unsullied’. Dit zijn de slaven die worden bevrijd door Daenerys en die later haar grootste leger vormen. In seizoen 3 is deze mooie locatie vaak terug te zien.

Essaouira ligt in westelijke richting van Aït-Ben-Haddou op 100 km van Marrakech aan de Atlantische kust van Marokko.

Essaouira, Marokko by streetflash

Aït-Ben-Haddou

De tocht om de slaven te bevrijden zet zich voort in Yunkai and Pentos. In seizoen 3 is Daenerys Targaryen dus regelmatig in Marokko te vinden. Deze prachtige dorpen zijn een bezoek meer dan waard!

Game of Thrones reis
Aït Ben-Haddou, Morocco by Natalya Eerofeva

Zie je dit ook al voor je? Een prachtige rondreis van een paar weken langs al deze mooie landschappen, slenteren door de idyllische dorpjes en genieten aan de kust.

Voor reiservaringen in deze landen, kun je 27 Vakantiedagen bezoeken. Dit is een onafhankelijk reisplatform waarop iedereen een account kan aanmaken en ervaringen over reizen kan delen. Super handig!

Zou jij een Game of Thrones reis willen maken?

18 Reacties

 1. Frederique
  24/04/2020 / 08:40

  Haha Split is helemaal niet klein, het is de tweede stad van Kroatië! Het is mijn lievelingsstad in de wereld trouwens. Ik begrijp helemaal dat ze daar gefilmd hebben! Afgelopen zomer waren daar ook Salma Hayek en Owen Wilson om een film op te nemen. Ik kom even niet op de naam. En ja, bizar he van de Azure Window. Zonde! Maar wow wat een prachtige kaart, echt mijn shit hhaha

  • 25/04/2020 / 09:22

   Haha, ik heb het aangepast. Wat gaaf dat je er zo graag komt. Deze kaart is ook echt helemaal mijn ding!

 2. 16/01/2020 / 08:05

  Wat fantastisch dit! We hebben eigenlijk pas net GOT gekeken, dus ik zit nog helemaal in het verhaal. Te gek om dit allemaal te zien zeg!

 3. 01/12/2019 / 09:14

  Wat een bijzondere invalshoek om een reis te maken op basis van deze serie. Ik vond hem zelf te wreed en bloederig en ben afgehaakt maar de locaties zijn natuurlijk schitterend.

  • 02/12/2019 / 08:55

   Dank je wel. Ik kan me voorstellen dat je de serie te wreed vindt. Is ook wel pittig wat daar allemaal gebeurt.

 4. 14/10/2019 / 10:22

  mooi reisdoel!! ik heb de serie zelf nooit gezien dus zie dit voor het eerst en vind het mooi!

 5. 10/10/2019 / 14:56

  Heel gaaf dat je alles op een rijtje hebt gezet. Ik ben twee jaar geleden naar Belfast geweest en heb daar destijds de Game of Thrones tour gedaan waarbij we met een groepje naar allerlei locaties in Noord-Ierland gingen waar gedeeltes van Game of Thrones werden opgenomen. Ik heb toen ‘Kings road’, The storm lands, Lordsport en the iron island gezien. Zo ontzettend gaaf en prachtig! Ik vond het in de serie al mooi, maar de locaties met je eigen ogen zien is heel bijzonder. Sowieso vind ik (Noord-) Ierland een prachtig land. De andere locaties zou ik ook nog wel eens willen bezichtigen!

  • 02/12/2019 / 09:07

   Oh wat enorm gaaf, dat lijkt me fantastisch. Kan dat ook in de wintermaanden/vroege lente denk je? Of is dat niet fijn als htet nog koud is buiten.

 6. 01/10/2019 / 11:12

  Wat een originele invalshoek voor een reis zeg. Ik heb een aantal seizoenen van deze serie gekeken maar ben toen afgehaakt.

 7. 30/09/2019 / 16:42

  Wat leuk om dat als reisdoel te hebben. Ik denk dat je zo heel veel bijzondere plekken zult gaan bezoeken

  • 30/09/2019 / 21:37

   Deze plekken staan zeker nog op mijn Bucketlist. Wellicht niet allemaal in één keer, maar zou er veel wel willen zien!

 8. Frederique
  23/09/2019 / 15:33

  Jeej te gek. Ik houd erg van films én van filmlocaties. De kids en ik gaan wel eens vaker ‘op zoek’ naar bepaalde locaties. Handig zo’n lijstje. De locaties in Split hebben we gezien ook.

  • 02/12/2019 / 09:08

   Ja ik was zelf aan het denken om er een soort vaste rubriek te gaan maken van dit soort artikelen.

 9. 25/06/2015 / 08:15

  Wauw super tof ap deze locaties! Ik zou zeker een rondreis naar al deze mooie plekken willen maken , zo tof om de dingen van serie ik het echt te zien. Wat ook leuk dat King Landing voor een klein deel echt bestaat!

  • Simscupoftea
   Auteur
   25/06/2015 / 08:20

   Gaaf hè? Kunnen we even net doen alsof we in de serie zitten! Bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }