De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Griezelige bestemmingen Halloween
Yes, nog maar een paar dagen en dan is het Halloween. Ben je van plan om weg te gaan en houd je wel van een beetje griezelen? Dan is één van deze spooky bestemmingen wellicht iets voor jou!

Hotels.com presenteerde een lijst met de zeven engste horrorbestemmingen en –hotels. Het spookt op bestemmingen en hotels in Londen, Kopenhagen, Parijs en Edinburgh. Maar ook in New Orleans, Washington D.C. en op de stranden van Singapore . Ronddolende geesten, geschreeuw in de nacht en lichten die uit zichzelf aan- en uit gaan… Durf jij het aan?

Waarom ik deze lijst zo gaaf vind? Het is eens wat anders. En één van de locaties doet me denken aan the Originals. Kun jij raden welke? Ik ben benieuwd! Ik vind de locatie echt enorm lijken op een bepaalde spooky locatie uit deze geweldige serie!

Geestenkind in New Orleans

New OrleansOp de begraafplaatsen van New Orleans zijn oorlogshelden begraven, die tijdens de laatste grote slag van de Amerikaanse bevrijdingsoorlog in 1812-1815 stierven. De omwonenden worden nog steeds achtervolgd door geesten van mannen, die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Hotel Monteleone is niet voor niets één van de meest spookachtige plekken in de VS. Op de 14de verdieping dwaalt een geestenkind, als we de gasten die tijdens Halloween in het hotel verblijven mogen geloven.

Onopgeloste moorden in London

LondenDe mythe van Jack the Ripper, de man die in 1888 een reeks brute moorden op Oost-Londense prostituees op zijn naam zette, trekt nog steeds grote groepen reizigers. In de Londonse wijk Whitechapel sneed Jack the Ripper de kelen van de dames door en verminkte hij hun buiken. Veel van zijn slachtoffers zijn na hun dood teruggegaan naar het plaats delict. Nog steeds is hun aanwezigheid voelbaar in de gebouwen rond Mitre Square, zoals bijvoorbeeld het Chamberlain Hotel.

Mythes over Kopenhagen

182658-Kopenhagen-67ce37-original-1444300050De Kopenhaagse Kleine Molen werd gebouwd in 1783 en is de laatste molen op de oude dijk. Waar het nu deel uitmaakt van het Nationaal Museum, leefde er voorheen een echtpaar tot hun dood in 1900. Naar verluidt spoken zij er nog steeds rond ’s nachts. Ook rond het Trekroner fort schijnt het te spoken. Het fort werd gebouwd in 1713 en ligt op een klein eiland bij de ingang van de Kopenhaagse haven. De vestigingswerken werden gebruikt om Denemarken te beschermen tegen externe vijanden. Nu is het een hotspot voor Deense spookjagers, die daar spirituele aanwezigheid en huilgeluiden hebben waargenomen.

Dodenstrand van Singapore

182661-Singapore-fa2ab3-original-1444300050Bij Singapore denken reizigers vaak aan zee, rust en ontspanning, maar één van de exotische stranden was het decor voor een uiterst bloederige confrontatie in de Tweede Wereldoorlog. Op Changi Beach werden duizenden Chinese soldaten doodgeschoten door Japanners. De lokale bevolking beweert dat het geschreeuw van de doden ‘s nachts op het strand hoorbaar is. ‘s Ochtends trekken de geesten zich terug in de gaten langs de rand van het water, waar hun lichamen werden begraven.

Ondergrondse spoken in Parijs

182660-Parijs-c1ff12-original-1444300050De meeste reizigers associëren Parijs met liefde, maar onder de stad ligt een uitgebreid stelsel van meer dan 300 km aan ondergrondse gangen, assen en catacomben, waarvan sommigen werden gebruikt als begraafplaats. Toeristen kunnen met Halloween een huiveringwekkende rondleiding krijgen, waarbij bovennatuurlijke verschijningen de gasten van de ondergrondse galerijen schijnen aan te raken. Ook in het Franse spookhotel Le Pavillion vinden veel onverklaarbare gebeurtenissen plaats. Zelfs zoveel dat dat het management eerder een specialistisch team inschakelde om de paranormale activiteiten te onderzoeken.

Bloederig verleden van Edinburgh

182659-Edinburgh-503799-original-1444300050Rond het Greyfriars kerkhof in Edinburgh is de beroemde Bloody Mackenzie begraven. De legende vertelt dat de bloederige Mackenzie de wereld bereisde op zoek naar nieuwe methodes om zijn gevangenen te martelen. In de jaren ’90 is zijn graf verwoest door een zwerver en sommigen beweren dat het de geest weer tot leven heeft gewekt. In een klein stadje op 20 km afstand van Edinburgh, ligt ook het Dalhousie Castle Hotel, waar het niet pluis schijnt te zijn.

De exorcist in Washington

182662-Washington-3643c4-original-1444300050In Washington D.C. staat George Town, één van de oudste en meest prestigieuze universiteiten in het land. In de straten rond de universiteit is de legendarische horrorfilm “The Exorcist” opgenomen. Lafayette Square staat bekend om de onverklaarbare gebeurtenissen, die worden toegeschreven aan spoken en geesten. Ook in het Omni Shoreham Hotel wordt flink gegriezeld. Gasten horen vreemde geluiden in de lege gangen en lampen en televisies gaan uit zichzelf aan en uit. Angsthazen kunnen maar beter niet de zogeheten spookwoonkamer 807 boeken.

Wat denken jullie ervan? Die begraafplaats in New Orleans, zou het dezelfde zijn als die in the Originals? Het ziet er wel zo uit. Dan MOET ik er gewoon heen. Ik heb de tekst uit het persbericht van Hotels.com. Normaal gesproken geef ik er een eigen draai aan, maar ik heb de afgelopen dagen enorme stress gehad met de website die twee dagen down was. Daarnaast heb ik alles moeten verhuizen naar een nieuwe host. Daardoor zijn nog niet alle afbeeldingen terug etc, maar ik doe mijn best alles zo snel mogelijk naar het oude terug te krijgen! Ik zal het hele verhaal binnenkort nog even uitleggen!

Zouden jullie willen overnachten op één van deze spooky locaties? 

Liefs,

Simone

Follow

4 Reacties

 1. 27/10/2015 / 17:22

  Ik zit dit serieus met kippenvel te lezen, brrrr niets voor mij. Ik ben echt een watje met dit soort dingen.

  • admin
   Auteur
   27/10/2015 / 19:45

   Haha, je bent vast niet de enige. Maar als het lezen je al kippenvel bezorgt, dan raad ik je niet aan om te gaan.

 2. 27/10/2015 / 06:15

  Wat een enge, spooky locaties Sin! No worries over het persbericht, past bij de tijd van het jaar en gelukkig is de ellende met je hosting nu voorbij!

  • admin
   Auteur
   27/10/2015 / 19:48

   Ah lief, dank je wel meis! Ze zijn inderdaad lekker creepy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }