10 tekenen die er op wijzen dat je een geboren reiziger bent!

Westkust van Mallorca
“Don’t be a tourist, be a traveler.”

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wij houden van reizen! Jullie hebben Simone’s bucket lists al vaker gelezen en daardoor weten jullie ook dat er nog genoegen plekjes op deze wereld zijn die we ab-so-luut willen bezoeken. Heb jij dat ook? Dit zijn in ieder geval 10 tekenen die erop wijzen dat je een geboren reiziger bent.

1. Minimum 5 reizen in gedachten

Je kunt zonder na te denken meteen 5 bestemmingen opgeven die je in gedachten hebt. Je weet ook al precies waarom, wanneer de beste tijd is om te reizen, hoelang en wat je eigenlijk allemaal wilt doen.

2. Reisaccessoires zijn je ding

Het maakt niet uit wat het is, als het iets met reizen te maken heeft, ben je verkocht. Een wereldkaart om in je woonkamer op te hangen, een mok met een quote of een totebag die duidelijk ‘ik hou van reizen’ schreeuwt! Als het onderwerp reizen is, vind je het prima en ga je ervoor!

Wereldsticker

3. Favoriete boeken zijn reisboeken

Je leest heel graag en wanneer iemand je vraagt wat je favoriete boek is, kun je erop wedden dat je top 3 uit reisboeken bestaat! Je vindt het superleuk om andermans reisverhalen te lezen, maar ook lees je graag over de bestemmingen, of de droombestemmingen beter gezegd, waar je ooit heen wilt gaan. Je kunt er niet genoeg van krijgen en zolang het nog niet gaat gebeuren, lees je erover. Even lekker wegdromen!

4. Vliegen hoort erbij

Je hoort vaker dat mensen bang zijn om te vliegen of geen zin hebben in het lange wachten op het vliegveld. Voor jou betekent vliegen: de bestemming is aan de andere kant! Dus vliegen hoort er nu eenmaal bij en je maakt je niet druk over de reis of het vooraf wachten op het vliegveld. Ook ben je niet bang om te vliegen en kun je rustig genieten tijdens de vlucht.

vervelende reizigers

5. Een droomjob waar reizen bij hoort

Als je het kon, zou je meteen je huidige baan opzeggen en de wereld rondreizen. Maar er moet natuurlijk ook geld binnenkomen. Jouw droombaan is dus zeker eentje waarbij je gaat reizen. Denk aan reisfotograaf, journalist, stewardess of reisleider!

6. Voor alles een eerste keer

Het maakt jou niet uit waar de reis naar toe gaat. Je geeft alles een eerlijke kans en staat open om alles een keer te proberen. Backpacken? All-in vakantie of een weekje spenderen op een camping. Je bent van alle markten thuis. Reizen is reizen en daar ga je voor!

geboren reiziger

7. Overal is thuis

Als je het geld en de tijd had, ben je er zeker van dat je geen vast adres hebt. Je zou dan altijd onderweg en continu aan het reizen zijn. Overal waar je komt voel je je thuis en je maakt er het beste van!

8. Positief ingesteld

Wanneer je op reis gaat, kan er altijd iets gebeuren en er kan altijd wel wat tegenzitten. Je bent van nature een persoon die zich hierdoor niet laat hangen en je blijft positief. Je hebt voor alles een oplossing of een alternatief. Je laat één slechte ervaring ook niet de rest van de reis verpesten.

img_0789

9. Waarom wil je niet reizen?!

Je vraagt je af waarom er mensen zijn die niet willen reizen. Niet omdat je denkt dat het thuis zo slecht is, maar er is zoveel te zien, zoveel te beleven en het leven is te kort om niets anders te zien dan je eigen plekje. Dag in, dag uit hetzelfde is ook niks, dus je vindt dat iedereen de kans moet nemen om op reis te gaan wanneer het kan!

10. Een wereldkaart is niet zomaar een wereldkaart

Wanneer jij een foto ziet van een wereldkaart begin je spontaan te vertellen waar je al overal geweest bent. En ja, wereldkaarten komen in alle vormen, kleuren en modellen. Ondanks dat overal dezelfde landen op staan, vind je ze allemaal leuk en kun je er geen genoeg van krijgen. Het is niet zomaar een wereldkaart met landen, het is een verzameling van plekken die je reeds bezocht hebben en plekken waar je nog heen wilt.

Ben jij een geboren reiziger?

Liefs,
Tasja

1 Reactie

  1. 29/09/2016 / 09:04

    Ik ben dus geen reiziger haha! Ik blijf liever thuis dan dat ik met het vliegtuig weg moet. Dus helaas geen geboren reiziger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }