Hoe ga je goed voorbereid op reis? 

Reizen is leven, veel mensen hebben dit als lijfspreuk. Reizen betekent nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten in Parijs of nieuwe gerechten proeven in Cancùn. Toch brengt reizen niet alleen maar leuke dingen met zich mee. Je bent tijdens je rondreis namelijk ook extra kwetsbaar. Je bent vaak niet zo bekend in een omgeving, je wordt gemakkelijk het slachtoffer van mensen met kwade bedoelingen en je bent meer afhankelijk van anderen dan je thuis bent. Vandaar dat het belangrijk is om even bij deze risico’s stil te staan en om te zorgen dat je de juiste verzekeringen afsluit. Wij laten je zien hoe je eenvoudig en snel een passende reisverzekering Univé afsluit, zodat jij geen onnodige risico’s loopt en goed voorbereid op reis gaat.

goed voorbereid op reis
Woman travelling via Shutterstock by frantic00

Welke reisverzekering past het beste bij je vakantie? 

Je hebt mensen die ieder vrij moment benutten om op reis te gaan en je hebt mensen die eens per jaar een paar weken op vakantie gaan. Gelukkig is er voor beide types een passende reisverzekering beschikbaar. Je kunt namelijk kiezen uit een eenmalige verzekering en uit een doorlopende reisverzekering van Univé. Het voordeel van een doorlopende verzekering is dat je deze maar één keer per jaar hoeft af te sluiten. Vervolgens ben je het hele jaar verzekerd wanneer je op vakantie gaat. Mocht je dus een keer een mooie aanbieding voorbij zien komen die je echt niet kunt laten schieten, dan kun je deze meteen kopen en je koffers pakken, je verzekering is al geregeld. Ben jij iemand die juist maar één keer per jaar op vakantie gaat per jaar, dan is de eenmalige optie interessanter. Deze sluit je af voor de periode van je vakantie en daarna is deze meteen weer afgelopen. Zo betaal je enkel voor wat je gebruikt en bovendien betaal je minder omdat je minder lang verzekerd bent. 

Hoe kun je je reisverzekering gebruiken? 

Een reis kan allerlei tegenslagen opleveren. Met een reisverzekering achter de hand kun je deze problemen veel sneller oplossen. Stel bijvoorbeeld dat je een vlucht geboekt hebt met een overstap. Het eerste vliegtuig heeft forse vertraging opgelopen waardoor je je tweede vlucht mist. Had je geen reisverzekering achter de hand, dan draaide je zelf voor de kosten op die je moest maken om die extra hotelovernachting te maken. Heb je een reisverzekering dan kun je gelijk contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij die zal kijken hoe deze jou kan helpen. Zo zijn er tal van situaties te verzinnen waarin een reisverzekering het vangnet is dat je hoopt te hebben wanneer het allemaal een beetje tegenzit.

goed voorbereid op reis
Tourist planning vacation via Shutterstock by Jacob Lund

Bekijk de voorwaarden goed

Wanneer je een reisverzekering afsluit, is het belangrijk om deze zo goed mogelijk op je reis af te stemmen. Ben je van plan om lang op vakantie te gaan? Verleng dan de maximale reistijd. Ga je heel ver weg op reis? Neem dan een uitgebreidere verzekering. Dit kost je misschien een paar euro’s meer, maar je zult zien dat het je uiteindelijk heel veel geld kan besparen wanneer je eenmaal in de problemen bent gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }