5 gouden tips voor een geslaagde vakantie voor twee!

gouden tips
“Good company in a journey, makes the way seem shorter.”

Of je nou voor het eerst met z’n twee op vakantie gaat of al vaker samen bent geweest, het is van groot belang dat je weet wat je aan elkaar hebt. Er zijn 5 gouden tips voor een geslaagde vakantie voor twee!

1. Maak duidelijke afspraken

Er is niets zo vervelend dan onduidelijkheid of niet weten wat het doel van de vakantie is. Zorg dat jullie op voorhand duidelijke afspraken maken, zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Gaan jullie op city trip en wil je dingen bezichtigen of ga je gewoon op de bonnefooi de stad in? Als je daar aankomt en jij wilt A en de ander wilt B, kan dat nog eens voor frustraties zorgen.

2. Je eigen ding doen

Je zou denken dat als je met twee bent, je alles samen hoort te doen. Niets is minder waar, waarom zou je niet je eigen ding kunnen doen? Misschien is er wel een activiteit of een plek die jij heel graag wilt zien, wat je partner niet wilt doen of zien. Je bent nu eenmaal daar, dus laat het niet aan je neus voorbij gaan. Als je duidelijke afspraken maakt, is er ook niets mis mee, want beide weten wat ze kunnen verwachten. Je spreekt weer af op een verzamelplek om vervolgens weer iets samen te doen.

3. Bepaal op voorhand je budget

Je gaat op reis en hebt daar al een bepaald bedrag voor neergeteld. Het is belangrijk dat je ook van elkaar weet wat het resterend budget is tijdens de reis. Als jij nog voldoende kunt uitgeven voor een 100euro dinertje, betekent dat niet per sé hetzelfde voor je reispartner. Als je met z’n twee bent, is het belangrijk om te weten wat de ander wilt, want dan kun je makkelijker een gulden middenweg vinden.

4. Water bij de wijn

Soms zijn er dingen die de ene wat leuker vind dan de ander, dat is nu eenmaal zo. Als je merkt dat hij/zij dat erg graag wilt en je het niet super erg vindt, ga erin mee. Het is geven en nemen, andersom telt dat net zo zeer. Je doet elkaar er een plezier mee en zult zien dat dat ook de reis ten goede komt. Natuurlijk werkt dat langs twee kanten, anders werkt het helemaal niet. Wederom kom je dan weer terug op ‘duidelijke afspraken maken’!

5. Klaag niet over alles

Soms zitten de dingen even tegen, gaat iets niet precies zoals jij dat wilt of gaan dingen niet door volgens afspraak. Jullie zijn met z’n tweetjes en een negatieve houding/sfeer kan dan heel zwaar doorwegen. Vanzelfsprekend zal je tegen je reispartner je beklag doen. Zorg dat je hierin niet overdrijft want dan zal de sfeer snel omslaan. Denk in oplossingen en uitdagingen in plaats van problemen. Je bent op reis en er zijn zoveel andere (positieve) dingen die dat kleine ding laten verdwijnen. Het mag de rest van de reis niet verpesten, doet het dat wel (in extreme problemen) dan is het tijd om samen tot een oplossing te komen.

Wat is jouw gouden tip voor een geslaagde vakantie voor twee?

Liefs,
Tasja

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }