4 gezellige Belgische steden om te shoppen 

België is helemaal niet groot, maar toch vallen er heel wat pareltjes te ontdekken. Zeker voor wie van een gezellig dagje shoppen houdt. Ben je op zoek naar een nieuwe stad om te ontdekken? Deze blog walst je door de gezellige Belgische steden om te shoppen. Dringend tijd om een dagje weg te plannen!

gezellige Belgische steden om te shoppen

Gezellige Belgische steden om te shoppen

Shoppen in romantisch Brugge

Brugge staat bekend als het Venetië van het Noorden. De vele romantische bruggetjes, de smalle straatjes en de Brugse ‘reitjes’ maken je meteen duidelijk waarom. Naast de bekende Steenstraat en Noordszandstraat, heeft Brugge nog veel leuke winkelplekjes te bieden. Probeer zeker ook eens de Langestraat en de Eiermarkt uit. Het leuke kledingzaakje ‘Meisjes’ is een echte aanrader. Ik heb hier in een heel gezellig weekend gehad!

Gezellig shoppen in Gent 

Na slechts een half uurtje op de trein sta je vanuit Brugge al in Gent. Dé Oost-Vlaamse studentenstad is absoluut de moeite. Gent is groter dan Brugge, maar heeft daarom niet minder charme. Naast de Veldstraat zijn er nog zo veel leuke beurten die je absoluut eens moet opzoeken. Om hippe winkels in de studentenbeurt te ontdekken, moet je rond de Sint-Pietersnieuwstraat zijn. En wie liever de boetiekjes opzoekt, is rond de Brabantdam aan het goede adres.

Antwerpen via Shutterstock by Maykova Galina

Shoppen in de hoofdstad Brussel 

Brussel is niet alleen de prachtige hoofdstad van België, het is ook echt the place to be voor wie op zoek is naar unieke koopjes. In de Nieuwstraat vind je de bekendste ketens, maar Brussel heeft nog zoveel meer te bieden. In de Louisalaan zie je de chiquere boetiekjes en rond de Zavel kan je in een van de unieke antiekwinkeltjes binnenspringen. Ben je op zoek naar mooie outletartikels? Dan moet je zeker eens naar de outlet in Woluwe. Die is zelfs op zondag open! Ben je op een maandag of dinsdag in Brussel? Dan is de outlet gesloten. Geen paniek, je kan ook alle koopjes op www.cameleon.be spotten!  

Antwerpen het shopparadijs

Ook in Antwerpen kan je minstens één dag vullen met winkelen. Je hebt  de ellenlange Meir, waar je alles vindt wat je nodig hebt. Daarnaast heb je ook nog de leuke winkelwijk ‘De Wilde Zee’. Een kluwen van gezellige straatjes brengen je van het ene boetiekje naar het andere. Ook het Zuid, de buurt waar het indrukwekkende museum KMSKA zich situeert, heeft heel wat leuke winkeltjes. And last but not least, in Antwerpen moet je zeker naar dé modewijk. In de omgeving van de Nationalestraat vind je heel wat bekende ontwerpers waaronder Dries Van Noten en Christian Wijnants.

Welke gezellige Belgische steden om te shoppen ken jij nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }